Nie chce zakladac nowego tematu takze tutaj sie rozpisze.
Mialem opcje zakupienia OEM modulu bluetooth [ulf] prawie kompletne + musialbym dokupic kilka elementow osobno oraz Mediabridge z ebay.
Wybralem Mediabridge, glownie ze wzgledu na to iz ostatnio zamontowalem oem telefon w podlokietnik co bez owczesnego okablowania i wtyczek zajelo mi troche czasu.
Jestem w szoku. Instalacja tego modulu jest banalna, wylatuje zmieniarka CD, za 2 wtyczki wpinamy sie kabel ktory przeprowadzamy tak naprawde wedlyg wlasnych zyczen.
Ja poprowadzilem go za schowek pasazera gdzie przymocowalem za pomoca spinek kabla. Trzyma sie relewacyjnie. Nastepnie od modulu wchodza USB, AUX, mikrofon bluetooth, oraz wyjscie do radia Sirius.
Kabel USB poprowadzilem do schowka pasazera, mikrofon do podsufitki gdzie obecnie znajduje sie u mnie pilot do bram garazowych oraz 2 mikrofony z 2 ori zaslepkami.
Co do funkcjonalnosci to rowniez jestem zadowolony, dziala sterowanie z radia, sterowanie z kierownicy, wyswietla sie wszystko zarowno na radiu jak i liczniku [posiadam MK4 16/9]. Mozna odbierac telefon, streamowac muzyke z telefonu przez bluetooth trzymajac go w kieszeni oraz wyjscie USB na pendrive'a i wyjscie AUX do czegokolwiek co sobie mozna zazyczyc.
Tak naprawde Mediabridge wspiera glownie wyroby Apple jednak jak sie okazuje - dziala z kazdym telefonem.
Polecam, jesli chodzi o koszt calego zestawu to zapraszam na maila, instalacja jest prosta i zajela mi tak naprawde 30min.
Z poczatku mialem problemy z dzwiekiem i bylo lekkie przerazenie - jak sie okazuje to wypiela sie wtyczka od zmieniarki i teraz jest wszystko OK. Po wiecej pytan zapraszam, naprawde polecam ten zestaw