Dystanse - ma ktoś doświadczenia ?
Dystanse - ma ktoś doświadczenia ?
Jak w temacie,
Myśle żeby założyć takie ustroństwo na piaste, powinny sie polepszyć własności jezdne auta - 20-25mm na strone.
Ma ktoś doświadczenia z dystansami ?
Jakiej firmy są godne polecenia ?
Są jakieś myki, na co trzeba uważać ?
Pozdro
Myśle żeby założyć takie ustroństwo na piaste, powinny sie polepszyć własności jezdne auta - 20-25mm na strone.
Ma ktoś doświadczenia z dystansami ?
Jakiej firmy są godne polecenia ?
Są jakieś myki, na co trzeba uważać ?
Pozdro
Pozdrówka!
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: Dystanse - ma ktoś doświadczenia ?
Przy 20-25mm na strone szukaj dystansów przykręcanych do piasty. Na przelotowe to już troche dużo.
Ja osobiście mam dobre doświadczenia z dystansami H&R i takie też polecam.
p.s. myślę, że nie odczujesz polepszenia własności jezdnych. Ale napewno eMa będzie ładniej wyglądać
Ja osobiście mam dobre doświadczenia z dystansami H&R i takie też polecam.
p.s. myślę, że nie odczujesz polepszenia własności jezdnych. Ale napewno eMa będzie ładniej wyglądać

Ja mam przelotowe dystanse H&R 10mm przód i 15mm tył, obecnie leżą w pudełku.
Jedynie co odczuwałem to poprawa efektu wizualnego i MEGA pogorszenie prowadzenia w koleinach , prawie mogłem puścić kierę i auto jechało jak droga prowadziła...
Jedynie co odczuwałem to poprawa efektu wizualnego i MEGA pogorszenie prowadzenia w koleinach , prawie mogłem puścić kierę i auto jechało jak droga prowadziła...
+1Ja osobiście mam dobre doświadczenia z dystansami H&R i takie też polecam.
W teorii powinny, ale jest to tak niewielka różnica że nie da rady jej wyczuć.boogie pisze:powinny sie polepszyć własności jezdne auta
U mnie nic takiego nie było.Koki pisze:MEGA pogorszenie prowadzenia w koleinach , prawie mogłem puścić kierę i auto jechało jak droga prowadziła...
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Ja również miałem w różnych BMW dystanse i nigdy nie było jakiś problemów z koleinami.
U Ciebie Koki może to efekt tego,że poprostu auto przestało się mieścić rozstawem kół w koleinach i jechało po ich krawędziach i wtedy właśnie taki efekt.
Co do ciągania w koleinach do szerokości opon 215 nigdy w autach nie miałem problemu od 225 w górę zaczyna się ciąganie.
U Ciebie Koki może to efekt tego,że poprostu auto przestało się mieścić rozstawem kół w koleinach i jechało po ich krawędziach i wtedy właśnie taki efekt.
Co do ciągania w koleinach do szerokości opon 215 nigdy w autach nie miałem problemu od 225 w górę zaczyna się ciąganie.
--==maly==---- pisze:Ja również miałem w różnych BMW dystanse i nigdy nie było jakiś problemów z koleinami.
Opisane odczucia były przy oponach 245/40/18 , zresztą przy 235/45/17 i 255/40/17 było podobnie.
- wolfenstein
- Auto: e39 M5
- Kontakt:
Odgrzewam temat dystansów.
Jak kwestia prowadzenia, bicia na kierownicy, bezpieczeństwa w Waszych autach przy dystansach ?
Mam felgi 19 cali, przód 8,5 cala tył 9,5 cala tylko mają ET odpowiednio 35 i 30. Także idealnie byłoby wrzucić je pod dystans 20 i 10mm. I tu mam pytanie właśnie o bezpieczeństwo stosowania dystansów, co np. z wysokimi prędkościami ? Mając różne samochody i przeróżne felgi nigdy nie stosowałem dystansów. I pytanie co z dystansami jeszcze szerszymi to jest w granicach 25-30mm czy wtedy już lepiej przykręcane ?
Z góry dzięki za odp użytkowników zorientowanych w temacie
Pozdro600
Jak kwestia prowadzenia, bicia na kierownicy, bezpieczeństwa w Waszych autach przy dystansach ?
Mam felgi 19 cali, przód 8,5 cala tył 9,5 cala tylko mają ET odpowiednio 35 i 30. Także idealnie byłoby wrzucić je pod dystans 20 i 10mm. I tu mam pytanie właśnie o bezpieczeństwo stosowania dystansów, co np. z wysokimi prędkościami ? Mając różne samochody i przeróżne felgi nigdy nie stosowałem dystansów. I pytanie co z dystansami jeszcze szerszymi to jest w granicach 25-30mm czy wtedy już lepiej przykręcane ?
Z góry dzięki za odp użytkowników zorientowanych w temacie

Pozdro600