m3 smg
-
m3 smg
witam, nabylem pare dni temu m3 cabrio smg e46 2004, auto kupilem jako uszkodzone w usa. mam pare pytan bo pomalu szukam czesci:
auto bylo lekko uderzone w przod i tyl
czy belka pod zderzak musi byc koniecznie od m3 carbon, czy pasowac bedzie alu od sedana??
auto nie posiada chlodnicy i filtra powietrza, czy moge zalozyc stozek??-przy skrzyni smg
czy chlodnica musi pochodzic od mki czy moze byc od innej bmki??
macie jakies zrodla czesci??
zgory dzieki za pomoc bo jestem swierzak w temacie beemek m-power:)
auto bylo lekko uderzone w przod i tyl
czy belka pod zderzak musi byc koniecznie od m3 carbon, czy pasowac bedzie alu od sedana??
auto nie posiada chlodnicy i filtra powietrza, czy moge zalozyc stozek??-przy skrzyni smg
czy chlodnica musi pochodzic od mki czy moze byc od innej bmki??
macie jakies zrodla czesci??
zgory dzieki za pomoc bo jestem swierzak w temacie beemek m-power:)
Re: m3 smg
Dobra rada.
Kup części oryginalne, najlepiej nowe.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Najlepiej w BawariiMarcin_Os pisze:Dobra rada.

Ale tak na poważnie, jak masz zamiar drutowac to auto byle było taniej jakimiś innymi częściami to daj se spokój.
17.01.11
Lub używane w dobrym staniePablo pisze:Najlepiej w BawariiMarcin_Os pisze:Dobra rada.
Kup części oryginalne, najlepiej nowe.![]()
Ale tak na poważnie, jak masz zamiar drutowac to auto byle było taniej jakimiś innymi częściami to daj se spokój.

jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
-
to jest chyba najprostrza odp jaka mozna dacMarcin_Os pisze:Dobra rada.
raczej nowych nie bede kupowal bo ceny serwisowe w aso bmw to lekkie przegiecie, ale pewnie i tak bede zmuszony do kupna jakis podzespolow ktorych nie uda mi sie dostac na rynku wtornym, ale wolalbym zamontowac dobry stozek niz kupowac filtr w aso
czy chlodnica wystepuje taka sama jak w innych modelach??
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Można stożek zamontować, ale ja bym tego nie robił
Chłodnica jest inna
Chłodnica jest inna
nie to że najprostsza ale wydaje mi sie ze wynika z doswiadczen, przynajmniej moich i wielu mich znajomychmartin_hawaii pisze:to jest chyba najprostrza odp jaka mozna dac
chłodnica tylko do M i tylko do wersji smg, stożek to daremny upgrade - raczej ungrade
ceny serwisowe - fakt nie są najniższe ale przeciez to jest M wiec nie spodziawałes sie chyba ze bedzie taniocha, jak chcesz mam dosyc ciekawe zrodlo w BMW w Berlinie, srednio 15-20% taniej jak ASO, dostawa 2 razy w tygodniu
chcesz kleić albo jak to powiedział Pablo - drutować - na allegro jest kupa gruzu do e46
ps. koledze niedzielan wjechał w zadek w M5 E39, kupił nówke szlufke nieśmigany zderzak i... po zdemontowaniu osłon wewnętrznych okazało sie że zderzak został sklejony z dwóch!!!!! przeciety w połowie, pospawany, poklejony, siurniety jednolitym lakierem z zewnątrz i poszło
także good luck!
No Fear - No Fun!
Witam sam kupilem M3 po lekkich przejsciac ze zderzaków i plastików to znajdziesz duzo czesci na allegro a coponiektóre czesci niesa az tak tragicznie drogie w ASO przy dobrym upuscie da sie przezyc
a lepiej to poskładac na czesciach dedykowany do M3 bo chyba chcesz zeby to wygladało jak auto a nie jak puł dupy za krzaka
pozdro !!

Jeżeli chodzi o belkę, to ktoś (było o tym chyba na tym forum) próbował założyć zderzak od M3 do zwykłej trójki i z tego co pamiętam nie dał rady, więc w drugą stronę to też pewnie nie zadziała.
Ktos to pewnie ja
dac da rade zalozyc ale wiarze sie to z duzymi kosztami, i do zderzaka M pasuje belka M od zwyklego e46 nie bedzie pasowac, z takiego wzgledy ze w M belke masz przykrecona do nadwozia i na to sie naklada zderzak a w zwyklej e46 belka jest przynitowana do zderzaka, polecal bym poszukac na ebay ja swoja kupilem i sprzedalem za 500zl

A u mnie pojawił sie taki problem,że gdy zwalniam hamując silnikiem z smg to słychać i czuć tak jakby drżenie dyfra czy wału,jesli ktoś wie co to, to bedę wdzięczny,a jeśli to dyfer, to czy w manualu jest taki sam co w smg?
Aczy to wystepuje wylacznie przy zwalnianiu na biegu czy tez przy dodawaniu gazu tzn przyspieszajac???marekmoto pisze:A u mnie pojawił sie taki problem,że gdy zwalniam hamując silnikiem z smg to słychać i czuć tak jakby drżenie dyfra czy wału,jesli ktoś wie co to, to bedę wdzięczny,a jeśli to dyfer, to czy w manualu jest taki sam co w smg?
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
tylko przy zwalnianiu,dodatkowo jak np.cofam ze skręconymi bardzo kołami to słychać jakieś takie tarcie w dyfrze
A to dziwne w takim razie niestety nie umiem powiedziec co to moze byc. Ale moze urzytkownik (daniel FW) bedzie wiedzial on chyba zajmuje sie takimi rzeczami sprobuj tam.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Taki sammarekmoto pisze:a jeśli to dyfer, to czy w manualu jest taki sam co w smg?
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!