Zamierzam podczas najbliższego serwisu „babci”, zmienić tarcze na takie które występowały w pakiecie CS. Czytając tematy na temat MK20 vs MK60 odniosłem wrażenie, że do bbk czy hamulców z CS’a jest potrzebne MK60.
Nie zależy mi ba MTM, bo i tak auto jeździ albo z kontrolą włączoną, albo DSC OFF. Jak wygląda zatem kwestia założenia hamulców z CS’a? Czy w ogóle poza MTM, jest jakakolwiek odczuwalna różnica na MK60 przy DSC OFF?
E46 M3 MK20 vs MK60
Re: E46 M3 MK20 vs MK60
Wg mnie MK60 nie jest potrzebne, moja m3 jest wlasnie w CS i to tak naprawde 3 tryby dzialania DSC,
DSC ON
MTM - czyli kontrola trakcji w jakims stopniu dziala jeszcze
DSC OFF
Wg mnie nie ma roznicy oprocz tego jednego trybu reszta dziala tak jak w innych m3
DSC ON
MTM - czyli kontrola trakcji w jakims stopniu dziala jeszcze
DSC OFF
Wg mnie nie ma roznicy oprocz tego jednego trybu reszta dziala tak jak w innych m3
Dzięki za info.
Ja gdzieś znalazłem info, że adaptacja krótszej przekładni jak choćby ta z CS’a jest przy MK20 niemożliwa. To mi nie grozi bo auto do weekendowych przejażdżek jest perfekcyjne.
Zatem kupuje tarcze i klocki z jarzmami do CS’a i ładuje.
Ja gdzieś znalazłem info, że adaptacja krótszej przekładni jak choćby ta z CS’a jest przy MK20 niemożliwa. To mi nie grozi bo auto do weekendowych przejażdżek jest perfekcyjne.
Zatem kupuje tarcze i klocki z jarzmami do CS’a i ładuje.
Na zagranicznych forach ludzie pakuja przekladnie od z3 1.9 i raczej nikt nie wspomina o koniecznosci takiej wymiany
Ja mam u siebie MK20 i krótki magiel i hamulce z CSL'a (całe zaciski z jarzmami - tylne z większym tłoczkiem) i nie ma absolutnie żadnych problemów przy normalnej jeździe. Nie zauważyłem żeby DSC się wcinało bez potrzeby. Montuj śmiało 
edit
Ale mam zapłon
hamulce pewnie dano założone... widać jak często mam czas na forum 

edit
Ale mam zapłon

Heh spoko.
Nie założone co prawda ale owszem kupione. Natomiast kupiłem tarcze, klocki i jarzma wraz z zestawem naprawczym do zacisków. Nie kupowałem samych zacisków bo myślałem że są identyczne. Założę na wiosnę i tak już jej z garażu nie wyciągnę w tym roku