Bład: regulacji biegu jałowego
-
- Auto: e39 m5 '99
Bład: regulacji biegu jałowego
witam. problem pojawił sie po skasowaniu błędów w mojej m5. gdzy odpalisz od razu gaśnie i nie wkręca sie na obroty, jak by sie dusił, dławił
wyskakuje Bład: regulacji biegu jałowego zacina sie w połowie jej zamknięcia(jak dobrze pamiętam)
prosze o jak porady, sugestje co z tym zrobic
wyskakuje Bład: regulacji biegu jałowego zacina sie w połowie jej zamknięcia(jak dobrze pamiętam)
prosze o jak porady, sugestje co z tym zrobic
Re: Bład: regulacji biegu jałowego
Na początek sugeruje odpiąć przepływki i odpalić.
To co pokazuje komp podpięty z crackowanym softem niekoniecznie musi być prawdą... generalnie te komunikaty często to bzdury.
U mnie np. była temperatura płynu chłodzącego -37 stopnia => zalanie paliwem
nie wiem, co za "ona" się zacina w połowie zamknięcia
To co pokazuje komp podpięty z crackowanym softem niekoniecznie musi być prawdą... generalnie te komunikaty często to bzdury.
U mnie np. była temperatura płynu chłodzącego -37 stopnia => zalanie paliwem
nie wiem, co za "ona" się zacina w połowie zamknięcia
Pozdrówka!
-
witam. odpięcie przepławek pomogło, przynajmniej normalnie odpaliła i sie wkręca. Podpięcie jednej przepływki spowodowała delikatne zamulenie obrotów a podpięcie drugiek spowodowało zgaśniecie silnika. ponowne odpięcie i podłączenie w innej kolejności powoduje delikatne falowanie obrotów ale silnik pracuje.
teraz mam pytanie ile mniej więcej możne kosztować nowa przepływa i ewentualnie jakiej firmy.
druga sprawa to jakie świece powinienem zalozyć bo mechanik stwierdził ze sa w fatalnym stanie, podejrzewa ze sa jeszcze ori
trzecia sprawa. mam uszkodzony kabelek w jakims czujniku (co to za czujnik)ktory znajduje sie prawie na początku katalizatora pomiędzy pierwsza a druga sonda
teraz mam pytanie ile mniej więcej możne kosztować nowa przepływa i ewentualnie jakiej firmy.
druga sprawa to jakie świece powinienem zalozyć bo mechanik stwierdził ze sa w fatalnym stanie, podejrzewa ze sa jeszcze ori
trzecia sprawa. mam uszkodzony kabelek w jakims czujniku (co to za czujnik)ktory znajduje sie prawie na początku katalizatora pomiędzy pierwsza a druga sonda
Heja, jeśli jesteś zainteresowany pisz na PW mam nowe OE przepływki oraz używane, o parametrach nieodbiegających od nowych.
Konrad
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
-
dalej mam problem. żadnych błędów nie ma jak podłączy sie kompa. Gdy sie trochę pojeździ problem wraca, nie pracuje na wolnych obrotach, dusi sie. po odłączeniu jednej przepływki ( bez różnicy której) silnik pracuje normalnie, tylko jak by nie miał mocy w dolnej części obrotów szczególnie odczuwalne na 1 biegu
Nie kojarzę żadnego kabelka/czujnika na kacie pomiedzy sondami... dokąd idzie przewód?przemeksaw pisze:trzecia sprawa. mam uszkodzony kabelek w jakims czujniku (co to za czujnik)ktory znajduje sie prawie na początku katalizatora pomiędzy pierwsza a druga sonda
Kolejna sprawa sprawdzałeś szczelność układu dolotowego?? Może lewe powietrze?
Konrad
-
Juz wiem, ten czujnik to czujnik temperatury spalin. szczelności była juz sprawdzana, z tego co widziałem to wszystko jest OK.
- KAFELm5pwr
- Kontakt:
Zrób test przepływek spalanie l/h , bo żaden komp błędu nie wywala . A jak któraś padła to silnik będzie kulał na różne sposoby. Polecam sprawdzić także świece i cewki , czujnik położenia wału też istotna sprawa znajduje się w obudowie skrzyni i patrzy na koło zamachowe (łatwy do zlokalizowania) musisz zacząć od prostych spraw. pzdr
Mpower , wszystko jasne nie ma kompromisów.
-
świece wczoraj zostały zmienione ale nic nie pomogło. możesz cos więcej napisać o tym teście przepływek
-
- Auto: M3 E46,E30 S50
viewtopic.php?t=1357&postdays=0&postorder=asc&start=30przemeksaw pisze:świece wczoraj zostały zmienione ale nic nie pomogło. możesz cos więcej napisać o tym teście przepływek
-
jutro postaram sie zrobic test przepływek i dam znac
Jestem zdania, że tu nie ma co kombinować, skoro odpięcie przepływek powoduje zanik problemu gaśniecia. I zgadza sie dokłądnie to, że na kompie nic nie ma wskazującego na awarie przepływomierzy.
Pozdrówka!
-
Masz racje kolego. Jedna przepływka ''martwa" drugiej nie dużo brakuje.
-
Przepływki wymienione i zdecydowana poprawa:p. Podpięty komputer pokazał ze jeszcze należy wyregulować przepustnice.