e36 m3 3.2 czarna perla Krakow 1998

Baza danych BMW ///M
Destiny

e36 m3 3.2 czarna perla Krakow 1998

Post autor: Destiny » wt lis 27, 2012 00:42

http://allegro.pl/bmw-m3-321-km-krakow- ... 43945.html

WITAM

Do Sprzedania

BMW M3 E36

rok prod 1998

321 KM

176 tys km

skrzynia manualna sześciobiegowa

czarna perła metalic
instalacja pod NOS

BMW M3 3,2 l 321 KM

samochód do małych poprawek lakierniczych tylne nadkola oraz ranty maski

SILNIK W BARDZO DOBRYM STANIE

felgi alu 17 cali opony zimowe

filtr stożkowy

nowe amortyzatory z przodu

podłokietnik

dodatkowe zegary - woltomierz, analizator spalin, temperatura spalin, podciśnienie w kolektorze, ciśnienie paliwa, ciśnienie oleju

instalacja NOS mokra wtrysk na 6 cylindrów- zamontowane wtryski, instalacja paliwowa, czujniki - do zrobienia: przymocować butle, zamontować przewody paliwowe i gazowe do wtrysków i GOTOWE

szyby przyciemnione na ciemno jedna tylna boczna na lustro

w kokpicie oryginalny karbon

dodaje interfejsy OBD oraz do ChipTuningu

dwie opony letnie oraz dużo dodatków

tel 504 94 94 74

http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/kro ... ca19917428

Informacje dodatkowe, bity (ponoc dosc lekko) z lewego tylnego boku (naprawiany przez wlasciciela ale tylko tak aby jakos to wygladalo) oraz prawy przod bodajze (raczej do wymiany maska i prawy przedni blotnik). Ze wzgledu(wg.wlasciciela) na bude niska cena,nic innego sie nie dowiedzialem bo w sumie na karoserii mi najbardziej zalezalo...mam za daleko aby tak od se sie przejechac i obejrzec wiec moze ktos zna wie,widzial i moze cos wiecej o tym egzemplarzu napisac. Myslalem ze juz sie sprzedal bo od paru miesiecy nie byl wystawiany ale widze ze powrocil jak bumerang.

ps: co to za lampy :)?wygladaja jak jakies przerobki oryginalow na podswietlenie led ...wloty w blotnikach przednich oryginalne jak na ten rocznik (bo nie mam pewnosci)?

Patu
Kontakt:

Re: e36 m3 3.2 czarna perla Krakow 1998

Post autor: Patu » wt lis 27, 2012 01:21

Witaj,

Popraw ogłoszenie, wrzuć screeny dla innych potencjalnych zainteresowanych, kiedy ogłoszenie wygaśnie. To tak na wstępie.

A teraz co do auta, to hmm...

Silnik s50 z podtlenkiem najbardziej odstrasza. Myślę, że tak naprawdę to buda jest przykrywką dla zonka, który się pod nią skrywa.

Sądząc po lampach, wlotach, felgach i tym "szklanych" szybach to auto nie było oszczędzane. Już same te elementy odstraszają.

Rób jak chcesz, ale jak dla mnie to mega skarbonka, z której i tak nie będzie już igły.

P.S. to o czym mówisz, to doczepiony syf, nie mający nic wspólnego z seria.

Już bym chyba w podobnej cenie wolał zadbanego przełożonego angola.

Pozdrawiam!

Kilej

Post autor: Kilej » wt lis 27, 2012 09:25

W co Ty się chcesz człowieku pchać?? 3.2 z 1998 za 20 koła??
Coprawda cena adekwatna do stanu, ale ja Cie prosze...

Rozumiem, ze chcesz płatność rozłożyć na raty:
I rata: 20 k pln za złom w momencie odbioru
II rata: 10 k pln za usprawnienie w pierwszym tygodniu po tym jak: a) policja zabierze dowód za to ze pewnie wszystko jest nietak b) rozpadnie sie po drodze i wrocisz te X km na lawecie
III rata: 10 k pln swap budy na porządną, oryginalną
IV rata: drobna kosmetyka na koniec

Słowem "m3 na raty", czyli "prawie leasing" na 15 letnim aucie.

