MaRoS's E46 M3
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: MaRoS's E46 M3
hmm nie wiem co masz na myśli pisząc "załątwiłeś"... lambdy zostały odpwiednio ustawione, tak że auto chodzi normalnie, natomiast kontrolka check engine się pali i jedyną możliwością żeby zgasła, jest zrobienie programu, na który nie chce wywalac kasy, bo w niedalekiej przyszłości zawita kompresor
[ Dodano: Wto Maj 22, 2007 12:10 ]
Wreszcie założyłem docelowe letnie kapcie. Felgi CSL, gumy z przodu 245/35, z tyłu 275/30. Do tego dystanse po 10mm na koło i prezentuje się to tak:

Mam troche mieszane uczucia, chyba troche za bardzo wystaje, ale może to kwestia przyzwyczajenia. No i cholera najmniejsza kałuża i już mam cały bok brudny. Ale ogólnie jest chyba ok

[ Dodano: Wto Maj 22, 2007 12:10 ]
Wreszcie założyłem docelowe letnie kapcie. Felgi CSL, gumy z przodu 245/35, z tyłu 275/30. Do tego dystanse po 10mm na koło i prezentuje się to tak:
Mam troche mieszane uczucia, chyba troche za bardzo wystaje, ale może to kwestia przyzwyczajenia. No i cholera najmniejsza kałuża i już mam cały bok brudny. Ale ogólnie jest chyba ok

- Maros
- Kontakt:
narazie trudno powiedziec, bo przejechałem na nich całe 300 metrów, ale pojeżdże i opisze wrażenia
Masz racje - za bardzo wystaje, przynajmniej na zdjeciach. Trzeba oblukac w rzeczywistosci.
Ale to jest tak ze przodu nie da sie bardziej schowac ze wzgledu na hamulce, zgadza sie?
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
- Maros
- Kontakt:
dokładnie. Chociaż można dac mniejszą opone z przodu 235 i dystans o 2mm mniejszy teoretycznie.
Witam Kolegów,
Do tej pory byłem biernym widzem. Tak sobie przeglądałem Wasze forum i natknąłem się na taki problem opisany poniżej:
U mnie też występuje takie zjawisko. Piszecie, że tak ma być. I tu pojawia się problem, bo człowiek bardziej zorientowany ode mnie twierdzi, że to luz za przegubie między wałem a dyfrem. Dodatkowo, jak to w przyrodzie, luz może, a nawet będzie się powiększać.
Prawda czy fałsz?
Do tej pory byłem biernym widzem. Tak sobie przeglądałem Wasze forum i natknąłem się na taki problem opisany poniżej:
cent01 pisze:.... a masz takie cos jak zmieniasz z 1 na 2 albo jak wciskasz sprzegło albo puszczasz na niskich biegach to jak było by tam cos luznego ????
U mnie też występuje takie zjawisko. Piszecie, że tak ma być. I tu pojawia się problem, bo człowiek bardziej zorientowany ode mnie twierdzi, że to luz za przegubie między wałem a dyfrem. Dodatkowo, jak to w przyrodzie, luz może, a nawet będzie się powiększać.
Prawda czy fałsz?

- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
slyszalem wypowiedzi ludzi roznych i raczej tak powinno byc.
u wszystkich tak jest i jakos sie raczej nie powieksza...
69 opisz swoje autko, poka jakies fotki itd.....
no i witamy na forum
u wszystkich tak jest i jakos sie raczej nie powieksza...
69 opisz swoje autko, poka jakies fotki itd.....
no i witamy na forum

Z tego co czytalem to tak, jest tam luz, ale podobno caly uklad przeniesienia napedu fabrycznie jest luzno spasowany, zeby nie powstawaly zbyt duze naprezenia.69 pisze:Witam Kolegów,
Witaj
cent01 pisze:.... a masz takie cos jak zmieniasz z 1 na 2 albo jak wciskasz sprzegło albo puszczasz na niskich biegach to jak było by tam cos luznego ????
Prawda czy fałsz?
Mnie problem nie dotyczy (SMG), ale ja bym sie nie martwil. Nie slyszalem zeby cos z tego powodu komus sie stalo. Duzo czestszym problemem sa np. padajace dyfry.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Ok.
Bo już namawiano mnie na wymianę.
Bo już namawiano mnie na wymianę.
- Maros
- Kontakt:
Mały update:
Lekko używane ori fotele CSL
:

Lekko używane ori fotele CSL

A co się stało z tylną kanapą? Już pełen hardcore będzie?
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
- Maros
- Kontakt:
nie no bez przesady, auto ciągle ma być na codzień tylko może troche żadziej
Zmieniałem też dzisiaj listwy na karbonowe, ale narazie pojeżdże bez tyłu bo jest problem z ich zamocowaniem właśnie z tyłu. Jak będzie już wysztko siedzieć jak trzeba to i tym się pochwale 

Mocowanie foteli pasowało do oryginalnych szyn?
Jakie masz regulacje fotela? Tylko przód - tył czy góra - dół też?
Jakie masz regulacje fotela? Tylko przód - tył czy góra - dół też?
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2