U mnie 120 to tak generalnie normalnie na M Track'ach, 140 i więcej też czasem wskoczy, jak sobie jeździłem za wami z włączona klimą to spadała.MaRoS pisze:120 to jeszce dobra temperatura. Od 140 trzeba się bać
Jaki olej wlac po wymianie panewek do 3,2??
Re: Jaki olej wlac po wymianie panewek do 3,2??
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Ile Twoim zdaniem jest bezpieczną granicą? Ja bym przy 140 chyba troche odpuścił
Ja właśnie włączam klimatyzację, szybciej się schładza i nie przekracza już 140, sada do 125-130 i tak się trzyma. Wydaję mi się, że wiatrak od klimatyzacji znajdujący się w pobliżu chłodnicy oleju ma na to wpływ.MaRoS pisze:Ile Twoim zdaniem jest bezpieczną granicą? Ja bym przy 140 chyba troche odpuścił
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
-
trochę dziwne że rekomendowany od lat olej tws jest kwestionowany przez was,nawet do lancera evo i subaru sti podkręconych polecają ten olej i zalewają nim silniki w swoich firmach tuningowych
na dotarcie lepiej zalać rzadki 0w-40 aby lepiej wypłukał prawdopodobne zanieczyszczenia i po ok.1000 km zalać docelowo tws
na dotarcie lepiej zalać rzadki 0w-40 aby lepiej wypłukał prawdopodobne zanieczyszczenia i po ok.1000 km zalać docelowo tws
m5 e34 3,6 13.747 et
W instrukcji jest, że dobra temperatura to 80-120, a podczas jazdy nastawionej na wysokie osiągi nie wolno przekraczać 150. Mi osobiście na ostatnim MTD trzymała się trochę ponad 100.
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Osobiscie docelowo zalalbym MOTULA 300v competition 15w50.
MOTUL Le mans 20w60 jest za gesty do uzytkowania na co dzien. Jest to olej do wyscigow dlugodystansowych gdzie auto jedzie przez kilka godzin caly czas na maksymalnych obrotach. Na ulice do Emki idealny jest 15w50. Uzywam Motula we wszystkich swoich BMW i nie zmienie go nigdy na inny olej!! tylko nie ryzykowalbym kupna tego oleju na Allegro.. bo moze sie okazac ze w srodku jest Lotos
Ja kupuje go bezposrednio od przedstawiciela MOTULA i mam pewnosc.
Jezeli juz koniecznie ktos uprze sie na Castrola, to na pewno nie kupilbym go w Polsce..
MOTUL Le mans 20w60 jest za gesty do uzytkowania na co dzien. Jest to olej do wyscigow dlugodystansowych gdzie auto jedzie przez kilka godzin caly czas na maksymalnych obrotach. Na ulice do Emki idealny jest 15w50. Uzywam Motula we wszystkich swoich BMW i nie zmienie go nigdy na inny olej!! tylko nie ryzykowalbym kupna tego oleju na Allegro.. bo moze sie okazac ze w srodku jest Lotos

Ja kupuje go bezposrednio od przedstawiciela MOTULA i mam pewnosc.
Jezeli juz koniecznie ktos uprze sie na Castrola, to na pewno nie kupilbym go w Polsce..
Popieram przedmówcę.
MOTUL 300V Competition 15W50 do zdrowego silnika jest idealnym rozwiązaniem.
Co do temperatury to im częściej olej przegrzewamy - wchodzimy na temperatury powyżej 120 stopni, tym częściej go powinniśmy wymieniac. Os w Twoim przypadku i przy Twoim stylu jazdy wymieniałbym olej co maksymalnie 5 tys km.
MOTUL 300V Competition 15W50 do zdrowego silnika jest idealnym rozwiązaniem.
Co do temperatury to im częściej olej przegrzewamy - wchodzimy na temperatury powyżej 120 stopni, tym częściej go powinniśmy wymieniac. Os w Twoim przypadku i przy Twoim stylu jazdy wymieniałbym olej co maksymalnie 5 tys km.
///M3 pisze:Popieram przedmówcę.
///M3 pisze:MOTUL 300V Competition 15W50 do zdrowego silnika jest idealnym rozwiązaniem.
To i ja popre przedmowce mojego przedmowcy i chyba zaleje do siebie tego motula bo najwiecj o nim tu chyba dobrego. A wie moze ktos skad najlepiej go kupic i za ile???
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
u mnie MOTUL 300V Competition 15W50 kosztuje
2litr.-110zł
4l.-200zł
60l.-2500zł
jeżeli nie będziesz miał gdzie kupić daj znać mogę podjechać na tor do lublina za tydzień i podrzucić
2litr.-110zł
4l.-200zł
60l.-2500zł
jeżeli nie będziesz miał gdzie kupić daj znać mogę podjechać na tor do lublina za tydzień i podrzucić
ale po opisie widzę że chyba do lublina nie wpadniesz
FW motorsport
Nom za tydzien raczej nie dam rady wpasc niestety. ale w marcu bede w polsce to sie odezwe dzieki za oferte pozdrawiam.
Siema mozesz mi podac jakis kontakt do miejsca z ktorego bierzesz ten olej??? Z gory dzieki pozdro.Pawel_M3GT pisze:Ja kupuje go bezposrednio od przedstawiciela MOTULA i mam pewnosc.