schemat łańcucha rozrządu
schemat łańcucha rozrządu
Witam,jestem tu new,nie umiem się tu odnaleźć,robię koledze m3,planowanie głowicy,teraz nie umiem zaskoczyć ustawienia wałków i Vanosa,proszę kolegów o jakiekolwiek materiały i podpowiedzi ,jestem tylko człowiekiem,nie alfą omegą,wiem i zmam ludzi którzy znają temat, ale zabiorą to ze sobą do grobu,jestem tego zdania że fora powstają by sobie pomagać ,jestem taką osobą i pomogę,ale tylko w dieslu,bo mało urabiam z Pb,aaaa się rozpisałem
dajcie znać mega mózgi .

- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Re: schemat łańcucha rozrządu
Nie ustawisz rozrządu w tym silniku bez odpowiednich blokad ogólnie zdejmowanie głowicy w takim silniku bez odpowiedniej wiedzy i sprzętu nie jest dobrym pomysłem. Poprawne ustawienie vanosa to też wyższa szkoła jazdy podzwoń po warsztatach o specjalizacji BMW popytaj zobaczysz jak nie wielu ludzi w PL potrafi to zrobić i ma przyrządy do tego. Skąd jesteś może lepiej znaleźć kogoś z twojego województwa kto to ustawi? Lekki błąd w wałkach lub vanosie i auto będzie miało 30-40km mniej niż powinno.
Re: schemat łańcucha rozrządu
Witaj,co do wiedzy to jakąś posiadam,blokady też,mój problem polega na zgraniu wałków skośno zębnych vanosa z kołami skośno zębnymi znajdującymi się na wałkach rozrządu,koła poluzowałem,można nimi regulować w lewo bądź w prawo a wałki rozrządu stoją w miejscu ustawione na blokadę,pytanie zachodzi jak daleko wsunąć wałeczki vanosa w koła skośno zębne by później je skręcić na stałe
dziękuję.