lampy m3
lampy m3
witam
Moze ktos wie jak w m3 e36 przerabia sie lampy z wersji ang na europejska?? Slyszalem ze robi sie to po przez przekrecenie soczewki Moze ktos z was robil takie cos w swojej emce bo ja nie wiem jak sie za to zabrac
z gory dzieki za pomoc
Moze ktos wie jak w m3 e36 przerabia sie lampy z wersji ang na europejska?? Slyszalem ze robi sie to po przez przekrecenie soczewki Moze ktos z was robil takie cos w swojej emce bo ja nie wiem jak sie za to zabrac
z gory dzieki za pomoc
Re: lampy m3
Sluchaj na wersje europejska nie przerobisz. Mozesz przerobic ale bedzie ci swiecic na płasko, pod warunkiem ze masz soczewki.Jezeli tak odkrec srubki i przekrec bedzie ok
A mozesz mi wyjasnij co jak sie robi, jak sie przekreca ta soczewke trzeba zdemontowac lampy?? trzeba ja rozkrecic?? bo ja nie mam pojecia jak sie za to zabraca wlasnie ze beda swiecic normalnie.
mam tak zrobione i jest wszystko jak nalezy.
Ja przerabialem takie lampy HELLA i przekrecenie calej soczewki nic nie pomoze.Tam sa takie blaszki (przeslony)ktore trzeba obrocic o 180 stopni.Po obroceniu musialem nawiercic nowe otworki na kolki bo nie pasowaly.Ale zabieg sie powiodl i lampy swieca ok.Jak chcesz to moge ci sprzedac originalne z mojej Mki
Granica światła i cienia w soczewce w kloszu Bosch.

Ta linia musi być prostopadła do podłoża w obu lampach, wtedy lampa świeci jak powinna, w angliku ustawiona jest tak.
A powinna być tak.

Tak wygląda tył odbłysnika do którego przyręcona jest soczewka. Zaznaczone sa zaczepy i otwory na które soczewka ma pasować.

Pasuje tylko w 2 płaszczyznach.
Tak byc powinno.
Tak jest w anglikach.

Ta linia musi być prostopadła do podłoża w obu lampach, wtedy lampa świeci jak powinna, w angliku ustawiona jest tak.
A powinna być tak.
Tak wygląda tył odbłysnika do którego przyręcona jest soczewka. Zaznaczone sa zaczepy i otwory na które soczewka ma pasować.
Pasuje tylko w 2 płaszczyznach.
Tak byc powinno.
Tak jest w anglikach.
wielkie dzieki za pomoc teraz wiem jak sie za to zabrac 

Tak jak mowilem bedzie ci swiecic na plasko . Tak swieca auta wersji amerykanskich. Tak tez moze byc w wersjach europejskich soczewka jest ustawiona odwrotnie do anglika czyli pod katem w prawo a tak nie ustawisz tych soczewek.Oto mi chodzilo
Ja mam lampy z europejczyka, nawet 2 komplety, Boscha soczewkowe i w żadnych nie da się ustawić soczewki pod kątem w prawo. Mało tego sprawdzałem u kilku znajomych i u wszystkich ta linia była poziomo. Nigdy nie widziałem soczewki przekręconej w prawo.zbitom1 pisze:Tak jak mowilem bedzie ci swiecic na plasko . Tak swieca auta wersji amerykanskich. Tak tez moze byc w wersjach europejskich soczewka jest ustawiona odwrotnie do anglika czyli pod katem w prawo a tak nie ustawisz tych soczewek.Oto mi chodzilo
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Co ty kolego za bzdury opowiadasz. Sprawdź po numerach w ETK lampa z anglika i europejczyka to ta sama lampa!!zbitom1 pisze:Tak jak mowilem bedzie ci swiecic na plasko . Tak swieca auta wersji amerykanskich. Tak tez moze byc w wersjach europejskich soczewka jest ustawiona odwrotnie do anglika czyli pod katem w prawo a tak nie ustawisz tych soczewek.Oto mi chodzilo
Inaczej przykręcona jest tylko soczewka.
Po jej obróceniu tak jak pokazał kolega świder będzie świecić tak _/___/ czyli po europejsku.
No to przepraszam jezeli nie mam racji .U mnie w autach promirn swiatla idzie plasko i w ktoryms miejscu jest zalamanie w prawo do gory , w anglikach jest tak samo tylko swieci w lewo do gory. Kiedys zalozylem do jednego auta lampy z anglika i przestawilem zaczely swiecic na płasko,czyli tak jak w europejczyku tylko brakowalo tego zalamania do gory w prawo. Wydaje mi sie ze nawet jak sie ustawia swiatła to tam tez tak jest. Ale tak tylko mi sie wydaje 

- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Lampy w e36 są takie same anglik europa inaczej przykręcona jest soczewka. Co ciekawe w e39 przed FL też tak jest po FL już nie da się nic więcej zrobić jak świecenie na plasko chyba,że się rozklei lampy.
a ja naprzykład wyjełem lampy z anglika i ta linia na soczewce była prostopadła do podłoża i w jednej i w drugiej czyli na europejską ...to jak to wytłumaczyć,bo lampa dalej swieci po angielsku???