spryskiwacze wysokociśnieniowe-wyciek

Ogólnie zwiazane z BMW ///M
Adamu
Kontakt:

spryskiwacze wysokociśnieniowe-wyciek

Post autor: Adamu » pt lis 24, 2006 23:46

Mam nadzieję że mimo iż nie M to się nikt nie obrazi za pytanie. Macie takie same spryskiwacze więc może komuś innemu się kiedyś przyda mój mało szczęśliwy temat. :razz:

Przechodząc do rzeczy:

e-46 ma swoich mini różnych, kolorowych, prozaicznych i głupawych wad sporo i to kolejna zagadka do rozwiązania.

Leciałem z Suwałk do wawy -4stopnie no i podmarzł płyn w spryskiwaczu (przestały psikać) Po jakimś postoju odmarzły lecz po dojechaniu do wawy zapalił się lampka płynu. Myślałem że dziwne ale ok. No i ostatnio dolałem ponownie-nie jeździłęm z 2-3dni i znów lampka :mad: dolałem dzisiaj o 10.00 5litrów wody a o 16 była znów lampka.

Jest gdzieś wyciek-spryskiwacze działają i na szyby i na światła bez problemu lecz pod zbiorniczkiem, ewentualnie reflektorem kapie woda. pod maską całe g widać i nie wiem co robić...

Do bmw nie pojade bo zdjęcie zderzaka jak ich znam trwa z 2godziny i robi to 5mechaników co w sumie da mi magiczną sumę :roll:
Znajomy mechanik od bmw może mieć czas dopiero za 1.5tyg i ostatecznie nie wiem czy samemu nie grzebać.
Myśle że zwyczajnie pompka mogła podać ciśnienie w zatkany przewód i go gdzieś rozszczelnić (troszke dziwne bo psikają normalnie) lub gdzieś sama pompka nie wytrzymała i teraz nie wiem czy mam pod blokiem rozkręcać zderzak (ile czasu to zajmie-odpinałem część zaczepów, ale całego nie zdejmowałem i nie wiem czy może być problem)
Miał ktoś coś podobnego i wie jaka jest szansa na naprawę samemu pod domem bez dachu nad głową :neutral:

Prozaiczna sprawa ale może ktoś coś podpowie.

P.S. na bmw-klub nie chce mi się pytać ;)
Nurburgring btg 9.45 stock compacto
www.4lejdis.pl; tomecanic.pl systemycrm.pl itd

Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Re: spryskiwacze wysokociśnieniowe-wyciek

Post autor: Maros » sob lis 25, 2006 01:26

5 litrów w 6 godzin to nie jest mały przeciek i pewno nie trudno będzie go zlokalizować... Osobiście stawiam na pęknięty przewód. Jeśli chodzi o zdejmowanie zderzaka to nie jest to trudne (zakładając, że mocowanie zderzaka w Compaccie jest takie samo co w coupe), ale jak to zrobić to dokładnie nie pamietam a TIS'a chwilowo na kompie nie mam :smile: Mateush powinien wiedzieć...

mateush
Site Admin
Auto: 997TT

Re: spryskiwacze wysokociśnieniowe-wyciek

Post autor: mateush » sob lis 25, 2006 14:17

Musisz zdjac zderzak, inaczej nie dojdziesz. W zbiorniczku jest kilka miejsc gdzie mogl sie pojawic wyciek: sa 2 pompki, rurka odpowietrzenia. Mozliwe tez ze to gdzies na trojniku w rurkach doprowadzajacych wode do spryskiwaczy.

ODPOWIEDZ