Zakup m3 e92
- arturo
- Auto: M4,X5M Comp, X5M, X6M ...
Re: Zakup m3 e92
Miałem podobny problem i jazdę testową musiałem odbyć autem ówczesnego prezesa BMW Polska - Ericha Papke .
Jest: F82 M4, F95 X5M Comp, F85 X5M RaceChip GTS, F86 X6M, MINI JCW Grand Prix AD2020 , S1000R M 2021
Było: E92 M3

W WAW nigdzie już nie ma. BYł w FUS roczny, ale w środku - moze by wyciagneli jakby poczuli, ze ktoś kupi - generalnie, ja chetnie bym wział na weekend nowe m5 - nikt sie nie kwapi - to nie - nie mam czasu, moze przez to własnie nie kupie... Jeśli chesz, przewiozę Cię M3 - codziennie w centrum ;-)))
Witam kolegów, to mój pierwszy post w szanownym forum M dlatego witam jeszcze raz.
Klika dni temu pożegnałem moje poprzednie BMW, (645). Po namyśle zaczynam szukać BMW M3 e92 koniecznie z DCT. Jeśli ktokolwiek z was ma taką i chce ją sprzedać proszę o kontakt.
Najważniejsze dla mnie to jak kwestia historii auta wypadki itd. Tak jak każdy, chciałbym kupić młode auto z małym przebiegiem, najlepiej na gwarancji może być tej przedłużonej którą się wykupuje w BMW, wydaje się że dla tych aut taka gwarancja jest wręcz niezbędna.
Nowa M3 jest niestety bardzo droga tak więc w grę wchodzą tylko używane. Kolor nie ma znaczenia. Jeśli macie jakieś inne sugestie czy rady to proszę podzielcie się nimi.
Autko ma służyć mi do jazdy codziennej czy po bułki czy od pracy, silniki V8 mają duszę a V8 w M3 to ostatni wolnossący silnik montowany w nowych BMW. 645 brzmi pięknie ale brakuje mu trochę mocy.
Klika dni temu pożegnałem moje poprzednie BMW, (645). Po namyśle zaczynam szukać BMW M3 e92 koniecznie z DCT. Jeśli ktokolwiek z was ma taką i chce ją sprzedać proszę o kontakt.
Najważniejsze dla mnie to jak kwestia historii auta wypadki itd. Tak jak każdy, chciałbym kupić młode auto z małym przebiegiem, najlepiej na gwarancji może być tej przedłużonej którą się wykupuje w BMW, wydaje się że dla tych aut taka gwarancja jest wręcz niezbędna.
Nowa M3 jest niestety bardzo droga tak więc w grę wchodzą tylko używane. Kolor nie ma znaczenia. Jeśli macie jakieś inne sugestie czy rady to proszę podzielcie się nimi.
Autko ma służyć mi do jazdy codziennej czy po bułki czy od pracy, silniki V8 mają duszę a V8 w M3 to ostatni wolnossący silnik montowany w nowych BMW. 645 brzmi pięknie ale brakuje mu trochę mocy.
Hej
W moim garażu zagościła wreszcie m3 compatition
. Jak tylko zrobię jakieś sensowne zdjęcia od razu wrzucę na forum:). Rozważałem założenie wydechu i wydaje mi się że jedyne sensowne rozwiązanie to montaż oryginalnego m performance. Ma z Was ktoś taki założony?
Trzeba robić program do niego? Na ile zmienia on charakterystykę pracy silnika oraz komfortu podróżowania?
Pozdrawiam
W moim garażu zagościła wreszcie m3 compatition

Trzeba robić program do niego? Na ile zmienia on charakterystykę pracy silnika oraz komfortu podróżowania?
Pozdrawiam
Kupiłeś może tą białą usa z nowego targu na blachach KNT ,19 tys przebiegu bo była w zajebistej cenie 2010r competition package za 160 koła ,dzwoniłem do goscia w tygodniu i w sobote miałem po nia jechać.Jako że nie zapisałem do goscia numeru tylko miałem ogłoszenie w ulubinych ,nastepnego dnia ogłoszenie było nieaktywne więc straciłem z gościem kontakt.Po prostu ktos ją kupiłEspaniol pisze:Hej
W moim garażu zagościła wreszcie m3 compatition. Jak tylko zrobię jakieś sensowne zdjęcia od razu wrzucę na forum:). Rozważałem założenie wydechu i wydaje mi się że jedyne sensowne rozwiązanie to montaż oryginalnego m performance. Ma z Was ktoś taki założony?
Pozdrawiam

