katalizatory-wycinac?nie wycinac?
katalizatory-wycinac?nie wycinac?
No wlasnie... ktos wie kto umie to zrobic sensownie. Wiadomo ze trzeba sobie poradzic z sondami lamda, a to juz pewnie nie taki banal, wiec trzeba i dobrego elektronika. Korci mnie zeby wyciac katalizatory i odzyskac troche mocy. Gdziez to tak tyle kucy marnowac w tych 2 puszkach 

- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
Re: katalizatory-wycinac?nie wycinac?
no z tym to chyba zawsze jest zaklopotanie...
jedni wywalaja wszystko lacznie z sondami (potem czesto przestaje chodzic)
drudzy wkladaja sady ale check sie pali (np jak u MAROSA) ale program mozna podobno jakis wgrac na to....
a ostatnio slyszalem ze sady sie wklada w jakies specjane kapturki i wkreca sie na miejsce i to pomaga i nic sie nie dzieje potem.
musisz sie rozgladnac i pogadac z ludzmi co to zrobili...
no ja tak prawde mowiac to nie slyszalem zeby w nowej m5 wycinali katy.... to juz kozactwo bedzie
jedni wywalaja wszystko lacznie z sondami (potem czesto przestaje chodzic)
drudzy wkladaja sady ale check sie pali (np jak u MAROSA) ale program mozna podobno jakis wgrac na to....
a ostatnio slyszalem ze sady sie wklada w jakies specjane kapturki i wkreca sie na miejsce i to pomaga i nic sie nie dzieje potem.
musisz sie rozgladnac i pogadac z ludzmi co to zrobili...
no ja tak prawde mowiac to nie slyszalem zeby w nowej m5 wycinali katy.... to juz kozactwo bedzie

hmm no wlasnie ;/ gadalem z elektronikiem w BMW u Misiaka w krakowie, co do E46 to robil jakis myk ze mial program z jakeigos panstwa "bezkatalizatorowego"
i poszlo. Ale do M5 mowi ze nie ma ;/ Swoja droga niezly kozak, ma oprogramowanie z dzialu projektowego silnikow w BMW
np wylaczyl mi pompy przepychajace spaliny do filtrow powietrza

Oj cos pomozcie bo mnie te katalizatory spac nie daja
. Takie marnotrastwo...

Oj cos pomozcie bo mnie te katalizatory spac nie daja

Moze zamiast wycinania, kupic (zrobic) przelotowa czesc wydechu tam gdzie sa katy. W ten sposob jesli bylyby jakies problemy mozesz szybko i latwo zmienic na oryginalna czesc.
Chyba ze zrobic "grubo" i cos takiego:
A tak poza tym to podszedlbym sceptycznie do tego odzyskiwania mocy. U Marosa w aucie po wywaleniu z wydechu wszystkiego czego sie dalo, przyrost mocy jest... niezauwazalny
Chyba ze zrobic "grubo" i cos takiego:

A tak poza tym to podszedlbym sceptycznie do tego odzyskiwania mocy. U Marosa w aucie po wywaleniu z wydechu wszystkiego czego sie dalo, przyrost mocy jest... niezauwazalny

Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Wydaje mi się, że jakby zrobić coś z elektroniką u Marosa to ten wydech dał by dużo.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
- tom_kulturysci
Cube-K pisze: Oj cos pomozcie bo mnie te katalizatory spac nie daja. Takie marnotrastwo...
oj nie wydziwiaj i tak zajebiscie chodzi....
wiem ze zawsze jest malo...
lepiej pomysl o kompresorze lub BI TURBO

bedzie o wiele ciekawiej

hmm a zrobili juz kompresor do tego czolgu ?kulturysci pisze:lepiej pomysl o kompresorze

- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
pewnie jedyna opcja to wgrać program który załatwi sprawe sond. Napewno nie opłaca się dosłownie wycinać katów tylko lepiej kupić rury zamiast katów i w razie potrzeby wrócić do serii...
U mnie napewno wydech dałby duży przyrost tylko ta cholerna elektronika...
U mnie napewno wydech dałby duży przyrost tylko ta cholerna elektronika...
- tom_kulturysci
Cube-K pisze:hmm a zrobili juz kompresor do tego czolgu ?kulturysci pisze:lepiej pomysl o kompresorzebo jakos nie moge nic wyszukac ;/
kompresor to nie wiem czy juz ale twin turbo napewno tak

bys mial "tylko" wtedy 810 PS..............

Aż dziwne, że takie rozwiązanie umijscowienia turbin daje taki efekt. Ciekawe jak z eksploatacją.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
było o tym projekcie dużo mówione i z tego co pamiętam to był tylko showcar który miał pojazać, że się da! Jakoś nie wyobraża sobie jeździć takim autem w deszcz, albo po szutrze
- tom_kulturysci
jeszcze takie razwiazanie wprowadzili do jakiejs corvety na youtobie filmik jest to duzo koni uzyskali ale wlasnie jak mowi MAROS ciekawe jak z goracymi turbinami wpasc w wode na ulicy... 

Dobrze, że nie widzieliście jak umiejscowione miał turbiny K... w GT2 

ET 10.2s; 1.406s 60ft - streetlegal M3Turbo
I jak wyciales te katy czy nie? 

'93 DaytonaViolett B36 360tys km