Pomysly na promocje forum

Ogólnie zwiazane z BMW ///M
mateush
Site Admin
Auto: 997TT

Pomysly na promocje forum

Post autor: mateush » ndz mar 04, 2007 17:00

Macie moze jakies pomysly jak rozreklamowac to forum aby dotrzec do jak najwiekszej ilosci uzytkownikow ///M? Wszyscy piszacy gdzies na forach internetowych zostali juz chyba zaproszeni.
Co myslicie o nalepkach? Np cos takiego:
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony wt sty 15, 2008 18:58 przez mateush, łącznie zmieniany 1 raz.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!

Marcin_Os

Re: Pomysly na promocje forum

Post autor: Marcin_Os » ndz mar 04, 2007 17:15

Jak będziesz miał to oczywiście przykleje.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2

Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Post autor: Maros » ndz mar 04, 2007 17:46

naklejki mogą być...

w sumie Os_ masz największy dostęp do eMkowiczów, więc jakby się ktoś napatoczył w miejscu Twojej pracy to mógłbyś coś tam szepnąć o forum :smile:

pozatym przedewszystkim pozycjonowanie w googlu, tyle że to dość drogie

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » ndz mar 04, 2007 23:36

Zróbcie wizytówki z adresem to będzie się dawać przy szybkich spotkaniach :smile:
było M5 E39x2, M5 E60x2

mateush
Site Admin

Post autor: mateush » pn kwie 16, 2007 21:02

Takie cos stworzylem:
Obrazek

Juz wkrotce nalepki.

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » pn kwie 16, 2007 22:54

Jak mi się uda jutro podeśle Ci czcionki BMW. Zobaczysz jak wyjdzie :wink: .
było M5 E39x2, M5 E60x2

Adamu
Kontakt:

Post autor: Adamu » pn kwie 16, 2007 23:48

Mateusz ja oczywiście jak coś mogę posiedzieć troszkę w shopie i coś wymodzić dla promocji forum. Słyszałem rozmowę z Pabim i jeżeli jest taka potrzeba to mam przyjaciela na infie i można coś z flasha dodać. Jak przedstawisz co ma być i jak to widzisz to w sobotę po torze i w niedzielę mogę coś pomodzić. W czwartek i w sobotę możemy pogadać jeżeli się na coś przydam.
Jakieś kartki z logiem możnaby niby zrobić bo się czsami eMki spotyka i możnaby za wycieraczkę wsadzić... Większość to zirytuje lecz może ktoś nie oleje i się zaloguje. Np. spotykam dość często tą M5 na ursynowie w Marosa kolorystyce i głupio mi tak wyskoczyć z 320td i zachęcać do ///M forum. :smile:
Nurburgring btg 9.45 stock compacto
www.4lejdis.pl; tomecanic.pl systemycrm.pl itd

PMN

Post autor: PMN » pn kwie 23, 2007 20:16

Jak chcecie, to mogę coś napisać (i wrzucić zdjęcia np. z Lublina) w BMW Trends.
ET 10.2s; 1.406s 60ft - streetlegal M3Turbo

mateush
Site Admin

Post autor: mateush » pn kwie 23, 2007 20:35

PMN pisze:Jak chcecie, to mogę coś napisać (i wrzucić zdjęcia np. z Lublina) w BMW Trends.
No pytanie! Pewnie ze tak!

mbmc
Kontakt:

Post autor: mbmc » pn kwie 23, 2007 23:04

ja mysle ze najlepsze beda naklejki na samochodach kl;ubowiczy forum jednak kazdy z nas przemieszcza sie w rozne miejsca i kazdy moze przeczytac a wiec i tu zajzy nawet sie zaloguje ja moam stronke mojego klubu samochodow tuningowanych pszczyna i mamy naklejki bardzo duzo osob trafia wlasnie przez nie do naszego klubu stronki i forum :)

a tak wogule zapraszam na stronke www.p-k-t.pl

Awatar użytkownika
Cube-K
Kontakt:

Post autor: Cube-K » sob maja 12, 2007 17:53

Ok... moje pomysly na promocje.

