Odciecie paliwa na zakretach
Odciecie paliwa na zakretach
Chodzi mi o konkretnie jeden zakret na Torze Poznan zaraz po dlugiej prostej startowej, "Duza patelnia" Odcina mi doplyw paliwa na 1/3 baku na wyjsciu z zakretu, dlawi sie czasem nawet po 10 razy za nim ponownie zalapie ciag, jakas masakra poprostu. Caly czas musze jezdzic na polowie baku przynajmniej inaczej nie ma mowy o biciu czasu. Czemu tak sie dzieje? Jakie rozwiazanie? HELP
Ostatnio zmieniony pt maja 11, 2012 12:54 przez Tomak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: Odciecie paliwa na zakretach
W e46 miałem to samo. Jak był jakiś dlugi i ostry zakręt i 1/4 baku to przerywalo. Zaczęło mi sie to jak zacząłem jeździć na slicku. Na zwykłej opinię było ok. Trzeba chyba przerobić zbiornik paliwa 

Sportowy zbiornik z przegrodami do bagażnika i można jeździć, mi w e36 też przerywało.
Pompa paliwa w M3 jest w prawej komorze dlatego, na długim prawym zakręcie resztki paliwa się przelewają do lewej komory ze względu na siłę odśrodkową.
Pompa paliwa w M3 jest w prawej komorze dlatego, na długim prawym zakręcie resztki paliwa się przelewają do lewej komory ze względu na siłę odśrodkową.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
o shit niezle klocki, ktos mial mozg jak projektowali ten samochod. Cos takiego w M3 nie powinno miec miejsca,przeciez to samochod stworzony na tor. Na polowie baku moge zrobic jedna runde 20 minutowa i znowu musze jechac na stacje albo zalewac caly bak tak to wyglada.
Do bagaznika raczej nic nie chce wsadzac bo i tak jest malo miejsca a kolo zapasowe musi byc i tuba to podstawa
Do tego jeszcze jakies graty to w ktorym miejscu mam ten zbiornik zrobic i ile on miejsca zajmuje?
Myslalem ze da sie cos zrobic z oryginalnym bakiem albo moze z ta pompa w takim razie. ??
Zeby sie kontrolka zapalila to zrozumie ale ledwo wskazowka przeszla polowe a ten juz sie rwie.
Do bagaznika raczej nic nie chce wsadzac bo i tak jest malo miejsca a kolo zapasowe musi byc i tuba to podstawa

Myslalem ze da sie cos zrobic z oryginalnym bakiem albo moze z ta pompa w takim razie. ??
Zeby sie kontrolka zapalila to zrozumie ale ledwo wskazowka przeszla polowe a ten juz sie rwie.

M3 wcale nie jest stworzone na tor 
Zamiast baku pomyśl nad swirl potem. Powinien załatwić sprawę.

Zamiast baku pomyśl nad swirl potem. Powinien załatwić sprawę.
....a myslalem ze jest.
Dobrze ze to tylko jeden zakret wiec do przebolenia. Dzieki za info, moze cos z tym zrobie jak bede mial chwile.