Porządny układ wydechowy za normalne pieniądze

1998-2003 | silnik: S62B50
allcar
Kontakt:

Porządny układ wydechowy za normalne pieniądze

Post autor: allcar » sob lip 10, 2010 15:25

Pozwoliłem sobie założyć nowy temat.
Biorąc pod uwagę ceny z kosmosu wzięte, za układy wydechowe do naszych M5, korzystając z faktu różnych znajomości i obycia w branży moto, udało mi się zrobić pewną rzecz.
Na koniec Sierpnia jestem umówiony z naukowcami z WAT-u z Wydz. Mechanicznego (mojego byłego zresztą :wink: ) na operację pomiaru oryginalnego wydechu z mojej M5, skanerem 3D z dokładnością pomiaru do 0,01mm i jeden piksel jeden pomiar.
Będziemy mieli dokładnie zwymiarowany układ wydechowy w całości, nastepnie cięcie na trzy części:
- katalizatory
- rezonator
- dwa końcowe tłumiki.
Mając takie pomiary zostanie znalezienie wykonawców i szerokie pole do popisu.
Możemy zrobić sobie katy jak chcemy X-Pipe jaki chcemy, tłumiki końcowe jakie chcemy.
Ogólna prośba jest taka żeby popytać odpowiednich ludzi o wykonanie.
Proponuję aby w tym watku wymieniać się sugestiami i doświadczeniami w celu stworzenia wspólnymi siłami wydechu a'la MForum :wink:
E39 M5 = spełnione marzenie
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.

Konrad95x
Auto: M5
Kontakt:

Re: Porządny układ wydechowy za normalne pieniądze

Post autor: Konrad95x » wt wrz 07, 2010 21:06

Puk puk jest tam kto? Widział ktoś allcar'a?
Konrad
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;

allcar
Kontakt:

Re: Porządny układ wydechowy za normalne pieniądze

Post autor: allcar » pn lis 29, 2010 13:14

Z racji pewnych zdażeń losowych akcja została przesunięta do Wiosny. W każdym razie czekam na informację i namiary na kogoś chętnego do wykonania tego projektu mając pełną wizualizację w 3D i pełny zwymiarowany projekt razem z cechami materiałów.
E39 M5 = spełnione marzenie
Ostatnio miałem mało czasu, za zaległości przepraszam, jak na coś nie odpowiedziałem, to piszcie na PW. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