Jaka hamownia do zmierzenia M3 e46.
Jaka hamownia do zmierzenia M3 e46.
Jak w temacie. Chcę zmierzyć na hamowni moją bunię przed modyfikacjami. Npiszcie jaka to ma być hamownia, gdzie szukać na Śląsku. Myślałem o V-techu, którego oddział mam w mojej okolicy.
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Re: Jaka hamownia do zmierzenia M3 e46.
Poszukaj na forum, troche znajdziesz na ten temat. Podsuwam Ci dwa watki:
viewtopic.php?t=2065
viewtopic.php?t=786&start=30
V-techa w Jastrzebiu zdecydowanie odradzam. Dlaczego? przejrzyj drugi link.
W Naszej okolicy, mozesz zmierzyc albo w Gliwicach albo tam gdzie bylem ja, Czerwionka-Leszczyny obok Zor.
Jak zmierzysz to wrzuc wykres. Chetnie obejrze jakie sa straty
viewtopic.php?t=2065
viewtopic.php?t=786&start=30
V-techa w Jastrzebiu zdecydowanie odradzam. Dlaczego? przejrzyj drugi link.
W Naszej okolicy, mozesz zmierzyc albo w Gliwicach albo tam gdzie bylem ja, Czerwionka-Leszczyny obok Zor.
Jak zmierzysz to wrzuc wykres. Chetnie obejrze jakie sa straty

Ale koledze chodziło chyba o to gdzie się da shamować M3 e46. Bo na seryjnym programie jeżeli przednie koła się nie kręcą odcina przy niecałych 6 tys. I jak rozumiem nie sam wynik jest istotny a późniejsze porównanie z wynikiem po przeprowadzonych modyfikacjach na tej samej hamowni.
4turbo w Katowicach ma porządną hamownie, mam też kilka wydruków z Gliwic. Sprawdzę potem adres i podam.Tomcio pisze:Jak w temacie. Chcę zmierzyć na hamowni moją bunię przed modyfikacjami. Npiszcie jaka to ma być hamownia, gdzie szukać na Śląsku. Myślałem o V-techu, którego oddział mam w mojej okolicy.
tak jak kostek podaje , musi byc hamownia na 4 buty , oczywiscie najlepiej aby była obciazeniowa , stratami sie nie martw , jadac na hamownie jestes zainteresowany jak kazdy moca 

06/00 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
07/02 996 Turbo Manual Polar Silver/Grey
02/03 996 Turbo Manual Carrera White/Gray
05/03 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
07/02 996 Turbo Manual Polar Silver/Grey
02/03 996 Turbo Manual Carrera White/Gray
05/03 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Te hamownie o ktorych ja pisalem sa oczywiscie na 2 osie. Powinna byc mozliwosc pomiary M3 E46.porscheee pisze:tak jak kostek podaje , musi byc hamownia na 4 buty , oczywiscie najlepiej aby była obciazeniowa , stratami sie nie martw , jadac na hamownie jestes zainteresowany jak kazdy moca
Co do drugiej czesci wypowiedzi brak komentarza

