M3 E46 Sedan/Turing
M3 E46 Sedan/Turing
od jakiegoś czasu myślę o swapie silnika z M3 do karoserii 4/5 drzwiowej
, przy czym nie chcę ograniczać się jedynie do silnika, a również zawieszenie, dyfer,... było by to chyba pierwsze takie M3 E46, jeździłem już mocną Alpiną Turing i M3 E36 w wersjii sedan, jedyny gotowy produkt to Hartge, ale praktycznie nie do kupienia, mam już warsztat, który się tego podejmie, problem tylko z częściami, co o tym sądzicie? jakieś sugestie? rady? Z góry dziękuję

Re: M3 E46 Sedan/Turing
Wg mnie jesli bedziesz posiadal wszystkie potrzebne czesci z M3 coupe, to nie powinno byc wiekszych problemow z przekladka, w sumie to ta sama generacja aut.
Najwieksze roznice sa chyba w tylnym moscie, bo dyfer, polosie i mocowanie tego wszystkiego jest inne w M.
I dodam jeszcze fotke jak by to moglo wygladac
PS. Jakim M3 jezdzisz?
Najwieksze roznice sa chyba w tylnym moscie, bo dyfer, polosie i mocowanie tego wszystkiego jest inne w M.
I dodam jeszcze fotke jak by to moglo wygladac

PS. Jakim M3 jezdzisz?
chwilowo żadnym, a ostatnio M3 E36 3.2 Sedan
- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
kurcze no te kombi to zle nie wyglada...
rodzinne autko
rodzinne autko

Projekt fajny, ale żeby zrobić to fajnie, musiałbyś mieć drugą emkę e46 coupe na dawcę.
Ja bym się długo nie zastanawiał mając do wyboru M3 coupe i turing. Oczywiście Turing
A tak na marginesie to obecnie chyba nie ma wogóle mocnych kombi poza audi. W japoni jest też evo i impreza sti z tego co gdzieś widziałem ale nie z kierą po dobrej stronie a szkoda bo brak kombi z mocnym silnikiem i szperami...

A tak na marginesie to obecnie chyba nie ma wogóle mocnych kombi poza audi. W japoni jest też evo i impreza sti z tego co gdzieś widziałem ale nie z kierą po dobrej stronie a szkoda bo brak kombi z mocnym silnikiem i szperami...
Nurburgring btg 9.45 stock compacto
www.4lejdis.pl; tomecanic.pl systemycrm.pl itd
www.4lejdis.pl; tomecanic.pl systemycrm.pl itd
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
no jest jeszcze AMG
Ja tam wole coupe ale projekt naprawde ciekawy

W przypadku BMW dużo chodzi o masę takiego samochodu i jego wyważenie.
Dlatego na przykład BMW nie robi M5 E61. Ten samochód ma być funkcjonalny, ale ma się też prowadzić.
Dlatego na przykład BMW nie robi M5 E61. Ten samochód ma być funkcjonalny, ale ma się też prowadzić.
jeździłem Alpiną w wersji Turing, oczywiście ze szperą, prowadził się świetnie, na razie zbieram dane na temat niezbędnych części, jeśli wszystko się uda, projekt ruszy na początku roku... ciekawe propozycje kombi, to przede wszystkim nowa Alpina B8 E61, prawie 500 KM i osiągi lepsze od M5
http://moto.allegro.pl/item157185292_bm ... zawa_.htmlYanaki pisze:chwilowo żadnym, a ostatnio M3 E36 3.2 Sedan
Yanaki to już nie Ty sprzedajesz? Cena chyba wzrosła

- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
To jest już auto Artura2008 z tego forum
Odgrzewam kotleta. Czy ktoś podjął się takiego zadania?
Przy takim projekcie polecam zamiast wozka i dyfra z M46 (ktore padaja) przrobic na e36, bynajmnie ja tak robie w moim sedanie
. dzieki temu bedziesz mial do wyboru do koloru przelozenia w dyfrach ze szpera w normalnej cenie.

Oryginalne nowe części do Bmw dla forum rabaty !!!!
Dobre ceny na części do starszych modeli , możliwość negocjacji ceny , info PW.
Dobre ceny na części do starszych modeli , możliwość negocjacji ceny , info PW.