Zakup BMW M3 E46

2000-2006 | silnik: S54
shadow1966

Re: Zakup BMW M3 E46

Post autor: shadow1966 » ndz mar 22, 2009 12:26

*MATI* pisze:shadow1966, autko mi znane bo juz byłem je ogladac....lewy przod na 100% był bity oraz tył byl cos modzony...autko kupione przez handlaza wiec rewelacji nie ma a sam fakt jak to obecny własciciel "jezdz" tym autem to noz w kieszenie sie otwiera...auto zimne a kazdy bieg do konca...nie polecam ,po za tym koles to kombinator...
Dzieki bardzo za info, ale...piszesz o tym z Radomia czy z Czestochowy???
znaczy tą;

http://www.allegro.pl/item581020230_bmw ... ealny.html

Camil
Auto: e36s54
Kontakt:

Post autor: Camil » ndz mar 22, 2009 12:51

U nas sa 2 m3 e46 w tym kolorze. Ktoras dostala solidne baty od naszej starej 6.

shadow1966

Post autor: shadow1966 » ndz mar 22, 2009 12:55

Camil pisze:U nas sa 2 m3 e46 w tym kolorze. Ktoras dostala solidne baty od naszej starej 6.
A mozesz cos blizszego powiedziec o tej z ogloszenia, czy nie ma szans...???

Awatar użytkownika
*MATI*
Kontakt:

Post autor: *MATI* » ndz mar 22, 2009 13:14

shadow1966,o tej mowiłem z rzeszowa
Profesjonalny Serwis Samochodowy oraz Pomoc Drogowa www.MatCars.pl

Camil
Auto: e36s54
Kontakt:

Post autor: Camil » ndz mar 22, 2009 13:21

shadow1966 pisze:
Camil pisze:U nas sa 2 m3 e46 w tym kolorze. Ktoras dostala solidne baty od naszej starej 6.
Szczerze to nie. Moge ew. postarac sie podjechac ja obejrzec.

shadow1966

Post autor: shadow1966 » ndz mar 22, 2009 13:41

Camil pisze:
shadow1966 pisze:
Szczerze to nie. Moge ew. postarac sie podjechac ja obejrzec.
No kurde, byłoby bosko, zaoszczedzilbys mi ,byc moze 330 km wycieczki po polskich cudnych drogach, o kosztach nie wspomne...
Jesli dałbyś radę to poproszę, bede naprawdę BARDZO wdzięczny za Twoją opinię!!!

bumisiek

Post autor: bumisiek » ndz mar 22, 2009 16:24

Zastanawiam sie nad M3 i zastanawiam, czy wogole w Polsce da sie kupic niebita w sensownym stanie. Pewnie od kogos prywatnego. Zastanawiam sie bowiem, czy jest jakikolwiek handlarz, ktoremu oplaca sie przywiezc niebita M3 bardziej niz np. 3 corsy czy inne konserwy? Moim zdaniem konserwy, chociaz trzeba przywiezc ze 3 to jednak szybciej sie uplynniaja takiemu handlarzowi. Jedynie jak sadze, oplaca mu sie przywiezc bita M3, naprawic ja i wtedy uzyskuje odpowiedni dla niego zysk. Ja bedac handlarzem w zyciu nie wzialbym M3, tylko wlasnie konserwy, ale moze sie myle?

Kupowal ktos moze M3 E46 z Niemiec? Ceny sa tam wyzsze, ale chyba rynek pewniejszy i wiekszy wiec wyszukac mozna okazje. Ja odnosze wrazenie, ze auta dosyc pewne to takie, ktore sprzedaje niemiecki diler BMW, ktore tamtejsi ludzie zostawiaja na dilerowych parkingach. Ma ktos jakies doswiadczenia?
bumisiek_nihilista

Adik

Post autor: Adik » ndz mar 22, 2009 16:46

Witam, jestem tu nowy sam poszukuje m3 a ta z czestochowy widzialem i nie polecam byla malowana i to w kilku miejscach w przebieg tez nie wierze bo fotele okropnie wydarte wrecz popekane.

Awatar użytkownika
chudy
Kontakt:

Post autor: chudy » ndz mar 22, 2009 17:43

bumisiek pisze:Zastanawiam sie nad M3 i zastanawiam, czy wogole w Polsce da sie kupic niebita w sensownym stanie. Pewnie od kogos prywatnego. Zastanawiam sie bowiem, czy jest jakikolwiek handlarz, ktoremu oplaca sie przywiezc niebita M3 bardziej niz np. 3 corsy czy inne konserwy? Moim zdaniem konserwy, chociaz trzeba przywiezc ze 3 to jednak szybciej sie uplynniaja takiemu handlarzowi. Jedynie jak sadze, oplaca mu sie przywiezc bita M3, naprawic ja i wtedy uzyskuje odpowiedni dla niego zysk. Ja bedac handlarzem w zyciu nie wzialbym M3, tylko wlasnie konserwy, ale moze sie myle?

