BMW M3 "Pako"
Re: BMW M3 "Pako"
Ja mam zdanie takie
Nikt nie zrobi mi auta tak jak bym je zrobił sobie sam.
Miałem wiele złych doświadczeń związanych z ASO i miedzy innymi dlatego wykonczylem swój stary silnik tzn spalanie stukowe tzn taki efekt dzwoniacej śrubki w okolicach silnika, serwisy szukali srubki nawet pukali młotkiem gumowych żeby ja zlokalizować!
Kilku krotnie auto zostawiłem w aso aby zlokalizowanie problem zawieszenia tzn. Cały czas stuki dochodzące z kolumny mcpersona,diagnoza...wymiana amortyzatora, być może bym wymienił amortyzator lecz koszta były b wysokie ponieważ mam bilstein psa 10 i musiałbym kupić cały zawias bo oni nie sprzedają na sztuki, nie dawało mi to spokoju więc wyciąglem amortyzator i złożyłem całość od nowa nic nie wymieniając, Nic nie stuka!
Jedynie geometrie dałem zrobić bo wiadomo sam nie dam rady.
takich sytuacji było wiele pisze nie tylko o BMW ale serwisy innych Marek,tam tez są partacze i sciemniacze!!!
Na wiosnę kupię podnośnik i sam będę podstawowe rzeczy robił.
Dla mnie nie jest plusem to ze auto jest naprawione w aso, tylko plusem jest potem jego historia serwisowania!
Nikt nie zrobi mi auta tak jak bym je zrobił sobie sam.
Miałem wiele złych doświadczeń związanych z ASO i miedzy innymi dlatego wykonczylem swój stary silnik tzn spalanie stukowe tzn taki efekt dzwoniacej śrubki w okolicach silnika, serwisy szukali srubki nawet pukali młotkiem gumowych żeby ja zlokalizować!
Kilku krotnie auto zostawiłem w aso aby zlokalizowanie problem zawieszenia tzn. Cały czas stuki dochodzące z kolumny mcpersona,diagnoza...wymiana amortyzatora, być może bym wymienił amortyzator lecz koszta były b wysokie ponieważ mam bilstein psa 10 i musiałbym kupić cały zawias bo oni nie sprzedają na sztuki, nie dawało mi to spokoju więc wyciąglem amortyzator i złożyłem całość od nowa nic nie wymieniając, Nic nie stuka!
Jedynie geometrie dałem zrobić bo wiadomo sam nie dam rady.
takich sytuacji było wiele pisze nie tylko o BMW ale serwisy innych Marek,tam tez są partacze i sciemniacze!!!
Na wiosnę kupię podnośnik i sam będę podstawowe rzeczy robił.
Dla mnie nie jest plusem to ze auto jest naprawione w aso, tylko plusem jest potem jego historia serwisowania!
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Tylko teraz nie do końca wiesz co było problemem...
Jeśli chodzi o układ chłodzenia to wiem, po zdemontowani viscozy okazało się ze olej z niej wyciekł było oblepione czarna mazią, a reszte wymienilem poniewaz bede mial spokój na dlugie lata,co do kolumny mcpersona przypuszczam ze byLo poprostu coś źle osadzone, był luz na górnym mocowaniu amortyzatora.
Ja rozumiem że książka sereisowa fajna rzecz bo psychiczny spokój że auto odwiedzało serwis i ma pieczątki. Ale niestety jak widać w PL-u serwis jest czymś czego jeszcze ludzie w nich pracujący nie ogarneli, za to do perfekcji ogarneli jak kasować za bylegówno niemałe pieniądze. Mamy wiele przykładów na forum tego jak są niekompetentni, niewykwalifikowani i cholera wie co się z autem dzieje podczas gdy serwis je "testuje" Wania cis o tym wie. Powiedzenie "stać cię na ///M to stać cię na serwis" nabiera nowego znaczenia w PL jak widać na wielu przykładach. Wiec niestety serwisem stanowczo mówimy nie. No chyba że ma ktoś czas siedzieć i patrzeć im na łapki i ma również wiedzę aby ich dopilnować. Wiec jak najbardziej jestem za domowym naprawom autka i życzę wszystkim aby się wkońcu serwisy poprawiły 

BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
A ja dzis po testach 530d e39 po zainwestowaniu prawie 5tys zl(glownie zawias) stwierdzam, ze nawe tkumple czy znawcy to przycinacze i matoly leniwe, glownie leniwe. Warto robic samemu, tymbardziej, ze jak ma sie troche czasu to mozna sie sporo nauczyc i lepiej tez czuc auto(oczywiscie zalezy co sie wymienia
)

Byłeś na Summer Cars party?
Tak a co się stało?
Nic, widziałem cię
Ładne auto.

Ja nie mam ani czasu ani wiedzy żeby grzebac przy swoim M ale unikam aso jak ognia,a szczególnie warszawskich fusówDino444 pisze:Ja rozumiem że książka sereisowa fajna rzecz bo psychiczny spokój że auto odwiedzało serwis i ma pieczątki. Ale niestety jak widać w PL-u serwis jest czymś czego jeszcze ludzie w nich pracujący nie ogarneli, za to do perfekcji ogarneli jak kasować za bylegówno niemałe pieniądze. Mamy wiele przykładów na forum tego jak są niekompetentni, niewykwalifikowani i cholera wie co się z autem dzieje podczas gdy serwis je "testuje" Wania cis o tym wie. Powiedzenie "stać cię na ///M to stać cię na serwis" nabiera nowego znaczenia w PL jak widać na wielu przykładach. Wiec niestety serwisem stanowczo mówimy nie. No chyba że ma ktoś czas siedzieć i patrzeć im na łapki i ma również wiedzę aby ich dopilnować. Wiec jak najbardziej jestem za domowym naprawom autka i życzę wszystkim aby się wkońcu serwisy poprawiły

JK
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
W ASO nie mają pojęcia to są barany i wymieniacze mnie to wkurza,że nie ma na to mocnych gdyby inaczej działały sądy kilka spraw o wyłudzenie/oszustwo i by się zaraz nauczyli bo to co wyrabiają to się w głowie nie mieści.
W DE jest inna liga tam serwis co prawda kosztuje ale naprawią wszystko.
Kilka razy słyszałem o przypadku emek, które ASO w PL naprawiało rok i dłużej koszty w dziesiątkach tysięcy a wystarczyła jedna wizyta w ASO DE i samochód jeździł idealnie.
Zresztą dotyczy to nie tylko emek.
W moim obecnym E92 u FUSa malowali drzwi i maskę i masakra jak to jest zrobione wszystko do poprawki a skasowali ogromne pieniądze.
W DE jest inna liga tam serwis co prawda kosztuje ale naprawią wszystko.
Kilka razy słyszałem o przypadku emek, które ASO w PL naprawiało rok i dłużej koszty w dziesiątkach tysięcy a wystarczyła jedna wizyta w ASO DE i samochód jeździł idealnie.
Zresztą dotyczy to nie tylko emek.
W moim obecnym E92 u FUSa malowali drzwi i maskę i masakra jak to jest zrobione wszystko do poprawki a skasowali ogromne pieniądze.
Ja bym bardziej Inschape unikał. Nie chodzi mi tyle o poziom wiedzy czy umiejętności (chociaż w Fusie na pewno jest jeden dobry doradca i jeden dobry elektronik, i był jeden dobry mechanik, ale awansowali go na mistrza serwisu, a drugiego przyzwoitego nie widziałem), a kwestię reklamacji. W Fusie jak ogarniasz temat i ich przyciśniesz to zrobią, a w Inschape mimo iż mi barany 2 lata samochód psuły, dopisywali do faktur części od innych samochodów i brali pieniądze za rzeczy których w ogóle nie zrobili to wciąż mamy na głowie sprawę sądową z nimi, z ich powództwa.JACK SMG pisze:a szczególnie warszawskich fusów
Nie mniej jednak ASO nie może dobrze działać, skoro wszyscy mechanikom płacą jak najmniej i wszyscy równają w dół, wychodząc z założenia że i tak do nich przyjedziesz bo wszyscy robią źle.
Widzialem wczoraj jak leciales w kierunko Kato. Auto wyglada mega, felgi miazdza wszystko. Widzialem w zyciu wiele M3, ale t jest najlepsza.
Tylko jakos spokojnie smigasz, jak na taki silnik
Pozdro
Tylko jakos spokojnie smigasz, jak na taki silnik

Na pokładzie żona w 8 miesiącu ciążyMystic888 pisze:Widzialem wczoraj jak leciales w kierunko Kato. Auto wyglada mega, felgi miazdza wszystko. Widzialem w zyciu wiele M3, ale t jest najlepsza.
Tylko jakos spokojnie smigasz, jak na taki silnikPozdro

BOBAS a ty byłeś R8 srebrne?
Nie, to nie ja. Ja mam czarne.
To cie jednak nie widziałem.Bobas pisze:Nie, to nie ja. Ja mam czarne.
Ma ktoś zdj albo film z udziałem mojej buni?