OLSZI pisze:Myślę że jeśli masz Europe bezwypadkową bez grama szpachli po lifcie z przebiegiem około 150 tys km to myślę że spokojnie można za 100 tys zł sprzedać.
Miałem w tym roku 3szt Europa po lifcie w oryginalnym lakierze bodajże jedna z nich miała malowany jeden element i sprzedałem bezproblemowo za kwoty w granicach 100 tys zł... Jak to się mówi każda zmora znajdzie swojego amatora... Ale zauważyłem że sprzedaż m3 bardzo mocno stanęła nie wiem dlaczego czy rynek się nasycił tymi autami czy co trudno mi powiedzieć.
Bezwypadek, ale nie bezstłuczek (drugi lakier, bez grama szpachli nie licząc nadkoli tylnych - ktoś poszerzał i wyszła ruda), przedlift, ori EU, carbon manual bez szybra, serwisy i dodatki za 35+, moc w zasadzie seryjna obecnie, nalot już sporo większy, bo 240 kkm. No i za takie auto realnie może 80, a taka UK po przekładce i serwisach wyjdzie z 70 jak nic... a dalej będzie tylko UK...
W ogóle coraz trudniej używane auto sprzedać, lewacka UE idzie na wojnę ze starszymi autami, żeby sprzedawać swoje nówki niemieckie Polakowi na kredyt/lysynk. Limity spalin, podatki, problemy z ubezpieczeniami itd. Taka jest moim zdaniem przyczyna kryzysu na rynku.