Kupowal ktos moze M3 E46 z Niemiec? Ceny sa tam wyzsze, ale chyba rynek pewniejszy i wiekszy wiec wyszukac mozna okazje. Ja odnosze wrazenie, ze auta dosyc pewne to takie, ktore sprzedaje niemiecki diler BMW, ktore tamtejsi ludzie zostawiaja na dilerowych parkingach. Ma ktos jakies doswiadczenia?
Da sie kupic tylko trzeba zaplacic za samochod tyle co jest wart :!:
chudy

shadow1966

Post autor: shadow1966 » ndz mar 22, 2009 18:50

chudy pisze:
bumisiek pisze:Zastanawiam sie nad M3 i zastanawiam, czy wogole w Polsce da sie kupic niebita w sensownym stanie. Pewnie od kogos prywatnego. Zastanawiam sie bowiem, czy jest jakikolwiek handlarz, ktoremu oplaca sie przywiezc niebita M3 bardziej niz np. 3 corsy czy inne konserwy? Moim zdaniem konserwy, chociaz trzeba przywiezc ze 3 to jednak szybciej sie uplynniaja takiemu handlarzowi. Jedynie jak sadze, oplaca mu sie przywiezc bita M3, naprawic ja i wtedy uzyskuje odpowiedni dla niego zysk. Ja bedac handlarzem w zyciu nie wzialbym M3, tylko wlasnie konserwy, ale moze sie myle?

Da sie kupic tylko trzeba zaplacic za samochod tyle co jest wart :!:
Niestety teraz jestesmy zdani(mam na mysli tych co poszukują) tylko na to co już do polski zjechało wcześniej, ponieważ na zachodzie ceny sie nie zmieniły ale poprzez wysoki kurs euro stały się dla nas nieosiagalne.
Przejrzałem już wszystkie ogłoszenia w kraju i niestety muszę stwierdzi,że będzie ciężko...
No jest jeszce alternatywa w postaci 545i lub coś w tej okolicy, ale to jednak nie to.
Poszukam jeszcze ze dwa tygodnie a potem zacznę się rozgląd za jakąś "cywilną" BMW.
Jak by ktoś miał coś uczciwego na oku, już mi teraz bez różnicy czy manual czy SMG, to poproszę o jakieś namiary.
A już myślałem, ze spełnie swoje marzenia....
Pozdrawiam wszystkich fanów M3.

shadow1966

Post autor: shadow1966 » ndz mar 22, 2009 20:11

Adik pisze:Witam, jestem tu nowy sam poszukuje m3 a ta z czestochowy widzialem i nie polecam byla malowana i to w kilku miejscach w przebieg tez nie wierze bo fotele okropnie wydarte wrecz popekane.
Poświęciłem 20 zł :) i sprawdziłem samochód w Carfax-ie oraz Autochecku.
Historia w USA czysta, bez skazy, 4 właścicieli, wszystko cacy...ale :)
Właściciel podaje w ogłoszeniu przebieg 70tyś km, a auto w momencie eksportu z USA 12.03.2008 miał 77,886 mil, co czyni +- 125,500km :) ...rok temu, plus roczny przebieg minimum 10 tyś km, czyni 135tys, czyli połowę tego co podaje właściciel.
Co do wypadkowości w Polsce to już nic nie wiadomo, ale jak ktoś tak kłamie co do przebiegu to jak mozna uwierzy w resztę???
To tyle.
Aha, jak byście chcieli sprzawdzi jakieś auto w USA to polecam MonikaaNT z Allegro, błyskawiczna obsługa i fachowośc, dosłownie po godzinie miałem wszystko na mailu za 20zł, tylko nie czytajcie tłumaczenia, bo to grozi wpadnięciem pod stół...ze śmiechu.
Pozdrawiam

shadow1966

M3 E46

Post autor: shadow1966 » pn mar 23, 2009 00:39

wiem, jestem już upierdliwy...
znalazłem jeszcze coś takiego, brzmi nieźle, może ktoś coś wie na ten temat???

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5911977

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » pn mar 23, 2009 02:04

bumisiek pisze:Kupowal ktos moze M3 E46 z Niemiec? Ceny sa tam wyzsze, ale chyba rynek pewniejszy i wiekszy wiec wyszukac mozna okazje. Ja odnosze wrazenie, ze auta dosyc pewne to takie, ktore sprzedaje niemiecki diler BMW, ktore tamtejsi ludzie zostawiaja na dilerowych parkingach. Ma ktos jakies doswiadczenia?
Ja bym raczej powiedział że jest większa szansa znalezienia dobrego egzemplarza bo po prostu w Niemczech jest tego więcej. A oszuści są wszędzie w Niemczech też ;)

P.S. Ja mam eMkę z Niemiec i wymieniałem silnik. Kupioną od dilera BMW itd.

Koki

Post autor: Koki » pn mar 23, 2009 02:22

kostek_ja pisze: Ja bym raczej powiedział że jest większa szansa znalezienia dobrego egzemplarza bo po prostu w Niemczech jest tego więcej. A oszuści są wszędzie w Niemczech też ;)

P.S. Ja mam eMkę z Niemiec i wymieniałem silnik. Kupioną od dilera BMW itd.
Ale nie wymieniałeś silnika po 100 czy 500km od zakupu, nie swierdziłeś też zaraz po zakupie złej pracy więc nie możesz stwierdzać , że zostałeś oszukany.
Może Twoje auto miło wadę fabryczną , a może wadę miał pierwszy właściciel...
Zawsze przy zakupie auta użuwanego ponosimy pewne ryzyko , tym większe w przypadku aut spod znaku M , nie zawsze pełna historia serwisowa idzie w parze ze świadomością użytkownika.

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » pn mar 23, 2009 16:55

Koki pisze:Ale nie wymieniałeś silnika po 100 czy 500km od zakupu, nie swierdziłeś też zaraz po zakupie złej pracy więc nie możesz stwierdzać , że zostałeś oszukany.
Mówię tylko że te samochody nie są w 100% pewne.
Koki pisze:a może wadę miał pierwszy właściciel...
Raczej właśnie to ;)
Ale na pewno nic się nie da stwierdzić.

Zablokowany