Hmm, to moze drobna rada nic nie kosztujaca: wydaj te 30 k pln na dobre coupe 3.0 albo przy wiekszym szczesciu jakies 3.2 96-97r. Chyba ze naprawde krucho z kasą, to przy 25 k pln w koncu ktoras przedliftowa bedzie dobra.

PS: najlepszy jest ten HOT AIR Intake :))

PS2: ogladaj forum zamiast wrzucac smietniki: jeden temat pod Tobą jest auto, które podobno jest kogoś z uzytkowników forum i przynajmniej wyglada dobrze, ze az chce sie je obejrzec:
viewtopic.php?t=5387

Destiny

Post autor: Destiny » wt lis 27, 2012 10:53

do Patu - specjalnie stworzylem galerie na fotosik.pl wiec FOTKI SA!

do Kilej: - to auto z linka ktory podales to przegladalem juz dawno i no coz... jest przelozone - nie dla kogos kto chce miec wersje euro LHD,RHD jest jak najbardziej ok dla kogos kto chce robic wyscigowke a ja chce miec auto rodzinne :).

PS: nie cisnieniujcie sie tak - mam spory zapas gotowki - czekam na wiosne na miejsce w hali garazowej i jade po pewne e36 m3 3.2 z forum za grubsza kase.

Kilej

Post autor: Kilej » wt lis 27, 2012 11:09

Zapewniam Cie, że lepsze i BEZPIECZNIEJSZE DLA RODZINY jest RHD -> przełożone i bezwypadkowe niż LHD na przykładzie ulepów, które wysłałeś.

Ok, jak jedziesz wiosną po pewne auto to nie wiem po co te linki.
PS: hala garażowe chyba nie jest wyznacznikiem zakupu m3 bedacego przeciez w ocynku :) Taki ulep to sie moze utleni po jednej zimie, ale zdrowe auto moze stac pod chmurką.
Sześć Dębów Dwór w Prusewie
(40 min. od Trójmiasta, nad morzem)

Hotel, Restauracja, Wesela, Imprezy okolicznościowe

Sześć Dębów Dwór w Prusewie - Pałac, dwór nad morzem, wesele nad morzem

Destiny

Post autor: Destiny » wt lis 27, 2012 11:20

Dbam o elektryke w klasycznych autach (e36 m3 to dla mnie juz klasyk) i nie pozwole aby takie auto stalo pod golym niebem w mrozna zime. Ogranicza mnie miejsce garazowe a nie finanse. (tzn finanse w sumie tez bo wiecej niz 40-45za 3.2 nie dam - zreszta chyba nikt z tego forum tyle nie dal w ciagu ostatnich 5lat).

Interesuje sie emkami juz teraz bo chce mniejwiecej wiedziec co i za jaka kase mozna na dzien dzisiejszy kupic.

A to ze ma wloty ala e46 na blotnikach,felgi ktorych oryginalow jest pelno na sprzedaz,nie ori lampy tyl i cos tam nie zidentyfikowanego na bocznej szybie i odrazu nazywac ulepem?no prosze Cie...takie rzeczy z marszu wymienia sie na oryg. Bardziej interesuje mnie motor w tym aucie(moc i vanosy) oraz faktyczny stan budy.

Kilej

Post autor: Kilej » wt lis 27, 2012 11:33

Chciałeś zapytać o auto to masz odpowiedz.
W cuda-okazje nie wierzę (chyba ze od znajomego, sąsiada itp). Dla mnie jakość idzie wprost proporcjonalnie do ceny.

W 100% przypadków za dziwnymi "modyfikacjami" kryja się miny i:
- za błotnikami z wlotem kryja sie wstawiane cwiartki
- za przyciemnionymi szybami kryją się nieraz szyby nieoryginalne
- za lex-lampami kryje sie dzwon z d.. lub w przód i dlatego byla okazja do zmiany lamp
I tak można by sie rozwodzić...

Chciałem Ci poradzic jak najlepiej, szczerze i za darmo. Ale zrobisz jak uważasz. Twoje zycie, Twoje decyzje, jesteś panem swego losu.
Chcesz tanio to kupuj NOS+wlot+lampa led + okazja i taniość.

