Moje narzędzia są produkcji własnej, ale są wierną kopią narzędzia kupionego przeze mnie w USA (Pelican)
http://www.pelicanparts.com/cgi-bin/sma ... %20Each%20
Przy wykonywaniu moich narzędzi wprowadziłem dwa znaczne ulepszenia:
1. Oryginalne narzędzie BMW trzeba składać z jednej strony (tak jak zdjęciu poniżej) bo jest za długie i zaczepia się o przewody od klimy. Ja zastąpiłem jedno składane narzędzie dwoma osobnymi, w celu uniknięcia tej niedogodności.
2. Zakupione w USA narzędzie okazało się bardzo miękkie, zrobiłem nim 2 silniki S38 i zaczeło się łuszczyć. W moich narzędziach części bezpośrednio współpracujące ze szklankami zostały poddane utwardzaniu metodą obróki cieplnej.
Początkowo powstałą pierwsza wersja narzędzia (ta krótka na zdjęciach), która została pomyślnie przetestowane przy regulacji 2 kolejnych silników S38. Po tym postanowiłem jeszcze wydłużyć rękojeść, aby zwiększyć ramię w celu łatwiejszego uginania szklanek.
Zdjęcia oryginalnego
A tutaj już zdjęcia oferowanych narzędzi (ten krótki z boku to pierwsza wersja jaką wykonałem).
Obecnie na sprzedaż mam tylko 5 zestawów, z czego 3 są już zarezerwowane. Nie wiem kiedy będę miał kolejne zestawy ponieważ jest to jednostkowa i przy zachowaniu żądanej precyzji wykonania trochę pracochłonna produkcja. Obecna Cena za zestaw to 350 zł + przesyłka.