ciah pisze:Zacząłem drążyć temat i faktycznie - jest tak jak piszesz.
Wiesz - nie mam powodu zeby bajki opowiadać - nie lubie też rozpowrzechniania historii gdzies tam kiedys przeczytanych w internecie na jakis dziwnych stronach.
ciah pisze: Co ciekawe , jest też grono osób które bardzo chwali te opony
Ja nie twierdze ze sama opona jest zla - w sensie ze kiepsko trzyma, kiepsko sie na niej jezdzi itp historie. Wręcz przeciwnie! Slyszalem mnóstwo pozytywnych opinii ze dobrze kleją, ze bieżnik nie schodzi zbyt szybko, ze na mokrym tez idzie na nich jechac itd No ale co z tego?? Malo tego - zeby zdarzył sie jeden czy dwa przypadki pęknięć to raz ze mozna by zgonic to na uzytkownika albo np na wadliwą partie (nawet najlepszym zdarzały sie wpadki) zalatwic rzetelnie reklamacje i byloby po sprawie. Ale jak sam widzisz problem jest dość powrzechny wiec powinno to dac do myslenia. Wkurza mnie też postawa importera/dystrybutora ktory ma wyjebane na wszystko (gdyby nie mial wyjebane to prawdopodobnie musialby wymienić wszystkie wadliwe opony lub oddać pieniądze) i dalej z powodzeniem sprzedaje te produkty i robi pewnie na tym niezla kase a klient niech sie martwi. Wg mnie jest to troche za drogi gips zeby kupic 4 opony i za miesiąc czy dwa wyrzucić je do smietnika.
ciah pisze:niektórzy kontynuują eksploatację pomimo pęknięć
Wiesz - desperatów ci u nas nie brakuje poza tym importer zapewnia ze wszystko jest w porządku

Ja prawde mowiąc nie chcialbym na wlasnej skórze sprawdzać czy na pewno jest w porządku. Ciekaw też jestem co by powiedzial na to diagnosta na badaniu technicznym albo policjant z Ruchu Drogowego podczas kontroli drogowej. Obawiam sie, ze polecialby dowodzik
ciah pisze:Po dogadaniu się ze sprzedawcą , opony zwróciłem
Jesli moge wiedziec: podales jaka jest prawdziwa przyczyna ze chcesz zwrócić te opony?? Jesli tak to co sprzedawca na to??