Usunięcie tłumików - Straight Pipes
Re: Usunięcie tłumików - Straight Pipes
Dobra Panowie, wszystko ustalone, robimy to tu - http://www.motowydech.eu/
Cena 400 - 500 pln.
Jesteśmy zapisani na 29.01. Proszę o informację kto chce jeszcze montować. Bedzie to trzeba rozciągnąć ewentualnie na dwa dni.
1. Marcin_os - potwierdzone
2. Bombel - potwierdzone
3. Artur_M5 - ?
Cena 400 - 500 pln.
Jesteśmy zapisani na 29.01. Proszę o informację kto chce jeszcze montować. Bedzie to trzeba rozciągnąć ewentualnie na dwa dni.
2. Bombel - potwierdzone
3. Artur_M5 - ?
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
długo mnie tu nie było, 400-500zł to dobra cena myślę że przy 3 autach będzie po te 400 a to już naprawdę spoko i tak naprawdę to tyle to powinno kosztować ponieważ nie jest to w końcu strasznie skomplikowana rzecz, tak czy inaczej czekam na subiektywne opinie juz po zabiegu. 

FW motorsport
jak nie sprzedam emki to tez bym sie pisal na taki zabieg .w jakim miescie ten zaklad sie znajduje?
Konstancin-Jeziorna pod Warszawą.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Ja z chęcią najpierw posłucham jak pracuje taki układ, zanim miałbym podjąć decyzję. Sporo śmigam po trasie nocą i nie chciałbym aby współlokatorzy mieli niezdrowy sen 

Konrad
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
to znaczy że cały zestaw SS za 8300 USD daje te 30KM tylko z portek i kolektora ?SyTy pisze:nic nie piszesz o kalesonach w których BMW schowało 30 koni, zacznij od początkuchoć nie powiem, na tych filmach fajnie brzmią niektóre...
Pozdrówka!
Przepraszam, że się wtrące ale co to portki tudzież kalesony ?boogie pisze:to znaczy że cały zestaw SS za 8300 USD daje te 30KM tylko z portek i kolektora ?SyTy pisze:nic nie piszesz o kalesonach w których BMW schowało 30 koni, zacznij od początkuchoć nie powiem, na tych filmach fajnie brzmią niektóre...
30KM w NA z wydechu to dużo, czego oczekiwać więcej, wtrącając się drugi raz.
Kolektory wydechowerypik pisze:Przepraszam, że się wtrące ale co to portki tudzież kalesony

rypik pisze:30KM w NA z wydechu to dużo, czego oczekiwać więcej, wtrącając się drugi raz.
Fakt, to bardzo dużo, ale taka prawda. Kolektory wydechowe to postawa, tylko drogie.boogie pisze:to znaczy że cały zestaw SS za 8300 USD daje te 30KM tylko z portek i kolektora
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Nie dziwne, że drogie skoro miejsca przy kolektorach jest jak kot napłakał, i wycudować tam cokolwiek to dużo pracy przy projektowaniu a później przy spawaniu. Dzieki za info o kalesonachMarcin_Os pisze: Fakt, to bardzo dużo, ale taka prawda. Kolektory wydechowe to postawa, tylko drogie.

Marcin jeżeli nie będzie załamania pogody to ja przyjadę. Mam letnie tylko i nie kupuję do emki zimowych opon.Marcin_Os pisze:Dobra Panowie, wszystko ustalone, robimy to tu - http://www.motowydech.eu/
Cena 400 - 500 pln.
2. Bombel - potwierdzone
3. Artur_M5 - ?
Czy ewentualnie mogliby zrobić jedną parę (czwórkę

tak sie zastanawiam czy odetkanie tylnych puszek nie spowoduje utraty ,,cisnienia ,,w ukladzie wydechowym. strasznie mi sie podoba pomysl odetkania ale mam pewne obawy zeby to w druga strone nie poszlo,czekam na relacje po ,,upgrejdzie ,, 

Myślę, że absolutnie nic poza dźwiękiem się nie zmieni.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Zbliża się piątek więc opiszę co i jak.
Rozmawiałem dzisiaj z tłumikarzem. Niestety podejmie się on wykonania dwóch takich zestawów w ciągu dnia, oczywiście może wykonać takie zestawy do samodzielnego montażu al emusi to zrobić na samochodzie żeby wszystko miało ręce i nogi.
I teraz tak, mogę dla WAS moi drodzy koledzy lekko się poświęcić i i zrobić ze swoego samochodu wzornik do przeróbki.
Moja propozycja:
Ja robię to w piątek, robię zdjęcia, robię filmiki z dźwiękiem i opisuję całą operację na forum. Ten komu się spodoba zamawia, powiedzmy, że czekamy tydzień/dwa, i następnie jadę na dorobienie kliku zestawów, później wysyłam gotowy zestawik do wspawania.
Rozmawiałem dzisiaj z tłumikarzem. Niestety podejmie się on wykonania dwóch takich zestawów w ciągu dnia, oczywiście może wykonać takie zestawy do samodzielnego montażu al emusi to zrobić na samochodzie żeby wszystko miało ręce i nogi.
I teraz tak, mogę dla WAS moi drodzy koledzy lekko się poświęcić i i zrobić ze swoego samochodu wzornik do przeróbki.
Moja propozycja:
Ja robię to w piątek, robię zdjęcia, robię filmiki z dźwiękiem i opisuję całą operację na forum. Ten komu się spodoba zamawia, powiedzmy, że czekamy tydzień/dwa, i następnie jadę na dorobienie kliku zestawów, później wysyłam gotowy zestawik do wspawania.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Jeszcze jedna sprawa, może ktoś ma wydech od M5 "pod ręką", jaka jest średnica rur?
Wydaję mi się, że jest to 2,5 cala / 64 milimetry. Nie mogę nigdzie tego potwierdzić a pod auto nie chce mi się wciskać.
Wydaję mi się, że jest to 2,5 cala / 64 milimetry. Nie mogę nigdzie tego potwierdzić a pod auto nie chce mi się wciskać.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Ja mam. Jutro zmierzę. Pamiętam, że seryjne końcówki mają 70mm średnicy.