Na co zwrócić uwagę przy kupnie BMW M5 E39 lub M3 E46?

Ogólnie zwiazane z BMW ///M
allcar
Kontakt:

Re: Na co zwrócić uwagę przy kupnie BMW M5 E39 lub M3 E46?

Post autor: allcar » pn maja 05, 2008 00:59

... wracając do tematu:
1) Na pytanie czy E46 cz E39 musisz odpowiedzieć sobie sam.
2) Musisz mieć świadomość że niemal każde GTI, ST, CIVIC, i inne np. TURBa widząc na klapce od kuferka M3/5/6 będzie miało chęć.... i są na to dwa sposoby, albo potraktowac ich uśmiechem dodać mocno na chwilkę gazu, a później dać mu polecieć, albo zdjąc to MX i nakleić sobie np 325 lub 525, bo tak naprawdę to co by nie napisać każdy wtajemniczony rozpozna Mkę z dużej odległości, a to już tacy jak My.
3) Przede wszystkim najlepiej jak auto jest bezwypadkowe, ma oryginalny przebieg i było zgodnie z zaleceniami serwisowane, wtedy na dobrą sprawę przebiei 200-250tkm nie są straszne.
4) Ja swoją Mkę kupiłem od dzianego Szweda co do katowania miał Suprę 800KM a Mką jeździł w trasy na jakieś spotkania, bo w Polsce jest trudno kupić dobry egzemplarz, ale oczywiście jest to możliwe.

Dla mnie osobiście najważniejsza jest karosria, reszta da się z powodzeniem naprawić, a Mka po mocnym strzale to już wszyscy dobrze wiemy że za bardzo do pojeżdżenia się nie nadaje.
E39 M5 = spełnione marzenie
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Hyro
Kontakt:

Post autor: Hyro » sob lip 26, 2008 10:21

OK dzięki za świetne wypowiedzi, zdecydowałem się na E46 i teraz - czy warto?
Doszły mnie słuchy, że silniki akurat w E46 nie są zbytnio wytrzymałe, nie wiem czy mam w to wierzyć, a nie chciałbym mieć z tym problemów.
BMW -The Ultimate Driving Machine

maciekk

Post autor: maciekk » pn sie 11, 2008 19:19

Na poczatek chcialbym sie przywitac :mrgreen:

A dalej mam zamiar podpiac sie do tematu zakupowego.
Ostatnio zaczalem sie rozgladac za nowym samochodem i wybor padl na M3 - najchetniej po lifcie (5 lat to dobry wiek dla samochodu :wink: )
Sporo ofert na mobile.de (zakup w polsce raczej wykluczam chociaz jesli ktos z forum mialby jakas ciekawa oferte chetnie sie zapoznam) samochodow nawet po 2003 roku (czyli teoretycznie bez wad konstrukcyjnych) ma wymieniony silnik. Czy jest to powod do skreslenia danego samochodu i szukania takiego z silnikiem uzywanym dluzej ale bez wymiany?
Innymi slowy - czy wymiana silnika w aucie po lifcie oznacza ze samochod byl nadmiernie katowany/nieumiejetnie uzytkowany?

ODPOWIEDZ