Zakup BMW M5 E39
Re: Zakup BMW M5 E39
Po moim dochodzeniu to ona przebieg ma raczej prawdziwy.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Można wiedzieć na czym polegało to dochodzenie?
handlarze coraz bezczelniejsi hehehehKROPA_BMW 530d pisze:Interesował się może ktoś tą sztuką:
http://moto.allegro.pl/item934133527_bm ... riani.html
Jedna z świeższych na allegro.
Po cenie w okolicach 50 tys, bo jeszcze trzeba ją zarejestrować, to powinna być jakoś tam zjadliwa, a nie to że szpachla itp.
Pozdrówka!
Żeby rozjaśnić nieco obraz, dodam że ostatnia cena na allegro to było 43kPLN, a auto jest zarejestrowane w PL.
Ale bym się wjebał
chciałem kupić to auto dobrze że Bombel mnie od tego odciągnął za co mu serdecznie dziękuję... A jak dzwoniłem i umawiałem się na oględziny na żywo koleś zarzekał się że igła niebita idt i chu... 400km w jedną stronę mam do niego czyli 800 bym zrobił zupełnie bez sensu....

Numer VIN i historia serwisu.BOGMan pisze:Można wiedzieć na czym polegało to dochodzenie?
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Hej.
Zainteresowała mnie ta czarna bestia http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11851973
Chciałbym się przejechać po to autko. Auto stoi w Radomiu a jest na poznańskich blachach(?).
Czy ktoś coś może więcej powiedzieć na temat tego egzemplarza?
Pzdr
Zainteresowała mnie ta czarna bestia http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11851973
Chciałbym się przejechać po to autko. Auto stoi w Radomiu a jest na poznańskich blachach(?).
Czy ktoś coś może więcej powiedzieć na temat tego egzemplarza?
Pzdr
Ja Ci mogę opowiedzieć wszystko, bo to mój wóz. Jakie pieniądze, taki samochód. Mechanicznie sprawny. wnętrze ładne (no może deska obszyta przez kowala a nie tapicera skóra lekko odbiega od ideału
), ale blacharsko syf, co widać na zdjęciach.
Renowacja w moim odczuciu nieopłacalna i bezcelowa. Idealny na swapa, czy fun-car. Silnik w bdb kondycji, jeździłem tym autem kilka dni i nic się nie zepsuło, ale trzeba zdawać sobie sprawę, że to wóz za 2/3 jego realnej wartości. Przebieg na moje oko ok. 150000km.
Brak wentylatora klimatyzacji, a przewody od niej obcięte. W przednim zderzaku siatka zamiast kratki, brak przednich nadkoli (krótkich). Opony tylne łyse. Auto jeżdżące.

Renowacja w moim odczuciu nieopłacalna i bezcelowa. Idealny na swapa, czy fun-car. Silnik w bdb kondycji, jeździłem tym autem kilka dni i nic się nie zepsuło, ale trzeba zdawać sobie sprawę, że to wóz za 2/3 jego realnej wartości. Przebieg na moje oko ok. 150000km.
Brak wentylatora klimatyzacji, a przewody od niej obcięte. W przednim zderzaku siatka zamiast kratki, brak przednich nadkoli (krótkich). Opony tylne łyse. Auto jeżdżące.
Części blacharskie do e39 są śmiesznie tanie, kupić drzwi, maskę, poszycie dachu i nawet całą polakierować. A mechanicznie mówiłeś, że to najszybsze e39 m5 jakie miałeś.Bombel pisze:Renowacja w moim odczuciu nieopłacalna i bezcelowa.
Idzik, bo najlżejsze 
Tak naprawdę ten samochód ma licznik + 70.000 km.
Z wyglądu syf, mechanicznie jest dobrze.

Tak naprawdę ten samochód ma licznik + 70.000 km.
Z wyglądu syf, mechanicznie jest dobrze.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Dziękuje za opinie.
Blacharka dla mnie to nie problem.
Skoro mechanicznie powinno byc ok to najwazniejsze.
Szkoda, ze nie ma na forum dzialu feedback dla uzytkowników bo mam trochę wątpliwości.
Z tego co wiem kolega Bombel jeździ taką samą E39 i nie mam zadnej pewnosci, ze nie zostaly pozamieniane elementy, itd
Nie chce nikogo osadzac, ale mysle, ze rozumiecie moje obawy jako kupujacego.
Skontaktowałem się też z jednym z forumowych kolegów bo zaciekawił mnie jego negatywny post na temat kolegi Bombla.
Historia ciekawa bo nie tylko ja jestem zainteresowany zakupem.
Forumowy kolega jechal juz dzisiaj z drugiego konca Polski po to auto i kolega Bombel go "wysterował".
