M6 - kiedy koniec produkcji?
M6 - kiedy koniec produkcji?
kiedy skoncza produkcje E63 ? 4Q 2010 ? czy pozniej ? pytam sie bo nie wiem czy warto pakowac sie w nowe auto w przyszlym roku czy moze lepiej uzywke?
z gory dziekuje
z gory dziekuje
Re: M6 - kiedy koniec produkcji?
takie cośwpadło mi w oko jak przeglądałem neta. http://www.bmwer.darmowefora.pl/index.p ... .msg25#new
Wychodzi z tego że to dopiero 2012.
A w salonie to pewnie nie powiedza do ostatniej chwili co i jak z następca?
Wychodzi z tego że to dopiero 2012.
A w salonie to pewnie nie powiedza do ostatniej chwili co i jak z następca?
tzn jak sie pytalem to gosc nie umial mi jednoznacznie odpowiedziec co do E63, mowil o cyklu pelnych 7 lat przy kazdym modelu, dowiedzialem sie tylko ze pod koniec pierwszej polowy 2010r bedzie w sprzedazy nowa 5tka F10
M5 E60 koniec - 12/2009
M6 E63 koniec - 06/2010
no i koniec wysokoobrotowego V10
M6 E63 koniec - 06/2010
no i koniec wysokoobrotowego V10
Tak jest, zostały tylko dwa miesiące produkcji M5 E60
Od marca będzie dostępne już F10 (bez M5).

jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
bieda straszna panowie....Marcin_Os pisze:Tak jest, zostały tylko dwa miesiące produkcji M5 E60![]()

No ostatecznie to na pewno nie, trzeba czekac do czasu pierwszych przeciekow prasowych.A pisze:czy juz mozna powiedziec ostatecznie ze nowych M5/M6 bedzie V8 turbo 5L i skrzynia automatyczna(nie SMG ani M-DCT) ?
A skrzyni automatycznej to na 99,99% nie bedzie, w koncu to M5.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
kiedys bmw sie zarzekalo ze turba nie bedzie i jest , to dlaczego w x5/x6 wsadzili automata? jesli mieliby sie oprzec na tym silniku to i skrzynie zaadaptuja
Prawdopodobnie, 98% sprzedaży tych aut były by automatami, nie opłacało by się konstruować skrzyni biegów i innych części pod skrzynią manualną.A pisze:kiedys bmw sie zarzekalo ze turba nie bedzie i jest , to dlaczego w x5/x6 wsadzili automata?
Obecnie wszystkie 5GT, X5, X6 i 7 są produkowane tylko i wyłącznie ze skrzyniami automatycznymi.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
A nie będzie tak że dopóki M5 nie wejdzie w wersji f10 , dalej będzie szło jako e60?Marcin_Os pisze:Tak jest, zostały tylko dwa miesiące produkcji M5 E60![]()
Coś tak było z wersją kombi chyba kiedyś która szła w starej wersji równolegle z sedanem w nowszej do momentu pojawienia się tej wersji nadwoziowej właśnie w nowym wcieleniu..
Niestety teraz już się nie da tak zrobić ...kiedyś wersje M były składane całkowicie ręcznie , od nadejścia e39 robione są na taśmie razem z innymi autamiArtur_M5 pisze: A nie będzie tak że dopóki M5 nie wejdzie w wersji f10 , dalej będzie szło jako e60?
Coś tak było z wersją kombi chyba kiedyś która szła w starej wersji równolegle z sedanem w nowszej do momentu pojawienia się tej wersji nadwoziowej właśnie w nowym wcieleniu..