Podajnik pasów...
Podajnik pasów...
Pewnie każdy z nas miał już problem z podajnikiem pasów, ponoć psują się na potęgę.W moim przypadku konkretnie chodzi o końcówkę podajnika która nie chwyta pasa, sam mechanizm działa bez problemu. Czy ktoś ma "sposób" na to czy pozostaje wydatek 250zł w ASO + wymiana? Raz można to przeżyć, ale część psuję się często.
Re: Podajnik pasów...
Znam temat.
Miałem problem po stronie kierowcy-wymieniłem końcówkę.
Ostatnio problem zaczął się pojawiać po stronie pasażera, wypróbowałem ten sposób:
http://www.youtube.com/watch?v=VFPL9VVCqvY" onclick="window.open(this.href);return false;
I... działa!
Śmiech na sali-krochmal w sprayu i na jakiś czas spokój.
Można też zupełnie układ zdezaktywować-wyciągnąć bezpiecznik(nr 51 z tego co pamiętam???)-ale w sumie ten podajnik to dobra rzecz.
Miałem problem po stronie kierowcy-wymieniłem końcówkę.
Ostatnio problem zaczął się pojawiać po stronie pasażera, wypróbowałem ten sposób:
http://www.youtube.com/watch?v=VFPL9VVCqvY" onclick="window.open(this.href);return false;
I... działa!
Śmiech na sali-krochmal w sprayu i na jakiś czas spokój.
Można też zupełnie układ zdezaktywować-wyciągnąć bezpiecznik(nr 51 z tego co pamiętam???)-ale w sumie ten podajnik to dobra rzecz.
Niezłe!
Mam wrażenie tylko że pas się jakoś "błyszczy"?

Nie, u mnie nic się nie błyszczy.
Spróbuj-powinno działać, chyba że już masz sprężynę bardzo zmęczoną to może nie hulać.
Spróbuj-powinno działać, chyba że już masz sprężynę bardzo zmęczoną to może nie hulać.
Wyłącz to dziadostwo i będziesz miał święty spokój, ja nie mogłem z tymi podajnikami wytrzymać.
e92 M3 FROZEN BLUE- 6MT - BBK - KW ADJUSTABLE SPRINGS - OEM EXHAUST MOD - PERFORMACE ELECTRONIC STEERING WHEEL V2
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
To jest straszne dziadostwo u mnie oba padły wymieniłem na nowe poliftowe niby poprawione i dalej te pasy zachowują się dokładnie tak jak na filmiku. Raz na 3 razy uda im się podać pas. Jak wyprofilujemy odpowiednio pas i ustawimy to podaje 2-3 razy i znowu to samo. Debilna konstrukcja i tyle dali z tym ciała całkowicie.
Też chyba wyłączę. Już sam dżwięk szurania za plecami mi nie pasuje.prokot pisze:Wyłącz to dziadostwo i będziesz miał święty spokój, ja nie mogłem z tymi podajnikami wytrzymać.
ZJAR
A macie może jakieś instrukcje jak wymienić podajniki ( demontaż boczków) ?
- LINKIN
- Auto: M6 F13 LCI
- Kontakt:
Co prawda sam tego nie robiłem, ale widziałem jak to robił fachowiec.
Po 1 nie trzeba zdejmować boczków.
Po 2 trzeba zablokować (np ISTĄ) w pozycji wysuniętej podajnik a później w odpowiednim miejscu kliknąć plastik (za pomocą śrubokręta) i podajnik wyskoczy.
Po 1 nie trzeba zdejmować boczków.
Po 2 trzeba zablokować (np ISTĄ) w pozycji wysuniętej podajnik a później w odpowiednim miejscu kliknąć plastik (za pomocą śrubokręta) i podajnik wyskoczy.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Żeby zablokować wystarczy zamknąć zamek w drzwiach na otwartych drzwiach wtedy podajnik się wysunie na stałe.
Tylko u mnie to wyglada tak ze poprzedni właściciel wypiął je całkiem bo mu trzeszczały i się nie wysuwały wogóle ( zamiast poprostu wyciągnąć bezpiecznik) a ja potrzebuje wymienić cały mechanizm
W moim egzemplarzu nie ma możliwości zamknąć zamku na otwartych drzwiach ale już mi się udało to zrobić bez całkowitego demontażu boczków jednak trzeba się trochę namęczyć. Najważniejsze ze śmiga
Pytanie do posiadaczy aut Europejskich, u was też ten pas się odkształca i ześlizguje z podajnika? M3 mam z USA i przy przebiegu 70k pas jest zagięty i nie współpracuje z podajnikiem. Oba podajniki już wymieniłem. W poprzedniej E92 2006 z Niemiec przy przebiegu ponad 200k z pasami nie działo się zupełnie nic, podajnik zawsze działał jak trzeba.
Sam pas bezpieczeństwa ma też inny numer dla USA niż EU - może są po prostu wykonane z jakiegoś innego materiału?
Sam pas bezpieczeństwa ma też inny numer dla USA niż EU - może są po prostu wykonane z jakiegoś innego materiału?
Dzięki za info. Kupiłem na Allegro pas z wersji Europejskiej, nr 9138243 - zamontowany i wszystko działa idealnie. Jest wrażenie jakby materiał był trochę sztywniejszy, przez co pewnie się nie odkształca tak łatwo.