Opony z najlepszą trakcją dla RWD?
Re: Opony z najlepszą trakcją dla RWD?
To jest następca , założę się ze nie napisali tego w ogłoszeniu a przyślą connecta ewentualnie jeśli będzie to bez connect to będzie produkcja na oponie dot max 2020 , przechodziłem przez to i dopiero po fakcie dotarłem co i jak , także upewnij się pisząc do sklepu czy to nie będzie connect a jak nie to jaka data i daj znać co przyszło . Nie wiem czy ma to jakieś znacznie ale wszelkie opony jakie opisuje tu i odpowiadam na pytania były w 18” bo wkleiłeś teraz 20”
06/00 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
11/01 996 Turbo Manual Black/Black
02/03 996 Turbo Manual Carrera White/Gray
05/03 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
09/09 Cayenne 3.6 White/Beige
Ok, to oczywiście wpływa na twardość. Natomiast nie przypuszczałbym, że skoro mają osobno opisane oferty Connect i jest napisane, że data produkcji 2023, że przysłaliby niezgodnie z opisem.
Ktoś może coś potwierdzić? Cena też spoko.
Takie coś znalazłem: https://www.tyrereviews.com/Article/202 ... e-Test.htm
Ktoś może coś potwierdzić? Cena też spoko.
Pytałem ich o coś innego co prawda ale dostałem w odpowiedzi z Apex m.in. info, że wg nich Cup 2 najlepiej sprawdzi się ze zwiększonym negatywem. Z tyłu ok ale z przodu bez camber plates się nie da. Bez nich sugerują, że bardziej optymalne będą PS4s, że Cup2 mogą też się przez to nierówno ścierać:
"The Cup 2 tires are much more track-focused than the PS4S and run a bit wider in the shoulders as well. Due to this, the Cup 2 tires will need some additional negative camber for peak performance and even tread wear, whereas the PS4S will not necessarily need any camber added. I would only run the Cup 2 tires if you plan on installing camber plates, otherwise, without plates, the PS4S will be your better bet."
Nie wiem czy faktycznie miałoby to aż taki wpływ.
"The Cup 2 tires are much more track-focused than the PS4S and run a bit wider in the shoulders as well. Due to this, the Cup 2 tires will need some additional negative camber for peak performance and even tread wear, whereas the PS4S will not necessarily need any camber added. I would only run the Cup 2 tires if you plan on installing camber plates, otherwise, without plates, the PS4S will be your better bet."
Nie wiem czy faktycznie miałoby to aż taki wpływ.
Tak dlugo się zastanawiasz ze zaraz sezon sie skończy myśle ze przesadzasz , wedle tego co pisałeś jak chcesz je używać to nie ma aż takiego znaczenia jedne i drugie będą ok choć ja bym wybrał cup2 connect mimo wszystko bo cena praktycznie ta sama a opona klasę wyżej , apex napisał tak bo chyba na USA nie ma conncta i wzięli zwykle pod uwagę , na stany zawsze był innny cup , pamiatam z 20 lat temu jak kupowałem nowki piersze cup to w eu nie był wogole dostępny rozmiar 315/30/18 a w USA zero problemu , debilizm ściągać europejskie opony z USA bo na eu inne normy rozmiary no ale tak jest . Ja mam camber plates u góry założone na aucie gdzie cup 2 connect z negatywem -3 stopnie i one się wlqsnie krzywo zdzierają ale to nie wina opon ale właśnie negatywu na mieście nie zużyjesz tego w takim stopniu . Mało tego zdzierają się najbardziej w środkowej sekcji nie od wewnętrznej porodem jest inna mieszanka na różnych częściach bierznika
06/00 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
Lol Min. 2 tygodnie i tak poczekam na felgi więc się nie pali a pomysł na PS4s zawsze można zmienić.