Prawko
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: Prawko
Bomblowi chodziło o fizyczny dokument
A jak to jest z badaniami lekarskimi?? Trzeba później chodzić do jakiś psychologów itp?? Nie wiem czy to prawda ale podobno u nas jak zabiorą prawko to kierują na badania lekarskie do jakiegoś wojewódzkiego ośrodka medecyny pracy i robią tam jakieś straszne problemy?
- Maros
- Kontakt:
pierwsze słyszę. Przy normalnej procedurze "za punkty" nic takiego nie ma miejsca
Hmm?? To może tak tylko jest gdy zabiorą popijaku
- Maros
- Kontakt:
może tak być 
zapisałem się na 7 marca na teorie i dopiero po zaliczeniu teorii moge zapisać się na praktyke... (na którą czeka się podobno 3-4 tygodnie
) co za shit! Kiedyś tak nie było
I w związku z powyższym pytanie: wie ktoś jakie mogą być konsekwencje jazdy bez prawka? opłaca się ściemniać, że się zgubiło czy nie wzięło z domu?

zapisałem się na 7 marca na teorie i dopiero po zaliczeniu teorii moge zapisać się na praktyke... (na którą czeka się podobno 3-4 tygodnie

I w związku z powyższym pytanie: wie ktoś jakie mogą być konsekwencje jazdy bez prawka? opłaca się ściemniać, że się zgubiło czy nie wzięło z domu?
Mandat karny w wysokości 500 zł.MaRoS pisze:I w związku z powyższym pytanie: wie ktoś jakie mogą być konsekwencje jazdy bez prawka? opłaca się ściemniać, że się zgubiło czy nie wzięło z domu?
Znajomy ostatnio dostał

- Maros
- Kontakt:
no to loooozik 

Ja dostałem mając 17 lat
Ale poza tym jest ten problem, że nie działa ci ubezpieczenie, a podczas kolizji ZAWSZE jest twoja wina.
A gdzie się zapisałeś że na praktyczny czeka się tylko 3-4 tygodnie?

Ale poza tym jest ten problem, że nie działa ci ubezpieczenie, a podczas kolizji ZAWSZE jest twoja wina.
A gdzie się zapisałeś że na praktyczny czeka się tylko 3-4 tygodnie?
- Maros
- Kontakt:
na radarowej (okęcie)
Ja robilem kilka razy te badania... Chyba ze 4 godziny schodzi i 150zl kosztuja.czocho pisze:A jak to jest z badaniami lekarskimi?? Trzeba później chodzić do jakiś psychologów itp?? Nie wiem czy to prawda ale podobno u nas jak zabiorą prawko to kierują na badania lekarskie do jakiegoś wojewódzkiego ośrodka medecyny pracy i robią tam jakieś straszne problemy?
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
Wszystko jest kwesita "dogadania" mi sie udalo przyspieszyc egzamin o ponad 3 tygodnie, z 4 tygodni na 3 dniMaRoS pisze:może tak być
zapisałem się na 7 marca na teorie i dopiero po zaliczeniu teorii moge zapisać się na praktyke... (na którą czeka się podobno 3-4 tygodnie) co za shit! Kiedyś tak nie było
![]()

A musiałeś oddać żeby dostać skierowanie, bo ja nie muszę.MaRoS pisze:ja dzisiaj oddałem prawko w wydziale komunikacji
Pojadę na egzamin w pełni legalnie

O ile wcześniej mi policja nie zabierze

- Maros
- Kontakt:
No musiałem... za pierwszym razem nie musiałem i może to o to chodzi. Dostałeś skierowanie pocztą?
Prawko jest mi potrzebne, więc trochę popytałem tu i tam. Z tego co się dowiedziałem to decyzja o zabraniu prawka należy do starosty (a otwocki nie zabiera
). A co do skierowania, to byłem w urzędzie komunikacji (żeby się upewnić jak naprawdę wygląda procedura) i powiedzieli mi że pocztą dostanę jakieś powiadomienie, a skierowanie będzie u nich wcześniej, więc mogę dzwonić i się dowiadywać kiedy będzie. Jedynym problemem jest policja która zabiera prawko podczas kontroli.

Pocztą dostałem zawiadomienie, natomiast skierowanie musiałem wziąć z urzędu Komunikacji. Na przystąpienie i zdanie egzaminu dostałem 3 miesiące, w przeciwnym razie tracę uprawnienia.
Idzik pytał się o terminy więc wstawiam:
6 marca zapisałem się na teorie A i B na Odlewniczej na 19 marca (ale na 7 rano, jak chciałem później to następny termin był chyba na 27). Po zdaniu teorii zapisałem się na praktykę A (14 kwiecień) i B (26 maj). Ale mój brat podzwonił po ośrodkach i znalazł ośrodek gdzie czeka się 2-3 tygodnie na egzamin i można zdawać 3 egzaminy jednego dnia, więc ma zamiar zdać w swoje 18te urodziny. Ten Ośrodek jest ponoć w Wocławku.
A co do zabrania prawka to ponoć decyzja należy do policjanta. Jeżeli nie dostałeś więcej punktów i zatrzymał cię tylko do kontroli to nie powinien zabierać. Ja już miałem 2 kontrole i prawko wciąż mam
Idzik pytał się o terminy więc wstawiam:
6 marca zapisałem się na teorie A i B na Odlewniczej na 19 marca (ale na 7 rano, jak chciałem później to następny termin był chyba na 27). Po zdaniu teorii zapisałem się na praktykę A (14 kwiecień) i B (26 maj). Ale mój brat podzwonił po ośrodkach i znalazł ośrodek gdzie czeka się 2-3 tygodnie na egzamin i można zdawać 3 egzaminy jednego dnia, więc ma zamiar zdać w swoje 18te urodziny. Ten Ośrodek jest ponoć w Wocławku.
A co do zabrania prawka to ponoć decyzja należy do policjanta. Jeżeli nie dostałeś więcej punktów i zatrzymał cię tylko do kontroli to nie powinien zabierać. Ja już miałem 2 kontrole i prawko wciąż mam