Kłopoty ze skrzynia SMG
Re: Kłopoty ze skrzynia SMG
tak, adaptacja polega na podpiecu pod kompa.
nie spotkalem jeszcze mechanika ktory mialby ten program /w pelnej serwisowej wersji/, zazwyczaj maja proste urzadzenia , ktore nie maja w menu pozycji smg..
zrobia Ci to w serwisie, lub ktos kumaty z lapkiem programem i kablem za pomoca inpa/dis...
nie spotkalem jeszcze mechanika ktory mialby ten program /w pelnej serwisowej wersji/, zazwyczaj maja proste urzadzenia , ktore nie maja w menu pozycji smg..
zrobia Ci to w serwisie, lub ktos kumaty z lapkiem programem i kablem za pomoca inpa/dis...
- michalnowak1234
- Kontakt:
w takim razie jade do aso...
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Michał ogólnie po wymianie sprzęgła wypada odpowietrzyć sprzęgło, nie zaszkodzi na pewno odpowietrzyć pompy smg no i na końcu zrobić adaptację.
Twoja skrzynia była nauczona do zużytego sprzęgła i cienkiej tarczy teraz jak założyłeś nowe grubsze to naturalne,że się ślizga bo łapie nie w tym momencie.
Jak by co mogę zrobić odpowietrzenie i adaptację pewnie nawet będę w Radomiu ale dopiero w przyszłym tygodniu poniedziałek, wtorek.
Chyba,że chcesz podjechać do Warszawy to zapraszam.
Twoja skrzynia była nauczona do zużytego sprzęgła i cienkiej tarczy teraz jak założyłeś nowe grubsze to naturalne,że się ślizga bo łapie nie w tym momencie.
Jak by co mogę zrobić odpowietrzenie i adaptację pewnie nawet będę w Radomiu ale dopiero w przyszłym tygodniu poniedziałek, wtorek.
Chyba,że chcesz podjechać do Warszawy to zapraszam.
Prośba do posiadaczy M3 z SMG w Warszawie.
Potrzebuje zaprogramować swój sterownik od skrzyni u kogoś w aucie gdzie SMG działa na 100% poprawnie. Cala operacja polega na podpięciu mojego sterownika do drugiego auta i przeprowadzeniu adaptacji. Nic w drugim aucie nie będzie grzebane ani psute
Odwdzięczę się dobrą butelką
Chętnego proszę o priv.
pozdr
Potrzebuje zaprogramować swój sterownik od skrzyni u kogoś w aucie gdzie SMG działa na 100% poprawnie. Cala operacja polega na podpięciu mojego sterownika do drugiego auta i przeprowadzeniu adaptacji. Nic w drugim aucie nie będzie grzebane ani psute

Odwdzięczę się dobrą butelką

Chętnego proszę o priv.
pozdr
kolego masz za male odleglosci na ktoryms biegu w trakcie adaptacji?? 
ps. adaptacja na czyims aucie to tylko prowizoryczne rozwiazanie..

ps. adaptacja na czyims aucie to tylko prowizoryczne rozwiazanie..
tak, dokładnie, wymieniłem już te sprężynki, ten metalowy trzpień i jeszcze parę rzeczy i nic nie pomaga, wiec chce teraz zobaczyć czy pójdzie na adaptacji na czyimś aucie.premier pisze:ci na ktoryms biegu w trakcie adaptacji??
a jakim programem robiles?? Mi inpa'a nie chcialo zrobic, a dis'em poszlo od reki..
Wiesz co, nie mam pojęcia, podejrzewam że jednym i drugim, bo mechanik który mi to robi był kierownikiem w Bawaria Motors i robił to chyba trzema programami, ale podpytam się go jutro. Generalnie walczymy z tą skrzynią już ze dwa miesiące.
Moja prośba nadal aktualna.
Moja prośba nadal aktualna.
To zmień serwis. Nie popełniaj mojego błędu.Jaqb pisze:Generalnie walczymy z tą skrzynią już ze dwa miesiące.
Akurat Bavaria, to jedyny serwis w Warszawie, który wiedział o czym mówię jak zapytałem o adaptację SMG w moim aucie i byli na tyle uczynni, że przez telefon podpowiedzieli jak to zrobić samemu mając DIS-a, nie bez znaczenia oczywiście była pomoc kolegi, który tam pracuje.
Pozdr.
Pozdr.
kostek_ja pisze: To zmień serwis. Nie popełniaj mojego błędu.
chodzi o to że nie znam lepszego serwisu od SMG. ASO sie nie nadaje bo ich werdykt brzmi: Trzeba wymienić cała skrzynie

Nie ma drugiej M3 smg w Warszawie z forum oprocz mojej??

Mam następujący objaw i teraz pytanie do Was co to może być bo normalne to raczej nie jest.
Jadąc na dwójce przy około 1750 obr/min i trzymając lewarek smg czuć pod ręką delikatne i bardzo szybkie chrupnięcie. W żadnym innym przypadku tego nie ma, ani na innym biegu ani przy innych obrotach ani nie słychać/czuć tego nie trzymając ręki na dżojstiku smg. Co ważne chrupnięcie jest jednorazowe tzn. nie utrzymuje się jadąc z podaną wyżej prędkością obrotową. Chrupnięcie przypomina odrobinę efekt towarzyszący zmianie biegów jednak tam czuć, że coś się przesuwa natomiast tutaj czuć delikatne ale jednak chrupnięcie. Nie mam pojęcia jak można to dokładniej opisać.
Jakieś pomysły ?
Jadąc na dwójce przy około 1750 obr/min i trzymając lewarek smg czuć pod ręką delikatne i bardzo szybkie chrupnięcie. W żadnym innym przypadku tego nie ma, ani na innym biegu ani przy innych obrotach ani nie słychać/czuć tego nie trzymając ręki na dżojstiku smg. Co ważne chrupnięcie jest jednorazowe tzn. nie utrzymuje się jadąc z podaną wyżej prędkością obrotową. Chrupnięcie przypomina odrobinę efekt towarzyszący zmianie biegów jednak tam czuć, że coś się przesuwa natomiast tutaj czuć delikatne ale jednak chrupnięcie. Nie mam pojęcia jak można to dokładniej opisać.
Jakieś pomysły ?
M3 e46 skrzynia smg czy manual ?

cristek
ja lekko odpuszczam pedal gazu i zmieniam /przy ostrej jezdzie/ i jest bajka
... poczatkowo psioczylem na smg, a teraz nawet jak do busa wsiadam to lopatek szukam 

Znowu temat w górę:
Jest drobny problem z adaptacją w e46... wyświetla, że nie można ukończyć z 5 powodów, ale nie widzę informacji jakich. Skrzynia była zdejmowana, rozłączany również sterownik smg. Wcześniej ze skrzynią nie było problemów. Jakieś wskazówki?
Jest drobny problem z adaptacją w e46... wyświetla, że nie można ukończyć z 5 powodów, ale nie widzę informacji jakich. Skrzynia była zdejmowana, rozłączany również sterownik smg. Wcześniej ze skrzynią nie było problemów. Jakieś wskazówki?
Części do BMW E36 i E46 M3 - 601 484 272