... wracając do tematu:
1) Na pytanie czy E46 cz E39 musisz odpowiedzieć sobie sam.
2) Musisz mieć świadomość że niemal każde GTI, ST, CIVIC, i inne np. TURBa widząc na klapce od kuferka M3/5/6 będzie miało chęć.... i są na to dwa sposoby, albo potraktowac ich uśmiechem dodać mocno na chwilkę gazu, a później dać mu polecieć, albo zdjąc to MX i nakleić sobie np 325 lub 525, bo tak naprawdę to co by nie napisać każdy wtajemniczony rozpozna Mkę z dużej odległości, a to już tacy jak My.
3) Przede wszystkim najlepiej jak auto jest bezwypadkowe, ma oryginalny przebieg i było zgodnie z zaleceniami serwisowane, wtedy na dobrą sprawę przebiei 200-250tkm nie są straszne.
4) Ja swoją Mkę kupiłem od dzianego Szweda co do katowania miał Suprę 800KM a Mką jeździł w trasy na jakieś spotkania, bo w Polsce jest trudno kupić dobry egzemplarz, ale oczywiście jest to możliwe.
Dla mnie osobiście najważniejsza jest karosria, reszta da się z powodzeniem naprawić, a Mka po mocnym strzale to już wszyscy dobrze wiemy że za bardzo do pojeżdżenia się nie nadaje.
Na co zwrócić uwagę przy kupnie BMW M5 E39 lub M3 E46?
Re: Na co zwrócić uwagę przy kupnie BMW M5 E39 lub M3 E46?
E39 M5 = spełnione marzenie
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.
OK dzięki za świetne wypowiedzi, zdecydowałem się na E46 i teraz - czy warto?
Doszły mnie słuchy, że silniki akurat w E46 nie są zbytnio wytrzymałe, nie wiem czy mam w to wierzyć, a nie chciałbym mieć z tym problemów.
Doszły mnie słuchy, że silniki akurat w E46 nie są zbytnio wytrzymałe, nie wiem czy mam w to wierzyć, a nie chciałbym mieć z tym problemów.
BMW -The Ultimate Driving Machine
Na poczatek chcialbym sie przywitac
A dalej mam zamiar podpiac sie do tematu zakupowego.
Ostatnio zaczalem sie rozgladac za nowym samochodem i wybor padl na M3 - najchetniej po lifcie (5 lat to dobry wiek dla samochodu
)
Sporo ofert na mobile.de (zakup w polsce raczej wykluczam chociaz jesli ktos z forum mialby jakas ciekawa oferte chetnie sie zapoznam) samochodow nawet po 2003 roku (czyli teoretycznie bez wad konstrukcyjnych) ma wymieniony silnik. Czy jest to powod do skreslenia danego samochodu i szukania takiego z silnikiem uzywanym dluzej ale bez wymiany?
Innymi slowy - czy wymiana silnika w aucie po lifcie oznacza ze samochod byl nadmiernie katowany/nieumiejetnie uzytkowany?

A dalej mam zamiar podpiac sie do tematu zakupowego.
Ostatnio zaczalem sie rozgladac za nowym samochodem i wybor padl na M3 - najchetniej po lifcie (5 lat to dobry wiek dla samochodu

Sporo ofert na mobile.de (zakup w polsce raczej wykluczam chociaz jesli ktos z forum mialby jakas ciekawa oferte chetnie sie zapoznam) samochodow nawet po 2003 roku (czyli teoretycznie bez wad konstrukcyjnych) ma wymieniony silnik. Czy jest to powod do skreslenia danego samochodu i szukania takiego z silnikiem uzywanym dluzej ale bez wymiany?
Innymi slowy - czy wymiana silnika w aucie po lifcie oznacza ze samochod byl nadmiernie katowany/nieumiejetnie uzytkowany?