Adaptacja? INPA

Z3M, Z4, Coupe & Roadster
Awatar użytkownika
wania
Posty: 953
Rejestracja: śr paź 22, 2008 20:16
Lokalizacja: Gdańsk

Adaptacja? INPA

Post autor: wania » pt lis 11, 2011 14:46

w swoim Kaloszu wlasnie wymieniam pare gratow:
obie sondy lamba
krokowiec
przeplywka
czujniki polozenia walkow rozrzadu
czujnik polozenia przepustnic
i jeszcze pare innych czujnikow z osprzetu.

mam pytanie, czy po tym wszystkim musze robic jakas adaptacje? jezeli tak czy mozna to zrobic za pomoca INPY i co by bylo jak bym tego nie zrobil tylko tak jezdzil?

--==maly==----
Posty: 2327
Rejestracja: śr sie 06, 2008 09:21
Auto: M3 E92 Competition Individual
Lokalizacja: Warszawa

Re: Adaptacja? INPA

Post autor: --==maly==---- » pt lis 11, 2011 17:08

Robić nie musisz ale wypadało by skasować wszystkie adaptacje,żeby silnik nauczył się od początku na pewno warto to zrobić. Inpa zrobi to bez problemu.
CZĘŚCI ORYGINALNE BMW ORAZ INNE DOBRE ZAMIENNIKI LEMFORDER/TRW/ATE/BOSCH/FEBI/SKF.../OLEJE LIQUI MOLY/MOTUL I INNE
DLA FORUMOWICZÓW ATRAKCYJNE CENY TEL: 726664448 AUTOLUST@WP.PL ZAPRASZAMY

BKMM
Posty: 51
Rejestracja: czw cze 18, 2009 20:59
Lokalizacja: Poznan

Re: Adaptacja? INPA

Post autor: BKMM » pn lis 14, 2011 10:19

podłączę się do pytania bo ostatnio też wymieniałem kilka rzeczy + oringi w vanosach.
Nie wystarczy odłączyć akumulatora na noc żeby skasować adaptacje?
Jeśli nie to może ktoś mógłby polecić jaki kabelek kupić bo jest tego dużo na allegro i w różnych cenach...?

gtv
Posty: 2
Rejestracja: śr lip 11, 2012 20:25
Lokalizacja: warszawa tel awiw
Kontakt:

jak skasować dane po wymianie oleju?

Post autor: gtv » wt cze 25, 2013 18:00

Z3M coupe to moja pierwsza BMW
Czy ktoś z Szan. Forumowiczów może mnie oświecić
jak skasować dane przeglądu figurujące na liczniku?
Znalazłem gdzieś polecenie, by zmasować kabel nr 9 w okrąglaku
diagnostycznym, ale do diabła który z nich to "9", jest tam kilku kandydatów
do zmasowania. Ratunku!

Awatar użytkownika
wania
Posty: 953
Rejestracja: śr paź 22, 2008 20:16
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Adaptacja? INPA

Post autor: wania » wt cze 25, 2013 18:28

tak samo jak w kazdym E36 a piny sa opisane na wtyczce.

saron22
Posty: 339
Rejestracja: ndz cze 20, 2010 22:09
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Adaptacja? INPA

Post autor: saron22 » wt cze 25, 2013 22:14

wszystkie piny sa ponumerowane wiec bez problemu znajdziesz 7 czy 9

ODPOWIEDZ