Venom a tu napisałeś że:Venom pisze:Te hamownie o ktorych ja pisalem sa oczywiscie na 2 osie. Powinna byc mozliwosc pomiary M3 E46.
1. EKO-CAR Jastrzębie-Zdrój ul. Przemysłowa 21 - Hamownia LPS 3000 (jednoosiowa - chyba bezwladnosciowa, ale pewny nie jestem),
2. Rocar Czerwionka-Leszczyny ul. Furgoła 155 - Hamownia LPS 3000 (dwuosiowa - obciazeniowa)
Dzwoniłem do V-techa w Jastrzębiu i M3 e46 SMG nie zmierzą a także nowszych modeli Bmw ponieważ mają hamownie jak mówią jednoosiową a do tego jest potrzebna 4x4. . Polecili mi hamownię 4x4 w swoich oddziałach w Katowicach i Krakowie.
Do Czerwionki dzwoniłem ale "Fachowiec od hamowni" pracuje od 13-20 więc zadzwonię później. Szukam jeszcze w Bielsku Białej, koledzy z Bmw podbeskidzie mają mi dać namiary na hamownię 4x4.
Jak coś ciekawego znajdę to napiszę.
Pozdr
M3 e92 Competition Dkg Edc Mdm ///MPerformance Gts Akrapović Vorsteiner Tecnocraft Seibon Eibach
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Chodzilo mi o te slowa :Tomcio pisze:Venom a tu napisałeś że:Venom pisze:Te hamownie o ktorych ja pisalem sa oczywiscie na 2 osie. Powinna byc mozliwosc pomiary M3 E46.
1. EKO-CAR Jastrzębie-Zdrój ul. Przemysłowa 21 - Hamownia LPS 3000 (jednoosiowa - chyba bezwladnosciowa, ale pewny nie jestem),
2. Rocar Czerwionka-Leszczyny ul. Furgoła 155 - Hamownia LPS 3000 (dwuosiowa - obciazeniowa)
W Bielsku-Bialej jest jedna hamownia w firmie ECUSOFT ale niestety jednoosiowa, o innych nie wiemTomcio pisze:Dzwoniłem do V-techa w Jastrzębiu i M3 e46 SMG nie zmierzą a także nowszych modeli Bmw ponieważ mają hamownie jak mówią jednoosiową a do tego jest potrzebna 4x4. . Polecili mi hamownię 4x4 w swoich oddziałach w Katowicach i Krakowie.
Do Czerwionki dzwoniłem ale "Fachowiec od hamowni" pracuje od 13-20 więc zadzwonię później. Szukam jeszcze w Bielsku Białej, koledzy z Bmw podbeskidzie mają mi dać namiary na hamownię 4x4.
Jak coś ciekawego znajdę to napiszę.
Pozdr

Czary mary z bezpiecznikami i można shamować do odcinki...kostek_ja pisze:Ale koledze chodziło chyba o to gdzie się da shamować M3 e46. Bo na seryjnym programie jeżeli przednie koła się nie kręcą odcina przy niecałych 6 tys.

rypik, to napisz jak zrobić te czary mary.
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
To zależy od rocznika. Kiedyś bawiliśmy się z Mateushem z w mierzenie naszych eMek i jego udało się zmierzyć do odcinki tym sposobem
http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=308906
natomiast moja nabrała się na to raz (pomiar odbył się na 5 biegu i przy 7500rpm wskoczyło odcięcie przy 250 km/h), a potem już nie chciała.
Potem próbowaliśmy wszelkiego rodzaju wyjmowania bezpieczników, ale nie udało się tego powtórzyć.
http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=308906
natomiast moja nabrała się na to raz (pomiar odbył się na 5 biegu i przy 7500rpm wskoczyło odcięcie przy 250 km/h), a potem już nie chciała.
Potem próbowaliśmy wszelkiego rodzaju wyjmowania bezpieczników, ale nie udało się tego powtórzyć.
trzeba odłączyć te od DSC.
a najwygodniej, podpiąc się disem i włączyć tryb dyno przed pomiarem - wtedy nic nie trzeba wypinać. podobnie jest w e39 i e60.
a najwygodniej, podpiąc się disem i włączyć tryb dyno przed pomiarem - wtedy nic nie trzeba wypinać. podobnie jest w e39 i e60.
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
W nowszych rocznikach wyjęcie bezpieczników nic nie da.
Podajcie PLZ Panowie jakiś namiar na dobrą hamownie w Wawie, szukałem na forum i coś nie mogę się doszukać konkretów, a chce sprawdzić ile Mka straciła w stosunku do serii w ciągu tych ładnych paru lat życia.
Wogóle by się przydały jakieś przylepione wątki z namiarami na dobrych speców, z instrukcjami BMW do pobrania (ja mam tylko książkę do M-ki po niemiecku), etc.
Zwłaszcza dla nowych w M.
Wogóle by się przydały jakieś przylepione wątki z namiarami na dobrych speców, z instrukcjami BMW do pobrania (ja mam tylko książkę do M-ki po niemiecku), etc.
Zwłaszcza dla nowych w M.
Ostatnio zmieniony pn mar 29, 2010 22:00 przez Diabel, łącznie zmieniany 2 razy.