bląd camshaft sensor ,bank 2
Re: bląd camshaft sensor ,bank 2
Ja wymieniłem obydwa a i tak skończyło się robieniem Vanosa ( wychodził wałek poza zakres)
Pozdrawiam
Piciu
Pozdrawiam
Piciu
Vanos uszkodzony był mechanicznie czy wystarczyla wymiana uszczelek?
masz nr tego błędu?
to może być powiązane z vanosem, zacznij od wymiany uszczelek i sprawdzenia zimnych lutów na płytkach sterujących. Aha i zrób pełny test vanosów kompem i zobacz czy go przejdą.
to może być powiązane z vanosem, zacznij od wymiany uszczelek i sprawdzenia zimnych lutów na płytkach sterujących. Aha i zrób pełny test vanosów kompem i zobacz czy go przejdą.
Nie no już nie gadaj że jak wyskakuje mi błąd wałka rozrządu to mam zaczynać od vanosapauldv8 pisze:masz nr tego błędu?

- e39540
- Auto: E60 M5 LCI; E61 520d LCI
U mnie na przykład zaczął wyskakiwać P0023 Camshaft position - actuator circuit (Bank 2). Po podpięciu pod INPĘ okazało się, że vanos na drugiej głowicy nie działa jak trzeba - na dniach auto idzie na regenerację całego vanosa
No u mnie nie ma bledow vanosa tylko bład czujnika wiec vanosa nie podejrzewam, przynajmniej narazie.
Gdzie Rysiu robisz vanosa?
Gdzie Rysiu robisz vanosa?
- e39540
- Auto: E60 M5 LCI; E61 520d LCI
Ehhh, widzisz, to nie jest takie proste też...
Ja tam się mało znam, ale generalnie najlepiej do pod INPĘ podpiąć, bo błędy się mogą różne wywalać, a przyczyna może być inna. Ja miałem w zeszłym roku błąd czujników wałka, na pierwszej głowicy, ale tam na podglądzie było faktycznie widać, że te czujniki nie pracowały zupełnie. Teraz już z kolei widać, że vanos na drugiej głowicy nie pracuje jak powinien.
Vanosa robię na raty, wyjmuje/wkłada Arek z Warszawic, a regeneruje Mehenker z Rzeszowa
Ja tam się mało znam, ale generalnie najlepiej do pod INPĘ podpiąć, bo błędy się mogą różne wywalać, a przyczyna może być inna. Ja miałem w zeszłym roku błąd czujników wałka, na pierwszej głowicy, ale tam na podglądzie było faktycznie widać, że te czujniki nie pracowały zupełnie. Teraz już z kolei widać, że vanos na drugiej głowicy nie pracuje jak powinien.
Vanosa robię na raty, wyjmuje/wkłada Arek z Warszawic, a regeneruje Mehenker z Rzeszowa