Amortyzatory M3 E36
Amortyzatory M3 E36
Witam. Przymierzam sie do kupna amortyzatorow do mojej M3 E36 Coupe bo te ktore teraz mam nie byly wymieniane prawdopodobnie od nowosci auta i interesuje mnie jedna rzecz. Czy Amortyzatory do M3 E36 sa takie same jak do zwyklej E36? Jezeli nie to gdzie mozna dostac amorki do M3 i ile one sa drozsze od zwyklych.
Re: Amortyzatory M3 E36
Na pewno są inne niż do zwykłej e36, dodatkowo inne są w wersji 3.0 a inne w 3.2. Rożnią się też chyba zwrotnice, ale za to głowy nie dam.
Sachsy do 3.2 przód to wydatek ok. 600zł sztuka, tyl 300zł sztuka
Sachsy do 3.2 przód to wydatek ok. 600zł sztuka, tyl 300zł sztuka
ok to gdzie teraz moge w Polsce takie amortyzatory dostac?? i co jeszcze jest inne w przednim i tylnim zawieszeniu??
Nie myślałeś o jakiś Bilsteinach? Ja osobiście bym serii nie kupował bo jeżeli zależy ci na prowadzeniu auta to możesz te pieniądze wydać lepiej.
mysle o dobrych amortyzatorach tylko gdzie to dostac w pl bo na allegro ciezko
U mnie też był czas wymiany.
Oryginały z przodu zaczęły pływać, tylne natomiast były wymienia, ale i tak postanowiłem wymienić komplet.
Polecam Bilstein B8, tylko pamietaj zeby dokładnie podać model 3.0 czy 3.2 i wersję nadwozia.
Koszt kompletu (4szt.) nowego z firmy Bemer Wawa to niecałe 4000 zł, ale naprawdę warto.
Oryginały z przodu zaczęły pływać, tylne natomiast były wymienia, ale i tak postanowiłem wymienić komplet.
Polecam Bilstein B8, tylko pamietaj zeby dokładnie podać model 3.0 czy 3.2 i wersję nadwozia.
Koszt kompletu (4szt.) nowego z firmy Bemer Wawa to niecałe 4000 zł, ale naprawdę warto.
Sześć Dębów Dwór w Prusewie
(40 min. od Trójmiasta, nad morzem)
Hotel, Restauracja, Wesela, Imprezy okolicznościowe
Sześć Dębów Dwór w Prusewie - Pałac, dwór nad morzem, wesele nad morzem
(40 min. od Trójmiasta, nad morzem)
Hotel, Restauracja, Wesela, Imprezy okolicznościowe
Sześć Dębów Dwór w Prusewie - Pałac, dwór nad morzem, wesele nad morzem
Albo tutaj:
http://www.europerformance.co.uk/
Nie wiem jakie mają promocję do M3 ale niedawno rozglądałem się za zawiasem do E38 i znalazłem B12 ze sprężynami H&R za jakieś 3500zł.
http://www.europerformance.co.uk/
Nie wiem jakie mają promocję do M3 ale niedawno rozglądałem się za zawiasem do E38 i znalazłem B12 ze sprężynami H&R za jakieś 3500zł.
Żeby nie zakładać nowego tematu. Amory ze zwykłej E36 i odwrotnie pasują do M3 E36 3.2? Chodzi mi o sam tył
- Foinix
- Auto: E36 M3 3.2
- Kontakt:
z tyłem nie ma problemu... właściwie tył jest taki sam w e30, E36 i w E46
wiadomo.... może być inna twardość lub inny skok ale fizycznie da się zamontować...
wiadomo.... może być inna twardość lub inny skok ale fizycznie da się zamontować...
“Nie znam stylu jazdy który nie jest ryzykowny. Każdy z nas musi się poprawiać. Każdy kierowca ma swój limit, mój limit jest troszkę dalej niż innych”
ś.p. Ayrton Senna da Silva
ś.p. Ayrton Senna da Silva
Dzięki wielkie za info Założyć chce bilstein b8 lub koni sport wiec twardość i skok zapewne jest taki sam.
Miałem b8, ale w cabrio i spisywały się rewelacyjnie! Szczerze plecam! Ciężko było dostać, musisz przetrzepać internet
faktycznie cabrio to spoko sprawa? bo słyszałem, że wiele ludzi narzeka.
Nie. B8 to spoko sprawa! Cabrio to nie spoko sprawa.. dlatego sprzedałem i szukam kupety:)
Do Siego!
Do Siego!
Nie zgodze sie z tym ze amory tyl do zwyklej E36 i e36 m3 sa takie same. Oryginalne amortyzatory tylne do E36 M3 maja grubsze prety i mniejszy skok. Owszem, da sie do E36 M3 zalozyc na tyl amory od zwyklej E36 ale to nie takie same amortyzatory. Najgorsze jest to, ze nie ma zamiennikow na tyl do M3 a oryginaly to 700pln za sztuke
- listek
- Auto: M3 3.0, M3 E46
- Kontakt:
W zeszłym roku kupowałem do 3.0 na tył sachs i gość z hurtowni powiedział, że kupuje w tej chwili ostatnią parę tych amorków w Polsce. Nie wiem czy to prawda ale to była jedyna hurtownia która takie posiadała.
zarejestruj swoje ///M na
www. bmw-motorsport.pl
www. bmw-motorsport.pl