Pakiet stratowy.
-
- Auto: m5e34,m5e39,m3e30,m3e46 i 911
Pakiet stratowy.
Stałem sie posiadaczem kolejnej m tym razem m5 e39. Nie znam tego modelu oraz nie znam jego slabych i mocnych stron ( jeszcze). Co jest koniecznie do zmiany po zakupie takiego auta, ewentualnie do sprawdzenia. Oczywiscie wszsytkie oleje i filtry. Przebieg auta potwierdzony z pelna historia to 131 tys km. Czytalem o cewkach Czy zmieniac ? Ktorych ? Gdzie? Seria ? Czy np Boscha o tych samych parametrach ? Swiece ? Panewnki to raczej jeszcze nie ? a moze ? Prosze o porady doswiadczonych uzytkownikow tych aut. Pzdr.
Re: Pakiet stratowy.
Kolego nie na temat, ale opis posiadanych samochodów jest bardzo posiadany. Zachęcam do stworzenia galerii swojego dobytku ;-)
Cewki, ale po co jeśli nie wypadają zaplony? Sprawdzić przeplywki, profilaktycznie wymienić sondy (trwałość to mniej więcej 160kkm), zaopatrzyć się awaryjnie w pompę paliwa (jedyna awaria która mi unieruchomiła M5 przez 4 lata) i śmigać, bo auto bardzo wdzięczne.
Kupiłeś tę ze Śląska? Bo jeśli tak to miałbym dla Ciebie trochę informacji...
jarekcrx pisze:Kupiłeś tę ze Śląska? Bo jeśli tak to miałbym dla Ciebie trochę informacji...
Kolega jarekcrx mówi o tej z karbonową klapą bagażnika

Masz na myśli tego czarnego polifta, co był jakiś czas temu w ogłoszeniu? Kolega emski85 chyba raczej ma inne auto.jarekcrx pisze:Kupiłeś tę ze Śląska? Bo jeśli tak to miałbym dla Ciebie trochę informacji...
Ostatnio zmieniony śr lis 23, 2016 03:21 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
tak, o tym czarnym polifcie myślałem. Jeśli nie ten do dobrze;)
-
Ja mam BluLemans, prywatny import. Mozliwe zebym mial blad tylko na 1 cewce ? Komputer mi pokazuje blad cewki na 3 cylindrze ?
Mozliwe
Z ciekawości możesz coś więcej powiedzieć.jarekcrx pisze:tak, o tym czarnym polifcie myślałem. Jeśli nie ten do dobrze;)
Bo napaliłem się na nią jak szczerbaty na suchary a sprzedający zapewniał, że stan bliski ideałowi

PS
Na chwile obecną nadal szukam wymarzonego M.
Auto po co najmniej dwóch dużych dzwonach - o tym z tyłu właściciel informuje ale przód też przekoszony. Prąd w aucie ucieka, w zawieszeniu coś trzeba dorobić z aluminium a silnik pluje błędami hurtem. Wydech "młodzieżowy", nie dam się z nim normalnie jeździć...
Ze Szwajcarii? Od A.F.?emski85 pisze:Ja mam BluLemans, prywatny import
-
Sam sprowadzałem. Auto obecnie na duzym serwisie, zmiana sprzegla oraz dwumasy. Cewki , swiece, plyny, oleje, filtry ....Opony mam nowe, ale jakies chinczyki to tez trzeba myslec o zmianie. Za 2 tygodnie po ogarnieciu mechaniki, auta trafia na detailing i potem do garazu , raczej w tym sezonie nie wyjdzedzie bo juz nie bedzie jak 

no właśnie ja jeszcze korzystam z ostatnich dni pogody i też wrzucam auto na serwis żeby wszystkie pierdoły porobić na tip-top. A tak z ciekawości - gdzie serwisujesz? Pytam bo nie mam jeszcze zbyt wielu doświadczeń w tym względzie...
-
ja ostatnia swoja m3 e46 robilem u malego z forum, a racji tego ze est ode mnie prawie 150 km to takie rzeczy jak sprzeglo to potrafi kazdy mechanik zmienic. Oleje filtry, ceweki, swiece, i inne podstwoe rzeczy robie sam.Czasami jak mam duzo nadgodzin do odbioru to i detailing ogarne sam
ale ostatnio krucho z czasem wiec zlecam...