Niepokojace objawy!!!!!!!!!!!!
Niepokojace objawy!!!!!!!!!!!!
Panowie mam zmartwienie. Ostatnio zauwarzylem ze podczas jazdy dzieja sie dziwne zeczy w moim ///M. tzn. czasem jakby auto traci moc czuc to podczas przyspieszania nie prezyspiesza tak jak dawniej.
Dzis np wydawalo mi sie ze jakby przyspieszenie odbywalo sie jakby pulsowo z przerwami gdzie przyspiesza ale slabiej mimo pedalu wcisnietego.
Dodam ze jestem przed wymiana oleju.
A autko nigdy nie katowane zawsze przed szybsza jazda rozgrzewam olej do min 70c i nie przekraczam 3000obrotow. nie wiem co moze byc przyczyna czasem jest ok a czasem(coraz czesciej) dziwnie sie zaochowuje. Pomocy!!!!
Dzis np wydawalo mi sie ze jakby przyspieszenie odbywalo sie jakby pulsowo z przerwami gdzie przyspiesza ale slabiej mimo pedalu wcisnietego.
Dodam ze jestem przed wymiana oleju.
A autko nigdy nie katowane zawsze przed szybsza jazda rozgrzewam olej do min 70c i nie przekraczam 3000obrotow. nie wiem co moze byc przyczyna czasem jest ok a czasem(coraz czesciej) dziwnie sie zaochowuje. Pomocy!!!!
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Re: Niepokojace objawy!!!!!!!!!!!!
Wizyty u ogarniętego diagnosty z komputerem Cię czeka. Przyczyn może być bardzo dużo.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
- Kisol
- Auto: S50B32 i M57D30
- Kontakt:
umnie tez sie podobnie dzieje ale to sa minimalne skoki ale czuc ze raz ciagnie a raz slabiej mimo gazu wcisnietego do oporu i tez jestem przed wymiana oleju 

- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
nie jest to napewno wina oleju! Tak jak napisał Os_, trzeba zawitać do kogoś z kompem
I tak tez zrobie ale moge dopiero w poniedzialekMaRoS pisze:nie jest to napewno wina oleju! Tak jak napisał Os_, trzeba zawitać do kogoś z kompem

Dokladnie tak jak piszesz auto sie zachowuje jakby stracilo jakies 100 kucy i ciagnie jak dobre 2.0.Kisol pisze:to sa minimalne skoki ale czuc ze raz ciagnie a raz slabiej mimo gazu wcisnietego do oporu
sprawdzic na kompie a jak nic nie wyjdzie to wymienic swiece, sprawdzic cewki, wymienic filtr powietrza i paliwa.
-
masz problem elektroniczny, możliwe że przepływka padła i złe sygnały wysyła do kompa, najpierw podmien i zdejmi klemę na kilka minut o zobacz czy są zmiany
w skrajnych przypadkach paliwo kiepskie może taki objaw dawać
w skrajnych przypadkach paliwo kiepskie może taki objaw dawać
m5 e34 3,6 13.747 et
No i problem zostal zarzegnany
okazalo sie ze po wymianie swiec autko wrocilo do zywych. Zostala takze wymieniona uszczelka pod "klawiatura" oraz filtr powietrza. Poniewaz problemem okazala sie wadliwa swieca zalana olejem. Po badaniach na komputerze wszystkie wyniki okazaly sie wrecz ksiazkowe. Wiec juz spie spokojnie
Dzieki za rady pozdrawiam!!!!

- Kisol
- Auto: S50B32 i M57D30
- Kontakt:
dobrze wiedziec a jakie kupiles swiece ?
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Ja w swoim M3 uzywalem swiec NGK D9EA ( nie wiem czy dalej figuruja pod tym samym numerem, NGK jakis czas temu zmienialo nazewnictwo) , maja troszke nizsza cieplota niz dedykowane, przez co lepiej chlodza motor. Nie wpywa to w nawet najmniejszym stopniu na prace silnika gdy jest zimny czy w okresie zimowym. Polecam wszystkim te swiece.
Witam ja tez mialem zamiar zalozyc te swiece ale niestety czasu mi zabraklo bo musialbym czekac na ich sprowadzenie wiec na szybkiego zalozylem BOSHOWSKIE Y5DDC bo te od reki dostalem, czyli te ori. Nie za dobry wybor ale na jakis czas starcza a NGK za jakis czas zamowie. Odziwo latwiej dorwac swiece NGK do E36 3,2 niz do 3,0L. Ciesze sie tylko ze mi autko odzylo i znow smiga jak dawniej 

Odkopuję temat.
Czy po wyjęciu wadliwych świec nosiły one oznaki zużycia czy wyglądały ok a nie pracowały tak jak należy?
Mój motor też zdechł i od 4 do 6500 auto totalnie nie jedzie a póżniej jest trochę lepiej. Dodatkowo wciśnięcie gazu poniżej 2500 powoduje lekkie szarpnięcie. Chciałbym rozwiać wszystkie wątpliwości przed rozebraniem silnika.
Czy po wyjęciu wadliwych świec nosiły one oznaki zużycia czy wyglądały ok a nie pracowały tak jak należy?
Mój motor też zdechł i od 4 do 6500 auto totalnie nie jedzie a póżniej jest trochę lepiej. Dodatkowo wciśnięcie gazu poniżej 2500 powoduje lekkie szarpnięcie. Chciałbym rozwiać wszystkie wątpliwości przed rozebraniem silnika.
BMW to nie magia, to samochód. BMW serii M to Magia 

Lato, odkrec pokrywe sprawdz swiece roboty na 40min. Bedziesz wiedzial czy wymieniac czy szukac dalej. Po wymianie u mnie wszystko wrocilo do normy.
były już sprawdzane i wyglądają bdb. Ale na oko to chłop w szpitalu umarł dlatego też pytam czy wymiana była pomimo prawidłowo wyglądających świec. Wywalić 250zł na świeczki bez żadnej poprawy to średnia opcja 

BMW to nie magia, to samochód. BMW serii M to Magia