1) Google. Sorry ale indeksacje ta strona ma do bani. Nie wiem gdzie to stoi, kto administruje, ale dowolne hasla typu Mpower forum, bmw forum, bmw mpower forum itp nie daja wynikow na 1szej stronie polskich google. Wiec jak nie ma na 1szej to znaczy ze nie istniejesz. Taka zasada e-swiata. Tu poza "przemadrzaniem sie" moge konkretnie pomoc. Od serwerow, stron i indeksacji to mam wyjebistych ludzi. Np ich rekordy to 1-sze miejsce na 116.00.000 znalezionych stron ;P

2) Zloty. 1-en byl. 2-gi ma byc. Bede to sie pogada. Ale moze np zrobic naprawde wypasiony zlot Mpowerow na pozadnym duzym torze i sciagnac TVNTurbo, pare gazet motoryzacyjnych etc. Pare flag, troche banerow i juz jest reklama. Sadze ze no kwestia kasy na banery czy flagi to nie jest problem. Wkoncu jak stac nas na dojazd na tor, 100 pln na wjazd + duuuuzo wiecej na paliwo i opony to nikomu nie zrobi roznicy zrzuta po np 100 pln na flagi czy banery. A i pewnie ktos z M-kowiczow robi w reklamie wiec taniej bedzie.

3) Naklejki... hmm IMO szkoda czasu i zachodu na to, za mala sila przebicia, ale oki, moga byc

4) Filmiki. Nie ma lepszej promocji niz marketing wirusowy. Takie Zjary (tu szacuneczek) czy AMW sa znani przez puszczenie filmow w net. Moze sie dogadac z ktoryms z operatorow/montazystow i przy okazji kolejnego zlotu skrecic filmik. Sadze ze dobry film, dobrze zmatowany z wypasionymi Mkami i pozadna jazda zrobi szybko furore. jeszcze fajne dupeczki poprzywoszic i miodzio material by sie zrobilo

na szybko to tyle

Cube-K

PMN

Post autor: PMN » sob maja 12, 2007 19:13

Słuchajcie...

Po drodze wykluł mi się taki pomysł.
Zamierzam zorganizować pierwszy Oficjalny event torowy BMW.

W zeszłym roku współorganizowałem MP na 1/4mili w Polsce (najwyżej oceniany sezon). Mam również kontakty w światku motoryzacyjnym jak i medialnym (m.in. TVN Turbo, GT, Maxi Tuning, BMW Trends itd.).

Rzecz powinna dziać się w Poznaniu, Kielcach lub Rykach.

Więcej info już wkrótce...
ET 10.2s; 1.406s 60ft - streetlegal M3Turbo

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » sob maja 12, 2007 21:53

Cube-K pisze:
4) Filmiki. Nie ma lepszej promocji niz marketing wirusowy. Takie Zjary (tu szacuneczek) czy AMW sa znani przez puszczenie filmow w net. Moze sie dogadac z ktoryms z operatorow/montazystow i przy okazji kolejnego zlotu skrecic filmik. Sadze ze dobry film, dobrze zmatowany z wypasionymi Mkami i pozadna jazda zrobi szybko furore. jeszcze fajne dupeczki poprzywoszic i miodzio material by sie zrobilo
To powinno dać radę. Bombel, ściągnij na Tor Gałczycha z ludźmi i niech coś nakręcą.
było M5 E39x2, M5 E60x2

