Czujnik biegu jałowego e36 m3 3.2
Czujnik biegu jałowego e36 m3 3.2
Mam do was pytanie odnośnie czujnika biegu jałowego a żeby każdy wiedział dokładniej o co chodzi to chodzi o ten czujniczek na przewodzie od wysprzęglika. A więc jak działa ów czujnik i jakie zadanie spełnia. Dodam, że nie posiadam go w swoim aucie a jego koszt nie jest mały więc chciał bym się dowiedzieć czy warto go kupować czy można sobie odpuścić.
- wojtasm5
- Auto: E36 M3EVO OE++
- Kontakt:
Re: Czujnik biegu jałowego e36 m3 3.2
Obniża moc silnika przy zmianie biegu do 80%. Działanie polega na ochronie koła dwumasowego i sprzęgła. Tak słyszałem.
Grzebanie w szperach z dobrym skutkiem.
Dzieki kolego! A może wiesz czy jak pozostaly mi same kable od tego czujnika to czy powinny byc one połączone czy rozłączone aby wszystko grało jak trzeba?
- wojtasm5
- Auto: E36 M3EVO OE++
- Kontakt:
Nie wiem w jakim trybie działa czy w rozwarty czy zwartym.
Na Dis-ie widać czy działa czy nie i w jakiej pozycji jest aktualnie.
Na Dis-ie widać czy działa czy nie i w jakiej pozycji jest aktualnie.
Grzebanie w szperach z dobrym skutkiem.
a czy ktoś wie do czego jest przełącznik pod pedałem sprzęgła? bardzo podobny do włącznika świateł stop po pedałem hamulca
-
- Auto: ///M3 E36 Coupe
- Kontakt:
Ten przełącznik jest od tego żeby tempomat wiedział kiedy zmieniasz bieg i nie kręcił silnika do odcinki kiedy wciśniesz sprzęgło.Endru pisze:a czy ktoś wie do czego jest przełącznik pod pedałem sprzęgła? bardzo podobny do włącznika świateł stop po pedałem hamulca