problem!!przy skretach skrzypi
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Re: problem!!przy skretach skrzypi
Panowie ja też mam coś podobnego wydaje się jak by w prawym tylnym kole czuć to przy jeździe okolo 10-20 km/h przy mocnym skrecie albo jeździe w kółko.
Początkowo myślałem,że ręczny trzyma albo klocek bo takie uczucie ale wszystko jest ok łożysko też dajcie znać co wam wyszło.
Allcar po przeglądzie zauważył,że jest duży luz na prawym przegubie zewnętrznym więc to może być z tego zamówię go dziś i po wymianie zobaczę co będzie.
Początkowo myślałem,że ręczny trzyma albo klocek bo takie uczucie ale wszystko jest ok łożysko też dajcie znać co wam wyszło.
Allcar po przeglądzie zauważył,że jest duży luz na prawym przegubie zewnętrznym więc to może być z tego zamówię go dziś i po wymianie zobaczę co będzie.
-
witam ten olej pomogl hehe narazie wszystko spoko pozdrawiam wszystkich co maja takie furki jak M3 

- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Panowie czy tylko aso robi taki olej czy jest jaki? inny producent?
SAF-XJ robi Castrol ale co oznacza to + FM Booster ??
Mam zni?ki na oleje ale niestety w ASO nie dlatego szukam alternatywy.
SAF-XJ robi Castrol ale co oznacza to + FM Booster ??
Mam zni?ki na oleje ale niestety w ASO nie dlatego szukam alternatywy.
-
wymieniali mi w serwisie wiec widzialem taka sama buelke jak na zdjeciunwyzej ale chyba to tylko bmw robi!!!nie wiem hehe 

W zalaczniku info z TISa.
Dotyczy tylko szper plytkowych czyli od E46 w gore.
- Załączniki
-
- SI Grinding noise when cornering E46 M3 E60 M5 E63 M6.pdf
- (16.33 KiB) Pobrany 414 razy
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Wiem że odgrzewam kotleta, ale mógłbyś wyjaśnić czy miałeś na myśli, że ten olej stosuje się w modelach >e46 czy że w TISie jest mowa o tych typoszeregach?mateush pisze:W zalaczniku info z TISa.
SI Grinding noise when cornering E46 M3 E60 M5 E63 M6.pdf
Pobierz Plik ściągnięto 21 raz(y) 16.33 KB
Mam bardzo podobny problem (okoliczności pojawiania się i charakter dźwięku) w e36.
Części do BMW E36 i E46 M3 - 601 484 272
gdzies to znalazl ? tego pdf-a ?bartus pisze:mateush pisze: SI Grinding noise when cornering E46 M3 E60 M5 E63 M6.pdf
W tej dokumentacji technicznej jest mowa o tych modelach.bartus pisze:Wiem że odgrzewam kotleta, ale mógłbyś wyjaśnić czy miałeś na myśli, że ten olej stosuje się w modelach >e46 czy że w TISie jest mowa o tych typoszeregach?mateush pisze:W zalaczniku info z TISa.
SI Grinding noise when cornering E46 M3 E60 M5 E63 M6.pdf
Mam bardzo podobny problem (okoliczności pojawiania się i charakter dźwięku) w e36.
Chodzi pewnie o to ze od E46 jest szpera plykowa, a wczesniej byl torsen.
Jest w stopce napisane.Paffcio pisze:gdzies to znalazl ? tego pdf-a ?bartus pisze:mateush pisze: SI Grinding noise when cornering E46 M3 E60 M5 E63 M6.pdf
Fragment z TIS'a - dokumentacji technicznej BMW AG
wcześniej też były płytkowe...
Mi znow sie pojawilo przy mrozach, jak jest cieply to juz tego nie ma 
Panowie a to nie jest wina jakiejś polosi z tylu ??
Pytam, bo jak pojade do ASO to zas mi litanie wywala a tak wlasciwie sami nie znaja problemu (jak ze skrzynia)

Panowie a to nie jest wina jakiejś polosi z tylu ??
Pytam, bo jak pojade do ASO to zas mi litanie wywala a tak wlasciwie sami nie znaja problemu (jak ze skrzynia)
lub może łożysk w dyfrze? - ja chętnie usunąłbym przyczynę, a nie skutek ;-)
I jeszcze jedna sprawa - czy dyfer w e46 różni się na tyle od e36, że ten olej z FM Booster może w e36 zaszkodzić? Jeśli tak to czy są jakieś uszlachetniacze oleju przekładniowego które mogą pomóc?
I jeszcze jedna sprawa - czy dyfer w e46 różni się na tyle od e36, że ten olej z FM Booster może w e36 zaszkodzić? Jeśli tak to czy są jakieś uszlachetniacze oleju przekładniowego które mogą pomóc?
Paffcio, a jesteś pewny że to dyfer?
U mnie ostatnio też coś zaczęło skrzypieć i okazało się że to tarcza tarła o tą osłonę za tarczą. Lekko ją odgiąłem i jest ok. A też bałem się że to dyfer.
U mnie ostatnio też coś zaczęło skrzypieć i okazało się że to tarcza tarła o tą osłonę za tarczą. Lekko ją odgiąłem i jest ok. A też bałem się że to dyfer.
w sumie to ja niczego pewien nie jestemkostek_ja pisze:Paffcio, a jesteś pewny że to dyfer?

Czy wsrod tych elementow dyfra i polosi znajduja jakies lozyska, ktore moga sie posypac ?