M3 E36???
Re: M3 E36???
Czemu w Wawie. Wpadnijcie w moje strony. Mamy piękne góry fajne drogi
Pale gume a nie dusze
Hello.mek pisze:Witam także, ja jeżdze E36 ale 328i E36![]()
To już moja druga E36, bardzo lubie ten model chociaż ostatnio sporo nasprowadzano roznych niezaciekawych egzemplarzy. Na przyszłe lato jak fundusze pozwolą planuje M3 E36 3.2 rocznik ok 97 w jak najlepszym stanie uda sie znalezc
artur2008, Jaki masz silnik w swoim sedanie?
Ja mam 3,2l i byc moze to urazi niektorych uzytkownikow M3 E-36 3.0l, ale z doswiadzczen roznych uzytkownikow M3 slyszalem, ze 3,2l jest sporo lepszy.
Dlatego jak szukam M3 to zawsze 3,2l. Nie jest latwo kupic takie auto i to jeszcze w stanie pozwalajacym wykorzystac je do czegokolwiek. Szczerze to nie wiem ile kilometrow zrobilem juz po calej Europie szukajac takiego auta

Tak nawiasem jezeli chcesz cos takiego (M3) kupic ja zawsze jestem otwarty na propozycje. Zatem jezeli masz chec odezwij sie do mnie na priva.
mek pisze:Witam także, ja jeżdze E36 ale 328i E36![]()
To już moja druga E36, bardzo lubie ten model chociaż ostatnio sporo nasprowadzano roznych niezaciekawych egzemplarzy. Na przyszłe lato jak fundusze pozwolą planuje M3 E36 3.2 rocznik ok 97 w jak najlepszym stanie uda sie znalezc
artur2008, Jaki masz silnik w swoim sedanie?
Hello.
Ja mam 3,2l i byc moze to urazi niektorych uzytkownikow M3 E-36 3.0l, ale z doswiadzczen roznych uzytkownikow M3 slyszalem, ze 3,2l jest sporo lepszy.
Dlatego jak szukam M3 to zawsze 3,2l. Nie jest latwo kupic takie auto i to jeszcze w stanie pozwalajacym wykorzystac je do czegokolwiek. Szczerze to nie wiem ile kilometrow zrobilem juz po calej Europie szukajac takiego auta

Tak nawiasem jezeli chcesz cos takiego (M3) kupic ja zawsze jestem otwarty na propozycje. Zatem jezeli masz chec odezwij sie do mnie na priva.
Wiesz ... nie wymienialem calych vanosow, tylko jedna z czesc z Vanosa. Caly Vanos do 3,2l kosztuje okolo 8000PLN w BMW (niestety nie ma zadnych zamiennikow) mozna cos tam znegocjowac...///M3 pisze: Chętnie się spotkam.
Wymieniasz Vanosy?Jaki koszt jak można wiedzieć?
Mój kolega ostatnio właśnie kupił M3 E36 3.0 sedan zieloną. Kolega też z Warszawy. Nie chodzi jakoś za dobrze a samochód w bardzo dobrym stanie wizualnym i wydawałoby się technicznym.
Model mało popularny bo jak coś zaczyna padać to niestety znacznie droższy w utrzymaniu od nieeMek.
Muszę ustawić zaworki w swojej i niestety nie wiem gdzie podjechać. Może znacie kogoś kto się tego podejmie?
Jezeli chodzi o Twoje zaworki to potrafia to zrobic w KSR Motorsport, ja tam wymienialem Vanos-a. Choc jak sami przyznaja...nie lubia tego robic bo sporo przy tym pracy.

A jezeli chodzi o Twojego kolege z zielona M3 E-36 sedan to nie jest przypadkiem z komisu w Reducie? Taka na łódzkich tablicach?? Bo jezeli to ta moim zadniem niech ja lepiej szybko sprzeda.

A tak poza tym
jestem bardzo ciekaw jak moja M3 E-36 bedzie chodzic w porwnaniu do np. M3 E-46 lub do M5, jakies Porsche. Wiec jezeli ktos jest chetny to bardzo prosze o maila afoss@e-mouse.pl lub telefon 0-607-998-990. Nie chodzi mi o spotkanie zeby sobie popalic gume czy zeby wypic piwko <wrrr>, tylko zeby ustawic sie gdzies gdzie jest naprawde bezpiecznie i kulturalnie porownac samochody.
Na takie spotkanko moge pozyczyc od kolegi G-Tech-a Pro.
Zatem jezeli jest ktos chetny to czekam na kontakt.
jestem bardzo ciekaw jak moja M3 E-36 bedzie chodzic w porwnaniu do np. M3 E-46 lub do M5, jakies Porsche. Wiec jezeli ktos jest chetny to bardzo prosze o maila afoss@e-mouse.pl lub telefon 0-607-998-990. Nie chodzi mi o spotkanie zeby sobie popalic gume czy zeby wypic piwko <wrrr>, tylko zeby ustawic sie gdzies gdzie jest naprawde bezpiecznie i kulturalnie porownac samochody.
Na takie spotkanko moge pozyczyc od kolegi G-Tech-a Pro.
Zatem jezeli jest ktos chetny to czekam na kontakt.

Wow 3.2 w sedanie
to musi byc cos naprawde fajnego. Dawno temu slyszalem ze M3 3.2 byly tylko Coupe a sedany 3.0. Choc widzialem w internecie sedany 3.2 wiec pewnie byly w mniejszej ilosci produkowane. Twoja jest z takim silnikiem od nowosci zapewne? (tak sie tylko dopytuje) . Jaki kolor i moglbys zamiescic fotki jak wygląda?

- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
właśnie, proponuje żeby każdy z "nowych" użytkowników założył tamat o swoim aucie 

oooo tak prosmy i załozenie tematu o swojej emce. Bo juz nie wiem o ktorej m piszecie
Pale gume a nie dusze
Jakoś z keyserem niechętnie się mogłem porozumieć w sprawie zaworków, więc temat u nich odpuściłem. Nie lubię jeździć do mechaników, żeby ich o coś prosić a tam ku temu to szło. No nic, zrobię je gdzieś indziej.
Czy 3,2 jest dużo lepsza od 3.0 ? Pewnie nieco lepsza, ale czy dużo to nie wiem. Dużo są napewno droższe części jeżeli się coś popsuje.
Oczywiście nie życzę tego nikomu, ale to już są stare samochody więc sami wiecie...
Sporym problemem w 3,2 jest skrzynka, która niestety lubi padać a niestety nie da się jej ani rozebrać ani podmienić z innym modelem a znaleźć taką używaną to niezła sztuka i za używaną wypłacisz, jeżeli w ogóle znajdziesz, 3-4 tys.
No nic, ja chętnie się z Tobą - artur2008 - sprawdzę i zobaczymy tą dużą różnicę
Czy 3,2 jest dużo lepsza od 3.0 ? Pewnie nieco lepsza, ale czy dużo to nie wiem. Dużo są napewno droższe części jeżeli się coś popsuje.
Oczywiście nie życzę tego nikomu, ale to już są stare samochody więc sami wiecie...
Sporym problemem w 3,2 jest skrzynka, która niestety lubi padać a niestety nie da się jej ani rozebrać ani podmienić z innym modelem a znaleźć taką używaną to niezła sztuka i za używaną wypłacisz, jeżeli w ogóle znajdziesz, 3-4 tys.
No nic, ja chętnie się z Tobą - artur2008 - sprawdzę i zobaczymy tą dużą różnicę

Jezeli chodzi o KRS to trudno mi sie wypowiadac.///M3 pisze:Jakoś z keyserem niechętnie się mogłem porozumieć w sprawie zaworków, więc temat u nich odpuściłem. Nie lubię jeździć do mechaników, żeby ich o coś prosić a tam ku temu to szło. No nic, zrobię je gdzieś indziej.
Natomiast w sprawie roznic 3.0 i 3.2 to bardzo chetnie sie spotkam bo sam jestem ciekaw jakie one sa

Pozdrawiam Cie serdecznie i do zobaczenia.
S52B32 jest moim zdaniem znacznie fajniejsze od S50 (wyłączając oczywiście ceny części
).
Mimo większego wykorbienia i średnicy tłoków, wyższe obroty niż w S50... dlaczego?
Lżejsze (podobnież również mocniejsze) tłoki, korbowody (po '97 już łamane), większe zawory dolotowe i inne wałki.
Z ważnych -z punktu widzenia osiągów- elementów silnika, to wspólne z S50 są chyba tylko blok (nie licząc rozwiertu) i przepustnice...
Aha, Dzień Dobry wszystkim
PMN

Mimo większego wykorbienia i średnicy tłoków, wyższe obroty niż w S50... dlaczego?
Lżejsze (podobnież również mocniejsze) tłoki, korbowody (po '97 już łamane), większe zawory dolotowe i inne wałki.
Z ważnych -z punktu widzenia osiągów- elementów silnika, to wspólne z S50 są chyba tylko blok (nie licząc rozwiertu) i przepustnice...
Aha, Dzień Dobry wszystkim

PMN
- tomek///M3
- Kontakt:
Witam wszystkich. Wypadalo by sie przywitac.
Tomek, na codzien poruszam sie M3e36 3.2. Moim poprzednim samochodem byl M5e39 do jeszcze niedawna. Mieszkam w Niemczech nad morzem polnocnym ale czesto bywam w Radomniu oraz Plocku. Jestem wspoluczestnikem MPWR.
Fotki i opis co bylo robione w M3, dostarcze o ile bede mial wiecej czasu.
Tomek, na codzien poruszam sie M3e36 3.2. Moim poprzednim samochodem byl M5e39 do jeszcze niedawna. Mieszkam w Niemczech nad morzem polnocnym ale czesto bywam w Radomniu oraz Plocku. Jestem wspoluczestnikem MPWR.
Fotki i opis co bylo robione w M3, dostarcze o ile bede mial wiecej czasu.
Ostatnio zmieniony wt gru 26, 2006 00:35 przez tomek///M3, łącznie zmieniany 2 razy.
- tomek///M3
- Kontakt:
Chetnie sie sie spotkam na taka probe, ale niestety dopiero w kwietniu. Troche mam powymieniane w M3, (wkrotce opisze co) wiec moze byc ciekawieartur2008 pisze: Natomiast w sprawie roznic 3.0 i 3.2 to bardzo chetnie sie spotkam bo sam jestem ciekaw jakie one sa, w koncu 286km to duuuuuuuuuuuuuuuuuuuzooooooooo.
![]()

Witam wszystkich.///M3 pisze: Chętnie się spotkam.
Wymieniasz Vanosy?Jaki koszt jak można wiedzieć?
Mój kolega ostatnio właśnie kupił M3 E36 3.0 sedan zieloną. Kolega też z Warszawy. Nie chodzi jakoś za dobrze a samochód w bardzo dobrym stanie wizualnym i wydawałoby się technicznym.
Ja mam M3 3.0 e36 sedanik.
No już się tak nie podniecaj. Niedługo dostaniesz baty.

Wtedy jak jeździliśmy to była prawdopodnie zalana paliwem 95, wyjeździłem i zatankowałem ją V-P - inne auto