Przepustnice i ich regulacja
Re: Przepustnice i ich regulacja
ja tez jestem po wymianie oleju (przed majowka) jak to ogarniesz daj znac
przed chwila zamowilem czujnik temp i cisnienia oleju

-
Dobrze by bylo gdyby ktos kto ma taki silnik na czesci mogl sprawdzic co tam jest i opisac 

tylko kto tu na forum czesciami handluje od eM 

-
Sa uzytkownicy z forum "turbobmw" ,a oni maja tego troche
zeby sie tam dostac trzeba zdjac kolektor,wiec wygodniej by ktos sprawdzil jak ma silnik wyciagniety..

ponieważ tutaj ten temat poruszyłem więc opiszę co jest nie halo.
Prosta sprawa. Na kompie mam temp. ok 15-20C niższą niż na zegarach. Bardziej ufam wskazaniom z programu diagnostycznego. Wniosek: silniczek odpowiedzialny za wychylenie wskazówki temp. oleju źle przekształca sygnał otrzymywany z czujnika bo komp. diagnostyczny i zegary mają sygnał z tego samego źródła. That's all
Prosta sprawa. Na kompie mam temp. ok 15-20C niższą niż na zegarach. Bardziej ufam wskazaniom z programu diagnostycznego. Wniosek: silniczek odpowiedzialny za wychylenie wskazówki temp. oleju źle przekształca sygnał otrzymywany z czujnika bo komp. diagnostyczny i zegary mają sygnał z tego samego źródła. That's all

BMW to nie magia, to samochód. BMW serii M to Magia 

a nie chcialo Ci sie wykrecic tej duzej sruby co patryczken16, pisal i zobaczyc co tam jest? 

może dzisiaj odpalę ETk i zobaczę czy taki element tam instnieje. Chcieć może i by się chciało oale czasowo i siłowo bardzo kiepsko...
A jak już jest czas to wolę powqrzać zielonych i pocisnąć w palnik 

BMW to nie magia, to samochód. BMW serii M to Magia