mateush
Site Admin

Post autor: mateush » sob maja 12, 2007 22:04

Cube-K pisze:1) Google. Sorry ale indeksacje ta strona ma do bani. Nie wiem gdzie to stoi, kto administruje, ale dowolne hasla typu Mpower forum, bmw forum, bmw mpower forum itp nie daja wynikow na 1szej stronie polskich google. Wiec jak nie ma na 1szej to znaczy ze nie istniejesz. Taka zasada e-swiata. Tu poza "przemadrzaniem sie" moge konkretnie pomoc. Od serwerow, stron i indeksacji to mam wyjebistych ludzi. Np ich rekordy to 1-sze miejsce na 116.00.000 znalezionych stron ;P
Zgadzam sie - ale:
Zeby wynik byl gwarantowany w pierwszej 10. to kosztuje X od slowa, a takich slow trzeba miec kilka i do tego minimalny czas trwania umowy kilka miesiecy. Nie pamietam dokladnych kwot i innych szczegolow, ale liczylem to i wychodzi duzo za duzo jak na projekt wybitnie non-profit finansowany z mojej kieszeni. Wiec - odpuscilem.
Zainwestowalem w reklame Google AdWords, ale przy skromnym budzecie jaki na to przeznaczylem, reklamy wysiwietlaja sie.. tak sobie :)
Jesli mozesz jakos pomoc bede wdzieczny!
Cube-K pisze:2) Zloty. 1-en byl. 2-gi ma byc. Bede to sie pogada. Ale moze np zrobic naprawde wypasiony zlot Mpowerow na pozadnym duzym torze i sciagnac TVNTurbo, pare gazet motoryzacyjnych etc. Pare flag, troche banerow i juz jest reklama. Sadze ze no kwestia kasy na banery czy flagi to nie jest problem. Wkoncu jak stac nas na dojazd na tor, 100 pln na wjazd + duuuuzo wiecej na paliwo i opony to nikomu nie zrobi roznicy zrzuta po np 100 pln na flagi czy banery. A i pewnie ktos z M-kowiczow robi w reklamie wiec taniej bedzie.
Tak, jest taki plan. Myslalem aby zorganizowac cos w rodzaju szkolenia, pomyslec o sponsorze i wtedy zaprosic media. Problem taki ze w praktyce trudno zebrac "duzo" Mpowerow w jednym miejscu (patrz: spotkania w Warszawie i pierwszy Track Day). No ale zeby byla sila przebicia to tak jak piszesz musi byc "wypasiony". Dopiero taka oferte mozna przedstawic mediom i sponsorowi, bo bez tego ostatniego to sobie raczej takiego toru typu Poznan nie sfinansujemy :cry:
Dlatego na poczatek mamy takie raczej kameralne spotkania, poznajemy sie itd, a za jakis czas, majac pewna grupe zdecydowanych osob, mozna zrobic tak jak piszesz.
Cube-K pisze:3) Naklejki... hmm IMO szkoda czasu i zachodu na to, za mala sila przebicia, ale oki, moga byc
Beda. Moze i mala sila przebicia, ale tanio, szybko i bezproblemowo.
Cube-K pisze:4) Filmiki. Nie ma lepszej promocji niz marketing wirusowy. Takie Zjary (tu szacuneczek) czy AMW sa znani przez puszczenie filmow w net. Moze sie dogadac z ktoryms z operatorow/montazystow i przy okazji kolejnego zlotu skrecic filmik. Sadze ze dobry film, dobrze zmatowany z wypasionymi Mkami i pozadna jazda zrobi szybko furore. jeszcze fajne dupeczki poprzywoszic i miodzio material by sie zrobilo
Niektorzy na tym forum maja kontakt do Galczycha (o ile dobrze pamietam) ktory robi zajebiste filmiki dla mpwr.pl. Trzeba poprosic odpowiednie osoby aby poprosila odpowiednia osobe :mrgreen:
PMN pisze:Zamierzam zorganizować pierwszy Oficjalny event torowy BMW.
:-P Jesli moge (mozemy) pomoc - pisz!

Marcin_Os

Post autor: Marcin_Os » sob maja 12, 2007 22:21

Odnośnie szkolenia znam dwóch Panów z BMW Fahrer Training z BMW PL. Za jakąś normalną opłatą napewno poprowadzili by fajne dynamiczne szkolenie.
Ostatnio zmieniony sob maja 12, 2007 22:40 przez Marcin_Os, łącznie zmieniany 1 raz.
było M5 E39x2, M5 E60x2

ODPOWIEDZ