Soft silnika - czy warto zrobić update
Soft silnika - czy warto zrobić update
Pytanie jak w temacie. Czytałem że soft 2011/12 powoduje trzymanie minimalnie wyższej temperatury oleju, co powoduje zmniejszenie zużycia paliwa. Czy ktoś to robił, czy to coś zmienia, warto?
Re: Soft silnika - czy warto zrobić update
Warto zupgradować.
Trzeba mieć na uwadze, że upgrade trwa kilka godzin(4-5h) i w razie zerwania połączenia z serwerem bmw robi się ładny fuck up...
Trzeba mieć na uwadze, że upgrade trwa kilka godzin(4-5h) i w razie zerwania połączenia z serwerem bmw robi się ładny fuck up...
- LINKIN
- Auto: M6 F13 LCI
- Kontakt:
Warto, bo:
1. Inna praca skrzyni biegów, ani lepsza ani gorsza.
2. Silnik dużo spokojniej/delikatnie gaśnie, bez wibracji jak wcześniej.
3. Jeżeli chodzi o spalanie to chyba spadło, aczkolwiek pewny nie jestem, bo nie sprawdzałem jakoś dokładnie. Nie licz na 1l czy 2l na 100 km
4. Teoretycznie dało +20 KM, na hamowni nie sprawdzałem. Natomiast czas 100-200 km\h sprawdziłem i poprawił się o 0.4 s czyli sporo.
1. Inna praca skrzyni biegów, ani lepsza ani gorsza.
2. Silnik dużo spokojniej/delikatnie gaśnie, bez wibracji jak wcześniej.
3. Jeżeli chodzi o spalanie to chyba spadło, aczkolwiek pewny nie jestem, bo nie sprawdzałem jakoś dokładnie. Nie licz na 1l czy 2l na 100 km

4. Teoretycznie dało +20 KM, na hamowni nie sprawdzałem. Natomiast czas 100-200 km\h sprawdziłem i poprawił się o 0.4 s czyli sporo.
Dzięki za szybką i merytoryczną odpowiedź. W takim razie w weekend upgrade'uję! Co do wzrostu mocy to mnie zszokowałeś...!A ile miałeś na oryginalnym sofcie?
- LINKIN
- Kontakt:
Na starym sofcie było 10,4 na nowym jest 10,0.
Nie jest tajemnicą, że S65 mocy nie trzymają i nówki podobno nawet 400 KM nie mają i ten sof miał właśnie dodać te brakujące 20 KM. Chyba się udało...
Nie jest tajemnicą, że S65 mocy nie trzymają i nówki podobno nawet 400 KM nie mają i ten sof miał właśnie dodać te brakujące 20 KM. Chyba się udało...
A gdzie w Warszawie i okolicach można zrobić taki upgrade?
No i rozumiem że zdjęty ogranicznik w tym momencie trafi szlag?
No i rozumiem że zdjęty ogranicznik w tym momencie trafi szlag?

- LINKIN
- Kontakt:
Ja robiłem tutaj: http://www.bimmerupgrades.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;

Niestety... z ciekawości jaka jest prędkość max w tym aucieKeepsake pisze:No i rozumiem że zdjęty ogranicznik w tym momencie trafi szlag?

Też mam nowy soft. Ogranicznik został mi po staremu, do 280 km/h. Pewnie miałem ustawiany w ASO.
ZJAR
Mi poszedł licznikowe 321 ale nie wiem ile to było na GPSie.LINKIN pisze:Ja robiłem tutaj: http://www.bimmerupgrades.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;Niestety... z ciekawości jaka jest prędkość max w tym aucieKeepsake pisze:No i rozumiem że zdjęty ogranicznik w tym momencie trafi szlag?