szpera
szpera
M3 3.0 i mam taki problem- na suchym auto leci bokiem pięknie i blokada działa już od samego startu czy to na 1. biegu czy 2. Ale na mokrym ze startu dupa podskakuje i zachowuje się jakby coś nie łapało... jakby samochód na chamca szukał trakcji. Potem jest już lepiej, ale i tak odnoszę wrażenie że czasem bierze tylko jedno koło. Czy to normalne? Czy coś się po prostu dupcy?;)
Re: szpera
To normalne. Jak byś miał twardsze zawieszenie to problem pewnie by ustał. To normalne dla każdego bmw ;-)
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
moze masz slabe amorki z tylu?
- wojtasm5
- Auto: E36 M3EVO OE++
- Kontakt:
Z doświadczenia wiem że jak komuś się wydaje że szpera chyba nie działa to na jest już NIE Działa.
To że na mokrym nie trzyma, jest związane z tym że nie może powstać spięcie dynamiczne a spięcie wstępne nie wystarcza.
Mechanizm blokady ma około 20lat więc można przyjąć że nowy nie jest. Żadna z rozebranych przeze mnie szper do M3 3,0 nie była w stanie nawet dobrym.
Czy to z cabrio po 100tys czy coupe po 300tys.
Czasem starczy zmienić olej na nieodpowiedni i szpera szybko zaczyna puszczać.
Co do skakania tyłu, to amorki i stan zawieszenia - trzeba sprawdzić, można też popróbować z różnym ciśnieniem w oponach.
To że na mokrym nie trzyma, jest związane z tym że nie może powstać spięcie dynamiczne a spięcie wstępne nie wystarcza.
Mechanizm blokady ma około 20lat więc można przyjąć że nowy nie jest. Żadna z rozebranych przeze mnie szper do M3 3,0 nie była w stanie nawet dobrym.
Czy to z cabrio po 100tys czy coupe po 300tys.
Czasem starczy zmienić olej na nieodpowiedni i szpera szybko zaczyna puszczać.
Co do skakania tyłu, to amorki i stan zawieszenia - trzeba sprawdzić, można też popróbować z różnym ciśnieniem w oponach.
Grzebanie w szperach z dobrym skutkiem.
Dzięki!:)
Zawias jeszcze ok, ale olej w moście trzebaby sprawdzić...
tzn. zmienić. Jaki polecacie? Przy okazji jaki do skrzyni?
Zawias jeszcze ok, ale olej w moście trzebaby sprawdzić...