Prawie M3 e36 - sens

1992-1999 | silniki: S50B30, S50B32
Awatar użytkownika
wojtasm5
Auto: E36 M3EVO OE++
Kontakt:

Prawie M3 e36 - sens

Post autor: wojtasm5 » ndz cze 30, 2013 09:55

Patrząc na ciężką drogę do nabycia BMW e36 M3 Coupe w oryginale w stanie co najmniej bdb i bez poważnego wypadku, co sądzicie na temat zakupu ładnego e36 coupe i swapa silnika wraz z zawieszeniem?
Mam e30 z silnikiem 3,2 i niestety na naszych drogach nie przyjemnie się jeździ takim autem ze względu na:
- brak komfortu jazdy ze względu na zawieszenie,
- słabe hamulce brak miejsca na montaż wydajnego serwa i pompy hamulcowej, (mam e36 kombi z heblami od m3 i hamuje zaj...ście dobrze)
- brak klimy chociaż wiadomo że można dołożyć,
- brak abs j/w,
- i ta aerodynamika e30, jadąc z duża prędkością e30 jest fanie ale tylko na drogach nowych i równych i najlepiej między ekranami(brak wiatru) jest fajnie ale gdy braknie jednego z w/w elementów zaczyna się walka.
Jako że przybywa mi siwych włosów i oczekuje w aucie komfortu a chciałbym żeby silnik był S5xBxx wydaje mi się to jedyna rozsądna droga. Na rynku pojawiają się ładne e36 coupe z znakomitej kondycji i sądzę że przy wkładzie pracy można mieć nieźle e36 dobrze wyposażone z porządnym silnikiem a dostępność części M3 jest dobra i nie sądzę że miałbym jakieś kłopoty z zakupem wszystkich elementów. A i jeszcze jedna kwestia, w razie czego jak będzie z odsprzedażą takiego samochodu. Zakładając że nie będzie szczędzone na niczym.
Może i kocham te e30 ale coraz więcej wątpliwości. A tak to wygląda:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Grzebanie w szperach z dobrym skutkiem.

tomb32

Re: Prawie M3 e36 - sens

Post autor: tomb32 » ndz cze 30, 2013 10:56

wlozonej kaski nie odzyskasz przy swapie.wiem cos o tym .co bys do auta nie wlzyl to i tak będzie tylko swap

Awatar użytkownika
wojtasm5
Auto: E36 M3EVO OE++
Kontakt:

Re: Prawie M3 e36 - sens

Post autor: wojtasm5 » ndz cze 30, 2013 12:15

Nie zarobiłem nigdy na żadnym aucie więc na zarobek nie liczę. Chyba lepiej mieć dla siebie dobry samochód a nie M3 z przeszłością, bo na igłę mnie nie stać.
Grzebanie w szperach z dobrym skutkiem.

ODPOWIEDZ