M3 dla oszczednych!!!

Ogólnie zwiazane z BMW ///M
beemek

M3 dla oszczednych!!!

Post autor: beemek » wt mar 25, 2008 21:52

Patrze i :shock: oczom nie wierze!!!!!!!!!!
http://eng.autoscout24.com/home/index/a ... GAS%20ICOM
to musi byc jakis ziom albo turas :-D

miniuś m3

Re: M3 dla oszczednych!!!

Post autor: miniuś m3 » wt kwie 29, 2008 21:15

z tego co widzie - to gaz v generacji czyli wtrysk gazu w fazie ciekłej. instalacja gazowa sterowana oryginalnym komputerem silnika - zasilanie pompa gazu ze zbiornika , ogulnie ciekawy wynalazek , w m3 e36 3.2 nie spisuje sie wiec ciekawe jak w e46 :)

beemek

Post autor: beemek » wt kwie 29, 2008 21:39

a znasz kogos kto cos podobnego montowal w e36 m3?

miniuś m3

Post autor: miniuś m3 » czw maja 01, 2008 19:51

znam... , konkrtenie to osobiscie cudowałem z tym wynalazkiem w mojej bodajrze drugiej m3 , kolega ktory wtedy czasy otworzył auto-gazownie namowił mnie na wyprobowanie tego . poczatkowo wygladało wszystko super auto naprawde było mocne - nawet w holandi było na testach i wypadło swietnie, niestety poniewaz wtedy to była super nowosc - gaz ten miał choroby wieku dzieciego :) kilka spraw niestety niebyło wykonane i zaprojektowane tak jak obiecywał producent ( Icom) , zdarzyło sie tak ze doszło do uszkodzenia sterownika silnika - ktorym steruje ta instalacja gazowa , siadała pompa gazu , wtrysk traciły jakby wydajnosc ( był problem z kalibracja) . z tych w/w tytułów usunołem dziadostwo :) zapowiadało sie na rewelacje - niestety spaliło na panewce. mozliwe ze teraz jest inaczej - ja bawiłem sie z tym około 3- 4 lat temu , gdzie dopiero w swiecie gazowym zachwytem była sekwencyjna instalacja gazowa 4 generacji , a ja miałem juz 5 generacje i miałem juz jej dosc :)

Awatar użytkownika
jackson
Auto: M3 E92

Post autor: jackson » czw maja 01, 2008 20:57

W PL często jest słaba jakość gazu i dlatego wtrysk w fazie ciekłej psuje się (pompa, wtryskiwacze). Zresztą podobnie jest z dieslami.

beemek

Post autor: beemek » pt maja 02, 2008 08:26

hmm ciekawe jak te obecne instalacje sie sprawuja.Po 3-4latach mysle ze wszystko poszlo do przodu.Fakt faktem experymenty w mce nie sa wskazane bo jak cokolwiek padnie z powodu gazu to nie bedzie malych kosztow :-D

Awatar użytkownika
Bombel
Kontakt:

Post autor: Bombel » pt maja 02, 2008 10:13

beemek pisze:hmm ciekawe jak te obecne instalacje sie sprawuja.Po 3-4latach mysle ze wszystko poszlo do przodu.Fakt faktem experymenty w mce nie sa wskazane bo jak cokolwiek padnie z powodu gazu to nie bedzie malych kosztow :-D
Jak zalozy odpowiedni fachowiec, odpowiednia instalacje to nic sie nie stanie.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.

beemek

Post autor: beemek » pt maja 02, 2008 12:14

Bombel pisze:Jak zalozy odpowiedni fachowiec, odpowiednia instalacje to nic sie nie stanie.
mnie tez sie tak wydaje :-D przeciez tu nie ma filozofii!!!Jedynie cos to moze byc tylko wina slabej jakosci gazu

miniuś m3

Post autor: miniuś m3 » pt maja 02, 2008 12:15

Jak zalozy odpowiedni fachowiec, odpowiednia instalacje to nic sie nie stanie.
W PL często jest słaba jakość gazu i dlatego wtrysk w fazie ciekłej psuje się (pompa, wtryskiwacze). Zresztą podobnie jest z dieslami.
panowie tu macie racje bo tak naprawde do wszystkiego mozna cos dobrac . słaba jakosc paliw tez ma znaczenie. jezdzicie teraz na lpg w obecnych samochodach ? jezeli tak to pytam z czystej ciekawosci , gdyz chciałbym wiedziec co macie załozone i jak sie sprawuje.

ODPOWIEDZ