PRACA SILNIKA m5/m6 v10 507PS-stuki przy rozruchu silniku
- robert///m3
- Kontakt:
PRACA SILNIKA m5/m6 v10 507PS-stuki przy rozruchu silniku
HELP stuki tylko przy rozruchu na zimnym silniku po rozgrzniu ok 1min pracy już przy rozruchu tego nie ma. filmik obrazuje http://www.youtube.com/watch?v=O6uMtqd-LEw w filmiku zaraz na początku podczas gdy kręci rozrusznik słychać takie stuki podobnie jest u mojego kolegi w m5 e60 przy przebiegu 43 tyś km co to może być? wyraźnie słychać od góry jakby zawory? serwis mowi że wszystko ok! ale u mnie w M6 przy przebiegu 30 tyś narazie tego nie ma. Czy jest powód to niepokoju może ktoś się spotkał w filmiku wyrażnie to słychać.
prawdziwa BMK-a to M-ka
Re: PRACA SILNIKA m5/m6 v10 507PS-stuki przy rozruchu silniku
u mnie podobnie slychac na zimnym przy rozruchu,ale nie przejmowalem sie tym
- robert///m3
- Kontakt:
Ciekawa sprawa czy tak może być czy nie? serwis w łodzi wiadomo mało doświadczenia w M. myśleliśmy że może napinacz się sra i może jakoś olej z niego schodzi, dlatego tylko podczas rozruchu i na zimnym tak jest. Troche kumpla pocieszyłeś 

prawdziwa BMK-a to M-ka
Moim zdaniem mogą to być hydrauliczne popychacze zaworów , stukają z powodu zbyt gęstego ( zimnego ) oleju , bądż olej spływa po zgaszeniu silnika i dlatego hałasują przy uruchamianiu.
U mnie w e92 420Ps(silik podobny bo V tylko obcięte dwa cylindry) po odpaleniu zimnego przez ok. 30s słychać głośną prace chyba zaworów(takie cykanie) przebieg 34tyś km.Myśle ża to jest norma.pozdrawiam
M5 E60 140kkm jeszcze nie zaobserwowalem takich stukow, jedynie kilka s po odpaleniu zimnego silnika troche klekocze
siema. czytając twój post stwierdzam że chyba mamy to samo. Byłem w kilku warsztatach ale żaden nie mógł znaleźć przyczyny, wymieniłem rolki i paski od klimy i dalej to samo.
Ale nareszcie mam dobry warsztat w Zgierzu, pojechałem i doszliśmy do wniosku że to VANOSY a dokładnie przewody. Właśnie je zakupiłem i jadę je wymienić zobaczymy czy przejdzie? bo to pukanie jest denerwujące. Dam znać po wymianie. Jak byś miał pytania to dzwoń 516-313-145 Adam.
Ale nareszcie mam dobry warsztat w Zgierzu, pojechałem i doszliśmy do wniosku że to VANOSY a dokładnie przewody. Właśnie je zakupiłem i jadę je wymienić zobaczymy czy przejdzie? bo to pukanie jest denerwujące. Dam znać po wymianie. Jak byś miał pytania to dzwoń 516-313-145 Adam.

- robert///m3
- Kontakt:
i jak pomogła ta wymiana 

prawdziwa BMK-a to M-ka
jeszcze nie wymieniłem, ale jak tylko to zrobię to dam znać 

dzisiaj byłem na wymianie przewodów od "vanosów" i niestety dalej to samo, tylko ja mam chyba trochę inny problem, u mnie nie puka na zimnym ale zaczyna jak temperatura podchodzi do 70-90 stopni. To jest trochę dziwne i zaraz flusrujące, boję się że to pompy od "vanosów" ale mechanik mówi że to niemożliwe aby poszły dwie naraz. Po niedzieli będziemy szukać dalej, ale jak by ktoś miał na to receptę to proszę o jakieś znak. pozdro 

na tym filmiku klekocze vanos
A jednak Vanosy mam do wymiany, nawet wiem jak to się stało. pojechałem na wymianę oleju do ASO Tłokiński i po miesiącu jazdy zaczeło klekotać. Po kilku rozmowach ze znajomymi doszlismy do wniosku że te pedały od Tłoka nie spuszczaja całego oleju a pózniej masz kłopot. Jest jeszcze wyjście trzebą ponoć zagęścic olej i ponoć będzie ok. ale to się okaże jak to zrobie i czy wogóle to zrobię bo szkoda silnika. Wolę lub muszę kupic dwa Vanosy tylko cena mnie zabija 7000zł za sztukę. pozdr
- KAFELm5pwr
- Kontakt:
Witam, u mojego kumpla w e60 M5 to samo to są VANOSY , u mnie w e39 M5 sobie cykają ale delikutaśnie a też wymieniłem pompki od ciśnienia, u mnie jest inna wada po prostu przedlift . Jak stały razem koło siebie to e60 podchodziła pod diesla . Ale nie ma co się dziwić coś co zapierdala i pięknie gra na wysokich obrotach musi się odbić na niskich. A z kolei wymienisz wszystko i po 10 - 20 tys. znowu zacznie grać .
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
Mpower , wszystko jasne nie ma kompromisów.
No Fear - No Fun!
dzięki za linka do stronki ale jak się okazało nie robią lub nie mają vanosów do e-60 m5.pozdro