Wysłany: Pon Lip 12, 2010 01:04 PRACA SILNIKA m5/m6 v10 507PS-stuki przy rozruchu silniku
HELP stuki tylko przy rozruchu na zimnym silniku po rozgrzniu ok 1min pracy już przy rozruchu tego nie ma. filmik obrazuje http://www.youtube.com/watch?v=O6uMtqd-LEw w filmiku zaraz na początku podczas gdy kręci rozrusznik słychać takie stuki podobnie jest u mojego kolegi w m5 e60 przy przebiegu 43 tyś km co to może być? wyraźnie słychać od góry jakby zawory? serwis mowi że wszystko ok! ale u mnie w M6 przy przebiegu 30 tyś narazie tego nie ma. Czy jest powód to niepokoju może ktoś się spotkał w filmiku wyrażnie to słychać.
_________________ prawdziwa BMK-a to M-ka
A
Auto: M5 e60 Hartge/ACS5 V8 e39/ X6 Hartge 10
Wysłany: Pon Lip 12, 2010 12:16
u mnie podobnie slychac na zimnym przy rozruchu,ale nie przejmowalem sie tym
Ciekawa sprawa czy tak może być czy nie? serwis w łodzi wiadomo mało doświadczenia w M. myśleliśmy że może napinacz się sra i może jakoś olej z niego schodzi, dlatego tylko podczas rozruchu i na zimnym tak jest. Troche kumpla pocieszyłeś
_________________ prawdziwa BMK-a to M-ka
Koki
Auto: e34 s38b38
Wysłany: Pon Lip 12, 2010 22:16
Moim zdaniem mogą to być hydrauliczne popychacze zaworów , stukają z powodu zbyt gęstego ( zimnego ) oleju , bądż olej spływa po zgaszeniu silnika i dlatego hałasują przy uruchamianiu.
U mnie w e92 420Ps(silik podobny bo V tylko obcięte dwa cylindry) po odpaleniu zimnego przez ok. 30s słychać głośną prace chyba zaworów(takie cykanie) przebieg 34tyś km.Myśle ża to jest norma.pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum