Wymiana m-audio/ demontaz tunera tv/ kilka pytań

1998-2003 | silnik: S62B50
Awatar użytkownika
krzysiokm
Auto: e39 M5

Wymiana m-audio/ demontaz tunera tv/ kilka pytań

Post autor: krzysiokm » sob sty 16, 2016 18:51

Witam, jest to mój pierwszy post na forum więc pozwolę się przywitać : Witam forumowiczów.

Posiadam w aucie radio bm54 , wyświetlacz 16:9 , nawi mk3 , telefon , wzmacniacz m-audio z dsp, tuner tv oraz głośniki m-audio z dużymi wooferami w tylnej półce. System m-audio składa się z 10 głośników i 2 subów. Całość gra kiepsko ;/ . Pierwsza rzecz jaką zrobiłem w celu poprawienia działania audio to wygłuszyłem matami tylną półkę i poskręcałem sruby od elektrycznej rolety gdyż po swoich latach od wibracji były porozkręcane. Bas zaczął schodzić niżej i przestało latać wszystko pod półką :) . Kolejną próbą uzyskania kicka było wygłuszenie oryginalnych komór na głośniki przednie matami GMS. Kick nabrał trochę prędkości, ale dalej nie brzmi to rewelacyjnie :), średnie i wysokie tony są super, bas to porażka, dudnienie z wooferów i zero kicka, problemem jest też brak regulacji głośności wooferów.

Potrzebuję info jak wywalicz tuner tv, żeby wyświetlacz dalej działał.

Po odpięciu czytnika navi lub tuner gaśnie obraz na wyświetlaczu.

plan na audio mam taki aby wywalić seryjny wzmacniacz dsp, i podłączyć w oryginalnym miejscu wzmacniacz genesis five channel i procesor alpine pxa-h600 dlatego muszę wywalić tuner tv żeby zrobić na to miejsce w miejscu oryginalnych urządzeń .

nie interesuje mnie rzeźba wstawianiem paneli pod 16cm i rzeźby w tak fajnym aucie. jak najwięcej ma być jak w oryginale.

za odpowiedzi z góry dziękuję

zdjęcia podeślę niedługo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Ernest
Auto: M5 E39

Re: Wymiana m-audio/ demontaz tunera tv/ kilka pytań

Post autor: Ernest » ndz sty 17, 2016 12:42

aby wywalić tuner TV, odepnij obydwie wtyczki z niego, i samą niebieską wepnij w czytnik NAWI. Fioletową i niebieską nigdzie nie podpinaj
Oryginalne części nowe BMW!!!
Z Fakturą VAT 23%.
Dla forum spore rabaty!
Pomoc Drogowa 24H

tel. 793-90-30-02

Awatar użytkownika
krzysiokm
Auto: e39 M5

Post autor: krzysiokm » czw mar 17, 2016 19:06

dzieki za pomoc juz zrobione :) wyleciało całe m-audio :D łącznie z navi , wzmakiem , monitorem, telefonem oraz glośnikami :) stara alpina + procesor + morele załatwiły sprawę:)

Awatar użytkownika
Ghost_Rider
Kontakt:

Post autor: Ghost_Rider » czw mar 31, 2016 01:11

Pokaż jakieś foto z prac i jak to finalnie wygląda i gra :wink:
No Risk, No Fun ....

ODPOWIEDZ