JK
HejJACK SMG pisze:Kupiłeś może tą białą usa z nowego targu na blachach KNT ,19 tys przebiegu bo była w zajebistej cenie 2010r competition package za 160 koła ,dzwoniłem do goscia w tygodniu i w sobote miałem po nia jechać.Jako że nie zapisałem do goscia numeru tylko miałem ogłoszenie w ulubinych ,nastepnego dnia ogłoszenie było nieaktywne więc straciłem z gościem kontakt.Po prostu ktos ją kupiłEspaniol pisze:Hej
W moim garażu zagościła wreszcie m3 compatition. Jak tylko zrobię jakieś sensowne zdjęcia od razu wrzucę na forum:). Rozważałem założenie wydechu i wydaje mi się że jedyne sensowne rozwiązanie to montaż oryginalnego m performance. Ma z Was ktoś taki założony?
Pozdrawiammoże ty? oczywiście ,pozdrawiam i gratuluje
Akurat moja nie była nigdzie wystawiona na allegro. Znalazłem sobie w Niemczech w
salonie. jest z 11.2012r. była juz zarejestrowana jako demo jednak musiąłem poczekać 3 miesiące aby salon sprzedając ją mógł udzielić dodatkowego rabatu. W dniu odbioru miła 10km przejechane:). Cena grubo po niżej 400tyś

Z 11.2012r. to chyba jeszcze nie wyprodukowana...Espaniol pisze: Znalazłem sobie w Niemczech w
salonie. jest z 11.2012r. była juz zarejestrowana jako demo jednak musiąłem poczekać 3 miesiące aby salon sprzedając ją mógł udzielić dodatkowego rabatu.

HejGrzechos pisze:Z 11.2012r. to chyba jeszcze nie wyprodukowana...Espaniol pisze: Znalazłem sobie w Niemczech w
salonie. jest z 11.2012r. była juz zarejestrowana jako demo jednak musiąłem poczekać 3 miesiące aby salon sprzedając ją mógł udzielić dodatkowego rabatu.
hehehe literówka, oczywiście 11.2011r.

Hejarturo pisze:U mnie w M3 e92 dotychczas olej był wymieniany 3-krotnie ( zgodnie z wołaniem komputera) :
1- przy przebiegu 1542 km
2- przy przebiegu 17946 km
3- przy przebiegu 35060 km
Zmieniać częstotliwości wymian nie będę , bo nie widzę takiej potzreby.
Wg. instrukcji pierwsza wymiana powinna by przy 2tyś. U mnie tak samo pokazuje komp. w aucie. Jednak wymienię wcześniej myślę że przy 1600km. Staram się nie przekracza tych 5500 obrotów na dotarciu.
Pytanie : często kręciłeś swoją na dotarciu powyżej tych zalecanych 5500?
Pozdrawiam
- arturo
Espaniol, starałem się jak mogłem i jakoś mi się udawało nie przekraczać .
Jest: F82 M4, F95 X5M Comp, F85 X5M RaceChip GTS, F86 X6M, MINI JCW Grand Prix AD2020 , S1000R M 2021

Hejarturo pisze:Espaniol, starałem się jak mogłem i jakoś mi się udawało nie przekraczać .
Pytam ponieważ napisałeś że komp informował o konieczniści wymiany już przy 1500km..
U mnie normalnie pokazuje że do 2000tyś powinienem spokojnie dociągnąc

Chociaż przyznam szczerze że trudno powstrzymac się i nie kręciec jej wyżej niz te zalecane 5500obr/min

- arturo
U mnie były częste odpalania/krótkie trasy i dlatego tak szybko zawołał o wymiane .

http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... rettyPhoto - szkoda, ze przy takich newsach nie podaają VIN - zapewne sie pojawi za pare tygodni / miesięcy!
Pasażerka 17lat, podejrzewam że kierowca nie wiele starszy : młody wiek + brak doswiadczenia + m3 = wypadek:(moreti pisze:http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... rettyPhoto - szkoda, ze przy takich newsach nie podaają VIN - zapewne sie pojawi za pare tygodni / miesięcy!
Nie wiecie czyja mogła być ( taka sama była w Nivette i chyba juz jej nie ma w ich ofercie)
Gratulacje zakupu i że postawiłeś na M
Zakładaj galerie, może mały spocik, z chęcią obejrze młodszego brata (e46 ///M)

Zakładaj galerie, może mały spocik, z chęcią obejrze młodszego brata (e46 ///M)
Sprzedam: Splitery carbon do m3 e9x