Umówili się na dzisiaj i będąc w drodze dowiedział się, że nie ma po co jechac bo nie mam mozliwosci spotkac sie dzisiaj.
Rowniem mam do Ciebie kolego troche kilometrów a ta historia mocno mnie zniechęciła.
Mam nadzieje, ze to nieporozumienie się wyjaśni bo nie chcialbym tez przejechac sie na darmo.
Blacharka dla mnie to nie problem.
Skoro mechanicznie powinno byc ok to najwazniejsze.
Szkoda, ze nie ma na forum dzialu feedback dla uzytkowników bo mam trochę wątpliwości.
Z tego co wiem kolega Bombel jeździ taką samą E39 i nie mam zadnej pewnosci, ze nie zostaly pozamieniane elementy, itd

Nie chce nikogo osadzac, ale mysle, ze rozumiecie moje obawy jako kupujacego.
Skontaktowałem się też z jednym z forumowych kolegów bo zaciekawił mnie jego negatywny post na temat kolegi Bombla.
Historia ciekawa bo nie tylko ja jestem zainteresowany zakupem.
Forumowy kolega jechal juz dzisiaj z drugiego konca Polski po to auto i kolega Bombel go "wysterował".
Umówili się na dzisiaj i będąc w drodze dowiedział się, że nie ma po co jechac bo nie mam mozliwosci spotkac sie dzisiaj.
Rowniem mam do Ciebie kolego troche kilometrów a ta historia mocno mnie zniechęciła.
Mam nadzieje, ze to nieporozumienie się wyjaśni bo nie chcialbym tez przejechac sie na darmo.
Ostatnio zmieniony sob mar 13, 2010 22:19 przez czakran, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolega Bombel handluje częściami do M5 od kilku lat, więc miał skąd podmieniać co nieco, no chyba, że za podmienianie uważa się wyjęcie shadowline, czy listew wewnętrznych i napisanie w ogłoszeniu, że nie są w cenie (owszem zabrałem te części do swojej, ale wszystko od mojej zostaje i nic nie zostanie sprzedane, ponieważ przy sprzedaży ma się zgadzać z VINem), a poza tym sorry, ale wolę mieć swoje części o przebiegu 100% 100000km niż niewiadomego pochodzenia, starsze o 2 lata z auta, które swoim wyglądem nie pozwala stwierdzić, że auto jest zadbane. Jakbym chciał cokolwiek podmieniać toby auto sprzedawane na pewno miało drewno i chromline.
Jako, że post ten i post świrka z tematu o wydechach w M5 podważa lekko moją wiarygodność pozwolę się wytłumaczyć.
Kolega nie jechał do mnie dzisiaj tylko wczoraj, to po pierwsze.
Po drugie nie jechał, tylko planował wyjazd.
A po trzecie ok. godziny 9 rano miał mi potwierdzić swój wyjazd (na co nalegałem od początku i zawsze nalegam przy umawianiu się na osobisty kontakt z klientami, bo żyjemy w takich czasach, że na prawdę może być różnie), niestety telefonu nie dostałem, więc po kilku godzinach pracy poszedłem do lekarza ze względu na prawdopodobną chorobę. Zostałem odesłany do łóżka i zabronił wychodzić kilka dni. O 11:30 świrek do mnie dzwonił, kiedy byłem u lekarza, po kwadransie oddzwoniłem i poinformowałem o chorobie i niemożliwości pokazania auta w weekend, sprawa losowa, zdarza się.
Wiele razy miałem sytuację odwrotną, że klient do mnie wyjeżdżał i nie dojechał itd. O wysterowaniu można by mówić, kiedy świrek by przyjechał 600km a ja bym go olał, nie odbierał telefonu itd., co oczywiście też może się zdarzyć, ale byłoby albo niefortunnym i mało prawdopodobnym zbiegiem okoliczności albo po prostu kures#$%^.
Po wtóre obiecałem świrkowi, że po mojej chorobie jest on pierwszą osobą, która będzie mogła obejrzeć auto.
Nosz kurde trudno mówić o wysterowaniu, kiedy każdemu przez telefon mówię, że przebieg na 100% jest kręcony, że auto to wizualny świetnik, kiedy zrobiłem dokładne zdjęcia auta i rzetelnie opisałem stan auta.
Ja na prawdę nikogo nie zmuszam do zakupu tego samochodu, a jak kogoś cokolwiek zniechęciło to proponuję sobie poszukać innego auta, a jak ktoś ma do mnie daleko to niech sobie poszuka czegoś bliżej.
Pozdrawiam wszystkich potencjalnych kupujących.
