///M7 nie bedzie
Re: ///M7 nie bedzie
Nie bedzie rowniez Z4M...
Ale za to mozemy zobaczyc M z dieslem...
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Nie wiem jakie Wy macie odczucia... ale wg mnie bylby to ciekawy ruch... Pomijam tutaj historie i klasycznosc silnika benzynowego w sporcie - a bardziej patrze na frajde jakie daje doladowany silnik wysokopreznymateush pisze:Nie bedzie rowniez Z4M...

Wracaj Venom z tych tropików już, za dużo slońcaVenom pisze: Nie wiem jakie Wy macie odczucia...

Dobrze brzmiący diesel kręcący się do 9000 obrotów i dający frajde z naciskania gazu.....
Lepsza fikcja niż paliwo po 50 groszy od przyszlego roku
Pozdrówka!
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Heh, kazdy ma swoje zdanie... fakt tych dwoch silnikow raczej porownywac sie nie da... Inne odczucia inna charakterystyka jazdy... Napisalem tylko ze to bylby ciekawy ruch, co nie znaczy ze silnik Diesla jest lepszy:) Jest po prostu inny i czegos innego dostarczaboogie pisze:Wracaj Venom z tych tropików już, za dużo slońcaVenom pisze: Nie wiem jakie Wy macie odczucia...![]()
Dobrze brzmiący diesel kręcący się do 9000 obrotów i dający frajde z naciskania gazu.....
Lepsza fikcja niż paliwo po 50 groszy od przyszlego roku

Moze to dlatego ze ostatnio szczeka mi opadla po przejazdzce naprawde (nieseryjnym) dieslem... autko mialo 280PS 530Nm i wazylo niewiele. a to wszystko z silnika 1.9 turbodiesel

jestem ciekaw tylko jak długo ten wyżyłowany dieselek pociągnieVenom pisze: ostatnio szczeka mi opadla po przejazdzce naprawde (nieseryjnym) dieslem... autko mialo 280PS 530Nm i wazylo niewiele. a to wszystko z silnika 1.9 turbodieselhaha ;]

318i(E36)->325i(E36)->525TDS(E39)->523i(E39)->328Ci(E46)->325Ci(E46)->330Ci(E46)->M5(E60)/X5(E53)....M3E46...->645ciE63->535dE60...
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
O tym teraz nie mowimy, podalem tylko przyklad ktory zrobil na mnie wrazenie. Wiadomo ze ma dosyc mala pojemnosc i sporo dmucha w cylindry wiec i zywotnosc nie bedzie dobra.... Mysle ze jakby BMW zastowalo diesla np 5l (lub wiekszego) z 8 stopniowa skrzynia biegow... to juz inaczej by to wygladalo.ssseba pisze:jestem ciekaw tylko jak długo ten wyżyłowany dieselek pociągnieVenom pisze: ostatnio szczeka mi opadla po przejazdzce naprawde (nieseryjnym) dieslem... autko mialo 280PS 530Nm i wazylo niewiele. a to wszystko z silnika 1.9 turbodieselhaha ;]
jak juz nie robia tych 4 litrowych dieslow V8, tylko teraz 6 cylindrow na rope w BMW,sa wszedzie, w nowej 7mce takze, wiec co zamierzaja? jakis podkrecony 3 litrowy diesel wsadzic pod maske? albo gadaja cos od rzeczy, bo zobaczyli ze audi sprzedaje Q7 V12 TDI, R8 TDI Audi przeciez sie juz wycofalVenom pisze:O tym teraz nie mowimy, podalem tylko przyklad ktory zrobil na mnie wrazenie. Wiadomo ze ma dosyc mala pojemnosc i sporo dmucha w cylindry wiec i zywotnosc nie bedzie dobra.... Mysle ze jakby BMW zastowalo diesla np 5l (lub wiekszego) z 8 stopniowa skrzynia biegow... to juz inaczej by to wygladalo.ssseba pisze:jestem ciekaw tylko jak długo ten wyżyłowany dieselek pociągnieVenom pisze: ostatnio szczeka mi opadla po przejazdzce naprawde (nieseryjnym) dieslem... autko mialo 280PS 530Nm i wazylo niewiele. a to wszystko z silnika 1.9 turbodieselhaha ;]
A co do M7 dobrze ze cos takiego nie powstanie, audi tez nie ma w swojej ofercie RS8, zostaje tylko mercedes