M3 dylu
Re: M3 dylu
Komunikat "Bremslicht elektrik" kojarze z konczacym sie wlacznikiem swiatel stop przy pedale hamulca. Przerabialem to w e34 i e36. Bylo to zmylkowe, bo poczatkowo on od czasu do czasu nie kontaktowal co powodowalo, ze wyskakiwal komunikat a jak sprawdzalem swiatla to swiecily. Ale po jakims czasie padlo calkowicie, ze swiatla przestaly swiecic.
Wiec jezeli kiedys u Ciebie bylo dobrze a od jakiegos czasu zaczal wyskakiwac komunikat, to obstawialbym konczacy sie wlacznik.
Wiec jezeli kiedys u Ciebie bylo dobrze a od jakiegos czasu zaczal wyskakiwac komunikat, to obstawialbym konczacy sie wlacznik.
Dokladnie jak pisze Endru
Brzmi sensownie,szukałem w necie potwierdzenia co mowisz i rzeczywiscie niektóre miały wszystkie bolce.listek pisze:odpowiednie do wtyczek w instalacji, jeżeli we wtyczce idzie kabel to oryginalna lampa powinna mieć w tym miejscu bolec
z tego co pamiętam to za checka odpowiada któryś bolec narożny a ty po jednym narożnym w tych lampach nie posiadasz, może to jest to
jednak dodam że opisuje tu swoją wersje auta
Moze ktoś jeszcze niech potwierdzi zebym niepotrzebnie szukal lamp,chociaz wszystko na to wskazuje.
Miałem u siebie ten problem, pojawiała mi się "bremslicht elektrik" oraz kontrolka ABS (nie zawsze razem). Nie wiedziałem, że to ma jakiś związek, ale jak sie okazuje ma.Norberte30 pisze:Mam podobny problem, u mnie wyświetla się "bremslicht elektrik" dodam, że światła stop mam. Żarówki wymieniane już kilka razy i nic. Gdzieś kiedyś wyczytałem, że winne mogą być właśnie lampy i ich wtyczki. Może ktoś to potwierdzi.
Zabrałem sie za wymianę tego Pana:

po wymianie zarówno komunikat jak i kontrolka ABS zniknęły.
Winny był czujnik włączania świateł stopu przy pedale hamulca. Wymianę zrobiłem samodzielnie, wystarczy zdjąć dolną osłonę pod kierownicą i wymienić czujnik, który jest przy pedale hamulca.
Trzeba to robić na wciśniętym pedale hamulca, bo inaczej będzie trudno wsadzić nowy. Jeżeli chodzi o sam czujnik to trzeba zwrócić uwagę jaki się kupuje, ja miałem tak jak na zdjęciu z 4 pinami, a na allegro widziałem też z 3 pinami. Może 4 pin do OBC?
Jak ktoś ma jakieś pytania to zapraszam na PW.
- wojtasm5
- Auto: E36 M3EVO OE++
- Kontakt:
Haha ale akcja, miałem idetiko na trasie.
Leciałem na Łódź i panowie przez CB do stałem że nie mam świateł STOP i miałem jakieś info na BOARDComp-ie W Piotrkowie zatrzymałem się w sklepie chyba AS Stachura, był od strzału. 5min i było naprawione.
Leciałem na Łódź i panowie przez CB do stałem że nie mam świateł STOP i miałem jakieś info na BOARDComp-ie W Piotrkowie zatrzymałem się w sklepie chyba AS Stachura, był od strzału. 5min i było naprawione.
Grzebanie w szperach z dobrym skutkiem.
Skąd decyzja o sprzedaży?
- wojtasm5
- Kontakt:
Ja się zastanawiam czy jeszcze nie za wcześnie na taką cenę. Czekam na rozwój sytuacji...
- listek
- Auto: M3 3.0, M3 E46
- Kontakt:
niedawno była żółta z 93r za 88 tyś, im więcej takich szalonych cen tym lepiej dla reszty 

zarejestruj swoje ///M na
www. bmw-motorsport.pl
www. bmw-motorsport.pl
Dlaczego szalonych?listek pisze:niedawno była żółta z 93r za 88 tyś, im więcej takich szalonych cen tym lepiej dla reszty
To tylko kwestia czasu kiedy ceny w Polsce (Niemcy już wiedzą) pójdą w górę.
- listek
- Auto: M3 3.0, M3 E46
- Kontakt:
bo prawda jest taka, że na dzień dzisiejszy patrząc na realia polskie to są ceny szalone (mnie się podobają), ale tak jak piszesz to tylko kwestia czasu
zarejestruj swoje ///M na
www. bmw-motorsport.pl
www. bmw-motorsport.pl
Kwestia czasu, ale niestety dosc dlugiego. Chyba nikt nie mysli, ze nagle ktos za zwykle (z normalnym przebiegiem, lakierowane i wyposazone klasycznie) mozna wsiac 2x wiecej niz rol temu. Mysle, ze taki poziom cen osiagniemy ale w 202x roku.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
Ostatni rok już pokazał zdecydowany wzrost cen.
Rzeczywiście polski rynek jest "biedny",u nas liczą się zupełnie inne kategorie,ale nie zapominajmy że żyjemy w czasach ogólnego dostępu do wszelakich dobrodziejstw świata.
.
Rzeczywiście polski rynek jest "biedny",u nas liczą się zupełnie inne kategorie,ale nie zapominajmy że żyjemy w czasach ogólnego dostępu do wszelakich dobrodziejstw świata.
.
- Norberte30
- Auto: M3 e36 3.2 SMG Estoril
na mobile.de najtańsze coupe 3.2 kosztują 18-20k Euro, po uczciwych kosztach przytargania tego do PL wyjdzie ponad 90tys. zł. Ceny ewidentnie idą do góry, pytanie kiedy przestaną
Jeśli ktoś chce kupować jest to wydaję mi sie ostatni moment 

- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Prawda jest taka ze w Pl nie ma sensu nawet wystawiac..
Szkoda 30zl na ogloszenie.
Taki mamy rynek.
U nas nikt nie da za E36 M3 wiecej niz za E46 M3 taka jest prawda.
Szkoda 30zl na ogloszenie.
Taki mamy rynek.
U nas nikt nie da za E36 M3 wiecej niz za E46 M3 taka jest prawda.
- wojtasm5
- Kontakt:
Mam wrażenie a nawet pewność że M3 trafiło w okolice Kielc.
Więc rynek przyjął cenę, za pewne po korekcie ale......
Z ciekawością obserwuję dalszy rozwój rynku BMW e36 M3.
Więc rynek przyjął cenę, za pewne po korekcie ale......
Z ciekawością obserwuję dalszy rozwój rynku BMW e36 M3.