Jako, że post ten i post świrka z tematu o wydechach w M5 podważa lekko moją wiarygodność pozwolę się wytłumaczyć.
Kolega nie jechał do mnie dzisiaj tylko wczoraj, to po pierwsze.
Po drugie nie jechał, tylko planował wyjazd.
A po trzecie ok. godziny 9 rano miał mi potwierdzić swój wyjazd (na co nalegałem od początku i zawsze nalegam przy umawianiu się na osobisty kontakt z klientami, bo żyjemy w takich czasach, że na prawdę może być różnie), niestety telefonu nie dostałem, więc po kilku godzinach pracy poszedłem do lekarza ze względu na prawdopodobną chorobę. Zostałem odesłany do łóżka i zabronił wychodzić kilka dni. O 11:30 świrek do mnie dzwonił, kiedy byłem u lekarza, po kwadransie oddzwoniłem i poinformowałem o chorobie i niemożliwości pokazania auta w weekend, sprawa losowa, zdarza się.
Wiele razy miałem sytuację odwrotną, że klient do mnie wyjeżdżał i nie dojechał itd. O wysterowaniu można by mówić, kiedy świrek by przyjechał 600km a ja bym go olał, nie odbierał telefonu itd., co oczywiście też może się zdarzyć, ale byłoby albo niefortunnym i mało prawdopodobnym zbiegiem okoliczności albo po prostu kures#$%^.
Po wtóre obiecałem świrkowi, że po mojej chorobie jest on pierwszą osobą, która będzie mogła obejrzeć auto.
Nosz kurde trudno mówić o wysterowaniu, kiedy każdemu przez telefon mówię, że przebieg na 100% jest kręcony, że auto to wizualny świetnik, kiedy zrobiłem dokładne zdjęcia auta i rzetelnie opisałem stan auta.
Ja na prawdę nikogo nie zmuszam do zakupu tego samochodu, a jak kogoś cokolwiek zniechęciło to proponuję sobie poszukać innego auta, a jak ktoś ma do mnie daleko to niech sobie poszuka czegoś bliżej.
Pozdrawiam wszystkich potencjalnych kupujących.
Akurat edytowalem kiedy mi odpisywales.
Nie chcialem byc zle zrozumiany, ale mam nadzieje, ze rozumiesz moje obawy jako potencjalnego kupującego.
Dzieki za wyjasnienie wszelkich watpliwosci.
Coz, w takim razie przemysle sprawe czy aby na pewno to auto i czy nie mam za daleko.
Pozdrawiam.
Nie chcialem byc zle zrozumiany, ale mam nadzieje, ze rozumiesz moje obawy jako potencjalnego kupującego.
Dzieki za wyjasnienie wszelkich watpliwosci.
Coz, w takim razie przemysle sprawe czy aby na pewno to auto i czy nie mam za daleko.
Pozdrawiam.
Widocznie źle się zrozumieliśmy z kolegą Bomblem,ja w swoim regionie jestem uważany za osobę w 100% wiarygodną.Co mam sobie myśleć o sytuacji gdy po ok 6-7 rozmowach co do tego auta i myśle że bardzo szczegółowych ,po umówieniu się że wyjeżdzam dnia następnego o godz 11 ze Szczecina,że mam ustawiony transport/ktoś specjalnie bierze wolne w zakładzie pracy/,sam robie u siebie w firmie wolne i przesunięcie napraw na inne terminy co mi się nigdy nie zdarza bo słowo jest dla mnie droższe od pieniędzy , wyjęte pieniądze z banku po niezłych problemach/dziwny bank/-wszystko na bieżąco potwierdzane przez telefon. Dzwonie następnego dnia już jadąc może to była 11.30 nikt nie odbiera,po kilkunastu minutach dostaje tel i co słyszę proszę zawrócić z drogi bo wyszedłem od lekarza i nie wolno mi do poniedziałku wychodzić z domu.Czytalem tu na forum wiele postów na temat człowieka i odniosłem wrażenie że spoko pełna powaga i szacunek za wiedzę więc ok też bywam chory.A tu dzisiaj czytam że nie konieczie tak bardzo chory .byłem w firmie odpalałem auto,wyjeżdżałem z podnośnika-no sory ale co mam sobie mysleć.Masakra,kim się nie jest nie można kogoś traktować jak debila.
Nie zamierzam dyskutować. Wyszło, jak wyszło, może faktycznie nie tak to powinno wyglądać, jak wyglądało, ale niewiele to zmieni i nie ma w tej chwili znaczenia, czy to moja wina, że zachorowałem, czy Twoja, bo nie potwierdziłeś wyjazdu wedle umowy ok. 9 rano.
Jak coś to dzwoń w poniedziałek.
Jak coś to dzwoń w poniedziałek.