MINIPK
Kontakt:

Post autor: MINIPK » wt lis 27, 2012 12:14

Witam. Tak się składa, że parę lat temu chciałem kupić ten samochód. Na zdjęciach był piękny, bo miał 19 calowe koła breyton i był w dużo ładniejszym stanie (piękny lakier itd...) ale to co zobaczyłem po przyjeździe do właściciela to jak dla mnie dramat. Nie pamiętam dokładnie, co nie działało (na 99% klima), ale wszędzie była rdza i pękający lakier/szpachla ( nawet na tylnych słupkach). Silnik wtedy chodził ok, bo był świeżo wymieniony na drugi z mniejszym przebiegiem. Potem widziałem ją na mieście chyba 2 razy, ale wyglądała jeszcze gorzej-ktoś ją zdrowo poniewierał. Mam gdzieś na kompie fotki, które zrobiłem jak byłem na kupie tego auto więc jak ktoś jest zainteresowany to niech podaje mail to mogę ich poszukać i podesłać. Ale jeśli ktoś szuka auta dla jego budy, to ten egzemplarz wg mnie zdecydowanie nie jest tego warty.
No "M", no fun

Destiny

Post autor: Destiny » wt lis 27, 2012 12:38

O i wlasnie na cos takiego czekalem...mi wystarczy - nawet nie pytam dalej o ten egzemplarz.

Kilej

Post autor: Kilej » wt lis 27, 2012 12:43

Dziękuję za przyznanie racji. Trochę M widziałem - statystyki "cena/jakość" nie kłamią.

Destiny

Post autor: Destiny » wt lis 27, 2012 12:50

tak tylko ze czesto drogie egzemplarze moga byc rowniez mina wiec ja bym tego nie nazwal regula(zwlaszcza w PL! - zawsze sa wyjatki od reguly. Nie mam cisnienia na zaden egzemplarz bo nie mam okrojonego na maxa budzetu tak jak wiekszosc szukajacych m3 wiec narazie tylko zakladam tematy na forum o autach ktorych tu raczej jeszcze nei bylo(a przeczytalem calosc forum o e36 m3).

ZMIJA PŁOCK

Post autor: ZMIJA PŁOCK » wt lis 27, 2012 12:52

Jeżeli ktoś uważa,że za 20tys kupi europe w polifcie do "lekkiego" ogarnięcia i będzie się cieszył z użytkowania jakże cenionego LHD jest mało rozsądny lub co gorsze nie ma zielonego pojęcia o tym temacie :neutral:

Auto o którym napisał Kilej należy do mnie. Dziwne jest jedno: Jak cena była 32tys to nikt nie dzwonił ( rozumiem cena za wysoka). Jak cena 25tys telefony są,ale każdy mówi,że ta cena jakaś podejrzanie niska!!

MINIPK
Kontakt:

Post autor: MINIPK » wt lis 27, 2012 13:15

Dziwne jest jedno: Jak cena była 32tys to nikt nie dzwonił ( rozumiem cena za wysoka). Jak cena 25tys telefony są,ale każdy mówi,że ta cena jakaś podejrzanie niska!!
W polsce niestety tak już jest, że jak cena jest wg kupujących zbyt wysoka to nikt się nie interesuje, a jak się cenę obniży zbyt mocno to jest podejrzane i nikt nie dzwoni bo auto to pewnie szrot. Znam to z autopsji.
No "M", no fun

Destiny

Post autor: Destiny » wt lis 27, 2012 13:34

Ale chyba LEKKO juz tutaj odbiegacie od tematu (czytalem juz nawet w regulaminie ze nie ma w takich tematach dyskutowania na temat ogolnej ceny emek w PL czy w europie) - ja chcialem tylko wkleic troche info dla 'zarejestrowania' tego egzemplarza na forum i moze dowiedzenia sie czegos wiecej od konkretnych osob ,ktore juz go kiedys widzialy (i to sie udalo) aby wyrobic sobie jakas opinie na temat czarnych m3 3.0 i 3.2 lhd w PL a tu nagle zaczyna sie ogolna dysputa...

Kilej

Post autor: Kilej » wt lis 27, 2012 13:39

Dysputa i zbędne dywagacje rozpoczynają się wtedy, kiedy Nowi (bez urazy, bo tez jestem nowy innym niż Bmw forum) nie chcą słuchać życzliwych porad i upierają się przy swoich, niepopartych doświadczeniem, teoriach.

ODPOWIEDZ